Мариновані шампіньйони: рецепт швидкого приготування смачних грибів

Мариновані гриби — це найкраща закуска. Заготовляють таким способом абсолютно будь-які: гливи, лисички, білі. Але найсмачніші і доступні для багатьох — печериці. Вони дуже ніжні і швидко просочуються маринадом, добре насичуючись смаком спецій. Купити їх можна в будь-якому супермаркеті, але і в домашніх умовах зробити такі нескладно.

Маринованные шампиньоны: рецепт быстрого приготовления самых вкусных грибов

Мариновані печериці швидкого приготування

Підготовка інгредієнтів забирає мало часу, а поки вони будуть доходити до смаку в холодильнику, ви зможете зосередити увагу на інших стравах.

Порада: ретельно вибирайте гриби. Купуйте тільки свіжі, не беріть печериці, які вже почали темніти.

Інгредієнти

  • Печериці 500 г
  • Олія соняшникова 5 ст. л.
  • Цукор 2/3 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Часник 3 зубчики
  • Кріп 1 пучок
  • Лавровий лист 5 шт
  • Перець чорний горошком 10 шт.
  • Вода 100 г

На порцію

Калорії: 88.5 ккал

Білки: 3.24 р

Жири: 7.58 р

Вуглеводи: 1.89 р

Кроки 15 хв. Відео-рецепт

  • Маринованные шампиньоны: рецепт быстрого приготовления самых вкусных грибов

    Вимийте ретельно гриби. Великі печериці порізати навпіл або на четвертинки, дрібні залиште цілими.

  • Маринованные шампиньоны: рецепт быстрого приготовления самых вкусных грибов

    Обполосніть кріп і нарубаєте. Почистіть часник роздушіть кожен зубчик.

  • Маринованные шампиньоны: рецепт быстрого приготовления самых вкусных грибов

    Розігрійте сковороду. Налийте олії. Злегка обсмажте гриби протягом 1-2 хвилин. Додайте воду, сіль, цукор, спеції. Продовжуйте готувати на середньому вогні. Після зменшіть потужність конфорки і тушкуйте 5 хвилин.

  • Маринованные шампиньоны: рецепт быстрого приготовления самых вкусных грибов

    Дайте печерицям охолонути. Перекладіть в банку. Додайте кріп, оцет і приберіть в холодильник на 4 години.

Маринованные шампиньоны: рецепт быстрого приготовления самых вкусных грибов

Порада: використовуйте улюблені спеції, щоб додати яскравих відтінків грибів – запашний перець, гвоздику, гірчицю, куркуму і т. д. Можете також взяти готові суміші приправ, наприклад, по-корейськи або хмелі-сунелі.

В банку з щільно закручується кришкою або герметичному контейнері швидка заготівля може зберігатися до двох тижнів. Її можна їсти як закуску або використовувати при приготуванні піци, пасти і салатів. Такий швидкий рецепт як не можна краще підійде для корпоративів, адже зробити мариновані гриби легко навіть на роботі, якщо принести їх вже обсмаженими. Також цей варіант виручить, коли потрібно буде підготуватися до приходу гостей. Візьміть рецепт на замітку, така паличка-виручалочка повинна бути в арсеналі кожної господині.

Маринованные шампиньоны: рецепт быстрого приготовления самых вкусных грибов
На сайті телевізійної передачі «Їмо Вдома» пропонується кілька таких способів, вони відрізняються в основному тільки набором спецій. Ми розглянули, як приготувати мариновані печериці легше всього. Рецепт з фото не викличе труднощів навіть у новачків.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Маринованные шампиньоны: рецепт быстрого приготовления самых вкусных грибов

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: