повидло з яблук і слив на зиму, рецепт з фото, простий, в домашніх умовах

Класичне повидло зазвичай вариться з яблук, але приємну нотку цього десерту може надати зливу. Під час сезону цих фруктів можна побалувати себе і своїх близьких корисним ласощами. Ідеальне поєднання – чашка гарячого чаю і скибочку свіжого батона, змащений ароматним повидлом. Пропонуємо вам рецепт з фото і відео інструкціями.

повидло из яблок и сливы на зиму, рецепт с фото, простой, в домашних условиях

Порада: для повидла вибирайте м’які і солодкі сорти яблук. Тоді консистенція варення вийде більш однорідною і можна буде додати менше цукру. Сливу краще брати чорну сортів Стенлі або Синій дар. Вона м’ясиста і добре відділяється від кісточки.

Рецепт повидла з яблук і сливи

Інгредієнти

  • Яблука 1 кг
  • Слива 1 кг
  • Цукор 1 кг
  • Вода 200 мл

На порцію

Калорії: 30 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 7.5 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • повидло из яблок и сливы на зиму, рецепт с фото, простой, в домашних условиях

    Сливу вимийте, розріжте кожен плід на дві частини і вийміть кісточки.

  • повидло из яблок и сливы на зиму, рецепт с фото, простой, в домашних условиях

    Яблука очистіть і розріжте навпіл, видаліть хвостик і насіння. Потім розділіть їх на часточки.

  • повидло из яблок и сливы на зиму, рецепт с фото, простой, в домашних условиях

    Фрукти покладіть в каструлю і залийте склянкою води. Накрийте каструлю кришкою і варіть до тих пір, поки яблука і сливи не стануть м’якими (30-40 хвилин).

  • повидло из яблок и сливы на зиму, рецепт с фото, простой, в домашних условиях

    Отриману масу перетріть через сито. Пам’ятайте, це необхідно робити, поки фрукти гарячі. Таким чином, всі шкурки залишаться в ситечку і ви отримаєте однорідну пюреобразную масу.

  • повидло из яблок и сливы на зиму, рецепт с фото, простой, в домашних условиях

    В отриману кашку додайте цукор і знову поставте на плиту на маленький вогонь, часто помішуючи. Повидло має загуснути. Приблизний час томління – 1,5 години. У підсумку воно буде густе, яким і має бути справжнє повидло.

  • повидло из яблок и сливы на зиму, рецепт с фото, простой, в домашних условиях

    Зніміть повидло з вогню і тут же розкладіть по простерилизованным банкам. Переверніть їх догори дном, укутайте теплою ковдрою. Приблизно через добу, коли повидло повністю охолоне, віднесіть банки на зберігання в підвал або комору.

Порада: можна додати в повидло з яблук і слив на зиму трохи кориці. Вона добре поєднується з яблуком. У десерту буде незвичайний смак.

повидло из яблок и сливы на зиму, рецепт с фото, простой, в домашних условиях
Прекрасне частування, яке не тільки корисніше магазинних аналогів, але і смачніше, тому що приготоване в домашніх умовах, з душею для улюблених домочадців, готово! Таке повидло можна сміливо подавати на сніданок до оладок або млинців, з хлібом або сухариками. А справжні гурмани віддають перевагу поєднувати цей кисло-солодкий десерт з шматочком м’якого сиру або сортів з пліснявою – пальчики оближеш!

Спробуйте і ви, приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

повидло из яблок и сливы на зиму, рецепт с фото, простой, в домашних условиях

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: