Повидло з яблук і груш в домашніх умовах на зиму: простий рецепт з фото

Груші і яблука — це фрукти, з якими асоціюється аромат осені. І зберегти його довше можна, якщо зварити з них варення або густе повидло — універсальний, а головне, дуже смачний десерт. Він добре підходить для того, щоб в холодний зимовий вечір попити чаю з свіжоспеченої булочкою, а також стане прекрасним доповненням в якості начинки в різну випічку.

Повидло из яблок и груш в домашних условиях на зиму: простой рецепт с фото

Важливо: у повидло підуть фрукти, які ви забракували для інших цілей. І пошкоджені, і переспілі, і полежавшие. Практично всі плоди, які можуть бути у вашому саду, за винятком гнилих.

Часто на дачах можна зустріти грушівку. Цей сорт яблука має солодко-кислий смак, м’ясисту м’якоть і ідеально підійде для консервування. Тому, якщо у вашому саду така яблуня росте, сміливо збирати плоди і вирушайте готувати повидло з яблук “московська грушівка”. В цілому ж для варіння згодиться будь-який сорт.

Інгредієнти

  • Яблука 2 кг
  • Груші 1 кг
  • Цукор 2 кг
  • Вода 250 г

На порцію

Калорії: 186 ккал

Білки: 0.2 г

Жири: 0.2 г

Вуглеводи: 46 р

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Повидло из яблок и груш в домашних условиях на зиму: простой рецепт с фото

    Для початку добре фрукти промийте, наріжте їх невеликими шматочками. Шкірку з яблук краще зняти, тоді повидло буде мати красивий прозорий колір. Варити масу потрібно у посуді з товстим дном, тоді вона не пригорить.

  • Повидло из яблок и груш в домашних условиях на зиму: простой рецепт с фото

    Налийте зазначену норму води в каструлю, висипте туди яблука і поставте на повільний вогонь. Тушкуйте під кришкою, періодично помішуючи, близько години. Маса повинна розваритися.

  • Повидло из яблок и груш в домашних условиях на зиму: простой рецепт с фото

    Зніміть яблука з плити, остудіть, а потім протріть через дрібне сито.

  • Повидло из яблок и груш в домашних условиях на зиму: простой рецепт с фото

    Протерте пюре знову викладіть в каструлю. Додайте цукровий пісок, перемішайте дерев’яною ложкою і продовжуйте тушкувати на повільному вогні 30 хвилин.

  • Повидло из яблок и груш в домашних условиях на зиму: простой рецепт с фото

    Тепер прийшов час другої складової нашого зимового ласощі — груші. Ретельно промийте фрукт і обов’язково очистіть від шкірки. Наріжте на невеликі шматочки і подрібніть в блендері або натріть на тертці.

  • Повидло из яблок и груш в домашних условиях на зиму: простой рецепт с фото

    Грушеву масу додайте до яблучного пюре, ретельно все з’єднайте і варіть на повільному полум’ї, постійно помішуючи, ще 30 хвилин.

  • Повидло из яблок и груш в домашних условиях на зиму: простой рецепт с фото

    Готове повидло з яблук і груш розкладіть ще гарячим по підготовленим банкам, загорніть металевими кришками і укутайте в щільний шар рушники для поступового охолодження. Зберігайте в темному, прохолодному місці.

Порада: коли повидло починає відставати від стінок і стає напівпрозорим, викладаємо ложку десерту на тарілку. Якщо маса не розтікається і з неї не виділяється рідина, пора вимикати плиту.

Повидло из яблок и груш в домашних условиях на зиму: простой рецепт с фото
Тепер, коли є повидло з яблук і груш, приготоване в домашніх умовах на зиму, у вас завжди буде під рукою корисне і смачне частування для гостей, що раптово наскочили. Крім того, це ще й чудова начинка для пирогів. А можна просто намазати повидло на булочку з маслом, і у вас вийде чудовий сніданок для дорослих або дітей.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: