Взимку, коли свіжий болгарський перець практично не дістати, завжди приходить на виручку консервація. Маринований овоч нітрохи не гірше виступає в якості закуски до всіх основних страв і гарнірів, додаткового інгредієнта в салатах, включають його у свою рецептуру. Але краще всього маринований солодкий перчик підходить для фарширування, саме тому закатувати його варто без нарізки.
Сьогодні ми з вами розберемося, як же приготувати перець, маринована на зиму цілком у банку, використовуючи найпростіший рецепт – без стерилізації. А все докладні інструкції з фото покроково будуть наведені в статті нижче.
Інгредієнти
- Перець солодкий болгарський 3 кг
- Вода 7.5 л
- Цукор-пісок 375 г
- Сіль 180 г
- Олія оливкова 300 мл
- Часникові зубчики 27 шт.
- Чилі 3 стручка
- Перець духмяний 38 горошин
- Перець чорний горошок 45 штук
- Оцтова есенція (70%) 45 мл
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 45.3 ккал
Білки: 0.4 г
Жири: 2.6 р
Вуглеводи: 5.1 г
Кроки 1 годину. 15 хв. Відео-рецепт
-
До того як почати безпосередньо сам процес готування, необхідно обробити скляну тару (найкраще для даного рецепту підійдуть півтора і дволітрові банки) і закрутки. Ємності для консервації ретельно огляньте на наявність дефектів (сколовши, тріщин і т. д.), відставивши браковані банки, і разом з кришками гарненько помийте губкою з миючим засобом або харчовою содою. Після цього стерилізують тару будь-яким зручним для вас способом – в духовій шафі, на паровій бані (використовуючи спеціальне кільце) або в мікрохвильовій печі. Кришки прокип’ятіть протягом 2-3 хв.
-
Солодкий болгарський перець перебираємо, відкидаючи пошкоджені і зіпсовані плоди (потрібні тільки щільні цілісні овочі), і замочуємо в глибокому таз з прохолодною водою приблизно на 5 хв. Слідом за цим споліскуємо кожну перчинку під струменем проточної і за допомогою виделки або зубочистки акуратно робимо проколи у кількох місцях. Це необхідно для того, щоб маринад зміг потрапити всередину плоду і зробити його більш соковитим.
-
Відправляємо підготовлений перчик в глибокий сотейник з чистою водою (вона повинна повністю покрити його) і ставимо на слабке полум’я до закипання. Як тільки вода завирує, відразу ж прибираємо ємність з конфорки.
-
Щоб не втрачати часу, займемося підготовкою інших інгредієнтів – чистимо кілька головок часнику, розділяючи його на часточки, і разом з трьома стручки пекучого перцю також гарненько їх обмиваємо. Зубці часнику шаткуємо невеликими слайсами, а чилі нарізаємо тонкими кільцями.
-
Починаємо закладати консервацію сухі стерильні банки – на саме дно кидаємо по кілька горошин чорного і запашного перцю, трохи слайсів часнику і 2-3 кільця чилі. Потім, акуратно виймаючи з окропу болгарський перчик, дбайливо викладаємо його поверх спецій – дуже не тисніть, щоб плоди не лопнули.
-
Воду, в якій проваривался перець, будемо використовувати для приготування маринаду. Засипаємо в неї харчову сіль і цукор, вливаємо олію, додаємо чорний мелений перець за смаком (для більшого аромату) і ставимо на повільний вогонь. Коли рідина почне скипати, заливаємо в неї 45 мл 70%-ї оцтової есенції і, довівши до закипання знімаємо з вогню.
-
Гарячим маринадом заливаємо банки з перцем доверху і відразу ж закатуємо бляшаними кришками, використовуючи ключ для консервації. Закутуємо перевернуту тару теплими речами і залишаємо остигати до наступного дня.
-
Маринований перець болгарський цілком – готовий! Відправте його на зберігання в темне прохолодне місце і взимку насолоджуйтеся смачною ароматною закускою.
Порада: для даної консервації вибирайте м’ясисті сорти болгарського перцю – так заготівля вийде ще смачніше і соковитіше.
Ми впевнені, що ця закуска припаде до душі кожному. Так що не сумнівайтеся і швидше закочуйте як можна більше маринованого перцю на зиму. Приємного апетиту!