Сік з гарбуза і яблук на зиму в домашніх умовах з м’якоттю через соковижималку

Натуральні соки улюблені всіма за насичений смак і користь, яку вони несуть, заповнюючи людині недолік корисних речовин під час настання холодів. Ось чому різних варіантів приготування цього вітамінного напою існує незліченна безліч. Ми підібрали найкращі з них. Пропонуємо вам спробувати законсервувати яскравий і сонячний сік з гарбуза і яблук на зиму в домашніх умовах. Дивіться наш детальний покроковий рецепт з фото і відео.

Сок из тыквы и яблок на зиму в домашних условиях с мякотью через соковыжималку

Порада: при виборі гарбуза для соку орієнтуйтеся на плоди маленьких і середніх розмірів (до 5 кг), так як занадто великий овоч всередині буде або надто сухим, або, навпаки, водянистим і гіркуватий на смак.

Інгредієнти

  • яблука 4 кг
  • гарбуз 2 кг
  • апельсин 800 г
  • лимон 240 г
  • вода 500 г
  • цукор-пісок 400 г

На порцію

Калорії: 110.8 ккал

Білки: 1.1 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 26.5 р

Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт

  • Сок из тыквы и яблок на зиму в домашних условиях с мякотью через соковыжималку

    Почнемо заготівлю нашого смачного соку з обробки гарбуза – її необхідно обмити під холодною проточною струменем, висушити, зрізати з допомогою ножа (або овочечистки – це вже як вам зручніше) шкірку і витягти з неї всі нутрощі (волокнисту частину і насіння). Очищену м’якоть подрібнюємо добре наточеним ножем на маленькі кубики і, засипавши їх в глибокий сотейник з товстим дном, заливаємо двома склянками чистої фільтрованої води. Прикриваємо ємність кришкою (залишивши невеликий зазор), і відправляємо гарбуз варитись на середньому вогні до м’якості – це займе приблизно 15-20 хвилин після закипання (все залежить від ступеня зрілості плоду і його сорти).

  • Сок из тыквы и яблок на зиму в домашних условиях с мякотью через соковыжималку

    Тим часом приступаємо до підготовки апельсинів і лимонів – у першу чергу їх треба гарненько потерти щіткою, а потім обдати окропом (ці заходи потрібні для того, щоб видалити з цитрусів непотрібний віск, яким так часто люблять покривати плоди продавці). Після знімаємо з фруктів цедру, натираючи її на дрібній тертці, і вичавлюємо весь сік (щоб апельсини і лимони віддали більше соку, перед цим їх треба буквально 30 секунд відправити в мікрохвильову піч). На всі дії вам знадобиться приблизно 10-12 хвилин.

  • Сок из тыквы и яблок на зиму в домашних условиях с мякотью через соковыжималку

    На наступному етапі приступаємо до яблук – їх так само ретельно миємо, обсушуємо паперовими рушниками, видаляємо серцевину і пропускаємо їх через соковижималку. Отриману неоднорідну рідина з густою пінкою на поверхні акуратно проціджуємо крізь кілька шарів марлі, або через відріз натуральної щільної тканини.

  • Сок из тыквы и яблок на зиму в домашних условиях с мякотью через соковыжималку

    За час даних підготовчих процесів гарбуз якраз встигла зм’якнути, тому додаємо до неї апельсиновий і лимонний сік, а також їх цедру і, гарненько перемішавши все, залишаємо ще хвилин на 5 потушиться (цедра повинна стати м’якою).

  • Сок из тыквы и яблок на зиму в домашних условиях с мякотью через соковыжималку

    По закінченні цього часу беремо занурювальний блендер, і з його допомогою перебиваємо гарбузовий сік з м’якоттю до однорідної консистенції (якщо у вас такого немає, то можете скористатися звичайним, або ж перетерти все через сито).

  • Сок из тыквы и яблок на зиму в домашних условиях с мякотью через соковыжималку

    Слідом за цим у сотейник з гарбузової масою засипаємо 400 грам білого цукрового піску і заливаємо туди чистий яблучний сік, перемішуємо всі інгредієнти між собою і доводимо напій з м’якоттю практично до кипіння (до 95 ° с) на середньому полум’я. Не забувайте при цьому періодично помішувати суміш, щоб уникнути пригорання.

  • Сок из тыквы и яблок на зиму в домашних условиях с мякотью через соковыжималку

    Гарячий яблучно-гарбузовий сік розливаємо по сухим простерилизованным банкам, не доливаючи кілька сантиметрів до кромки, і закатуємо прокип’яченими металевими кришками. Потім перевертаємо тару догори дном і, обгорнувши ємності теплим пледом, залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.

Важливо: отриманий напій із гарбуза не рекомендується вживати під час їди або відразу після неї. Пийте його завжди окремо від прийомів їжі.

Витративши не так вже багато часу, ви запасете на довгу зиму для своєї родини яскравий, кольори літнього сонця, дуже корисний напій. Натуральний домашній сік буде не тільки дарувати радість своїм виглядом, а й віддасть кожну витаминку, яку ви не полінувалися зберегти, роблячи заготовки. Тому подбайте про такому задоволенні заздалегідь. Успіху і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: