Маринована капуста швидкого приготування – найсмачніші рецепти

Капуста – це один з найпопулярніших овочів у всьому світі. Вона має свої лікувальні властивості. Багато звикли асоціювати її, як заправка для борщу або один з інгредієнтів для салату. Однією з найпопулярніших заготовок, є маринована капуста, відмінна закуска для вашого столу.

Існують кілька порад для її приготування. Для маринування цього чудового овочу, підходять практично всі сорти, не тільки білокачанна. Бажано вибирати тугі вилки. Так само вона добре поєднується з іншими овочами, морквою, болгарським перцем, буряком і багатьма іншими.

Сьогодні ми розберемо з вами 5 простих і швидких рецепту приготування маринованої капусти. Так само пропоную оцінити чудові рецепти соусу ткемалі з сливи.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

Дуже смачна маринована капуста з буряком

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 качан
  • Буряк – 1 (велика)
  • Часник – 10 зубчиків
  • Лавровий лист – 5 – 7 шт.
  • Перець горошком – за смаком
  • Для маринаду:
  • Вода – 1 літр
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Цукор – 150 гр.
  • Рослинне масло – пів склянки
  • Оцет 9% – 150 гр.

Спосіб приготування:

1. Очищаємо капусту від верхніх, м’яких листя. Розрізаємо її, вирізаємо качан, нарізаємо лепесточками (розміри на ваш розсуд).

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

2. Часник очищаємо від шкірки, шаткуємо гуртками.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

3. Буряк промиваємо під проточною водою, нарізаємо соломкою.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

4. Тепер приготуємо маринад. Наливаємо в емальовану каструлю 1 літр води, додаємо 2 ст. ложки солі, 150 гр. цукру, оцет 9% і рослинне масло. Усе ретельно перешиваємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Читайте також:  Компот з ізюму: рецепт для дітей і дорослих, як правильно зварити, чим корисний

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

5. Тим часом беремо велику посуд, таз, відро або каструлю і починаємо укладати шарами інгредієнти. Спочатку капусту, потім буряк, часник, лавровий лист і перець, так до самого верху тари.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

6. Маринад закипів, вимикаємо і заливаємо наші підготовлені інгредієнти.

Для того, щоб капуста приготувалася швидше, її потрібно залити гарячим маринадом.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

7. Накриваємо відро тарілкою і поставимо на неї гніт для того, щоб капуста була повністю в маринаді.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

8. Коли маринад повністю охолов, розкладаємо капусту по тарам і ставимо в прохолодне місце.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

Подаємо до столу, приємного апетиту.

Рецепт капусти швидкого приготування з оцтом

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг
  • Морква – 1 шт. (середня)
  • Перець болгарський – 1 шт. (середній)
  • Часник – за смаком
  • Для маринаду:
  • Вода – 450 мл
  • Сіль – 1 ст. ложка солі (з гіркою)
  • Цукор – 100гр.
  • Рослинне масло – 100 мл
  • Оцет 9% — 100 мл

Спосіб приготування:

1. Капусту очистити від верхнього листя, дрібно шаткуємо.

2. Потім моркву очищаємо від шкірки, промиваємо під проточною водою і натираємо на крупній тертці.

3. Перець болгарський промиємо, виріжемо плодоніжку, насіння і наріжемо соломкою.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

4. Часник очищаємо від шкірки і ріжемо довільно.

5. Викладаємо капусту в каструлю, розминаємо руками, щоб вона трохи просіла і дала сік.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

6. Додаємо моркву і добре перемішуємо.

7. Потім кладемо перець, чесночек і акуратно перемішуємо руками.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

8. Готуємо маринад. В емальовану каструлю вливаємо 450 мл. води, додаємо 1 ст. ложку солі, 100 гр. цукру, 100 мл рослинного масла.

9. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння (при бажанні можна додати чорний перець горошком, лавровий лист). Даємо покипіти 2-3 хвилини, вливаємо оцет і знімаємо з вогню.

Читайте також:  Помідори в яблучному соку на зиму - рецепт в домашніх умовах з фото

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

10. Гарячим маринадом заливаємо капусту і ретельно перемішуємо, злегка утрамбовуємо,щоб рідина показалася зверху. Потім ставимо тарілку і на неї вантаж.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

11. Залишаємо при кімнатній температурі на 6 – 8 годин, потім перекладаємо отриману заготовочку в скляну ємність і прибираємо в холодильник. Приємного апетиту.

Смачна маринована капуста в банку на зиму

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

Інгредієнти:

  • Свіжа капуста – 1,5 – 2 кг.
  • Морква – 1 велика
  • Для маринаду:
  • Вода – 4 склянки (1 3-х літрову банку)
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Цукор – ½ склянки
  • Оцет (70%)- 1 ст. ложка
  • Перець – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Спосіб приготування:

1. Починаємо варити маринад. 4 склянки води наливають в емальований каструлю, ставимо на вогонь. Коли вода починає закипати, всипаємо пів склянки цукру, 1 ст. ложку солі, 1 ст. ложку оцтової есенції, лавровий лист і перець горошок за смаком, все перемішуємо і пробуємо на смак (при бажанні можете додати більше інгредієнтів).

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

2. Маринад починаємо закипати, накриваємо кришкою і даємо 10 хвилин йому проваритися.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

3. В цей час ми нашинкуем капусту. Беремо і очищаємо від верхніх листків, а потім дрібно шаткуємо.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

4. Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо її на крупній тертці. Моркву і капусту складаємо в одну тару.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

5. Маринад приготувався, проціджуємо і даємо трохи охолонути.

6. Беремо 3-х літрову простерилизованную банку, вливаємо в неї маринад і починаємо укладати інгредієнти, утрамбовуємо, щоб капуста була в розсолі.

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

7. Потім закриваємо банку капроновою кришкою і ставимо в прохолодне місце. Приємного апетиту.

Як приготувати солодку капусту

Маринованная капуста быстрого приготовления - Самые вкусные рецепты

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна — 1,5 кг;
  • Морква (невелика) — 1 шт.;
  • Лавровий Лист — 2-3 шт.;
  • Коріандр в зернах — 1 ч. л.;
  • Олія рослинна рафінована — 3-4 ст. л.
Читайте також:  Компот з яблук з корицею і м'ятою - рецепт на зиму

Для маринаду:

  • Вода — 0,5 літра;
  • Цукор — 0,5 склянки;
  • Сіль велика — 1 ст. л.;
  • Оцет 9% — 0,25 склянки.
  • Стакан ємністю 200 мл

Спосіб приготування:

1. Капусту тонко шаткуємо, складаємо у велику тару.

2. Морква промиваємо, очищаємо від шкірки, додаємо в тару і добре перемішуємо.

3. Беремо 3-х літрову банку, наповнюємо її капустою, лавровим листом і зернами коріандру. Добре утрамбовуємо, заповнюємо банку доверху і вливаємо олію.

4. Для того, щоб приготувати маринад, нам необхідно. Налити в каструлю води, додати сіль, цукор, поставити на плиту і прокип’ятити приблизно 3 хвилини. Після закипання вливаємо оцет, через 10 хвилин знімаємо з плити. Заливаємо його в банку, закриваємо кришкою, даємо охолонути при кімнатній температурі, потім ставимо банку в холодильник на 8 годин. Через 8 годин заготівля готова, можна подавати до столу. Приємного апетиту.

Відео рецепт маринованої капусти шматками

Приємного Вам апетиту!

DvaGusya