Солимо помідори в банки на зиму: простий рецепт на 1 літр

Заготовлювати на зиму соління наші предки почали ще кілька сотень років тому. Вони довго шукали спосіб: як зберегти в літніх і осінніх овочах і фруктах вітаміни і корисні речовини. І вони придумали найкращий спосіб – засолку на зиму. Сучасні господині найчастіше солять помідори і огірки.

Навіть не дивлячись на те, що сьогодні полиці магазинів просто ломляться від достатку солінь, багато мами і бабусі все ж воліють власні, перевірені роками, рецепти. Домашня закачування завжди відрізняється гострим, пікантним смаком і набагато безпечніше і корисніше магазинної. Домашні солоні огірочки завжди виходять хрусткими і соковитими, а помідори – смачними, м’ясистими і апетитними.

Солим помидоры в банках на зиму: простой рецепт на 1 литр

Сьогодні знайти рецепти засолювання помідорів в літрових банках легко. В інтернеті є безліч покрокових рецептів з фото або відео про те, як правильно і швидко солити червоні помідори в банки на зиму.

Закатати такі помідори можна як холодним, так і гарячим способом. Від наявності та кількості інгредієнтів буде залежати, наскільки томати вийдуть гострими, солодкими або солоними. Все залежить від уподобань господині і її домочадців. До речі, в літрових банках дуже зручно солити помідори половинками, часточками або консервувати помідори черрі. Маленькі і акуратні, в поєднанні з жовтим перцем або зеленим соковитим хріном, свіжим ріпчастою цибулею, вони будуть справжнім мистецьким і, головне, їстівним твором мистецтва!

Про те, як просто засолити помідори на зиму в банках, читайте в цій статті. Раніше по цьому рецепту солили помідори в бочках. В даний час господинями, які живуть у квартирах, зручніше використовувати призначені для цього вакуумні ємності. Незважаючи на те, що засолювання не проходить в бочках, томати все одно виходять солоними, смачними і ароматними, як ніби їх солили в старовинних тарах. До того ж оцет і олію додавати при засолюванні не потрібно. Це не консервація, а посол, тому у застосуванні цих інгредієнтів немає необхідності.

Читайте також:  Компот з яблук на зиму: рецепти на 3 літрову банку без стерилізації, покрокове приготування з фото

Солим помидоры в банках на зиму: простой рецепт на 1 литр

Рецепт розрахований на трилітрову банку.

Інгредієнти

  • помідори міцних і твердих сортів невеликого розміру 1.5 кг
  • кріп свіжий 1 пучок
  • вишневий лист 6 шт.
  • смородиновий лист 5 шт.
  • листя хрону 3-4 шт.
  • зубчики часнику великого розміру 4-5 шт.
  • кухонна сіль 3 ст. л.
  • лимонна кислота на кінчику ножа

На порцію

Калорії: 14 ккал

Білки: 1.7 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 1.8 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Солим помидоры в банках на зиму: простой рецепт на 1 литр

    Стерилізуємо банку і залізну кришку. Не використовуємо капронові, так як ми будемо влаштовувати.

  • Солим помидоры в банках на зиму: простой рецепт на 1 литр

    Основну масу інгредієнтів викладаємо на дно банки. Ножицями в бутель досить крупно ріжемо пучок кропу, листя хрону. Листочки смородини і вишні можна покласти цілими. Два зубчики часнику ріжемо на великі часточки і кидаємо в банку.

  • Солим помидоры в банках на зиму: простой рецепт на 1 литр

    Починаємо закладати помідори. Перед тим як класти помідору в бутель, її потрібно проткнути один раз зубочисткою в тому місці, де у неї знаходиться хвостик. Помідори «з дірочками» нещільно укладаємо в банку до країв. Зверху додаємо решту розрізані зубчики часнику і трохи порізаного кропу.

  • Солим помидоры в банках на зиму: простой рецепт на 1 литр

    Приступаємо до приготування розсолу. Беремо чисту джерельну воду. Наливаємо в каструлю. З розрахунку на півтора літра насипаємо 3 столові ложки солі. За смаком можна використовувати і цукор 1 столову ложку, але саме цей рецепт не передбачає наявність цукру. Після того як посолили, ставимо каструлю з солоною водою на плиту. Кип’ятимо воду.

  • Солим помидоры в банках на зиму: простой рецепт на 1 литр

    Гарячим соком (розсолом) заливаємо помідори в банці. На кінчику ножа додаємо лимонної кислоти. Можна додати четвертинку аспірину для того, щоб розсіл не помутнів, проте це теж не обов’язкова складова. На ваш смак.

  • Солим помидоры в банках на зиму: простой рецепт на 1 литр

    Банку, накриваємо чистим рушником і залишаємо на кухні при кімнатній температурі на 5-6 днів. Якщо хочете, щоб помідори були дуже кислими, то можна залишити бродити на тиждень. Однак, як правило, процесу бродіння вистачає перших п’яти діб.

  • Солим помидоры в банках на зиму: простой рецепт на 1 литр

    Розсіл злити і прокип’ятити. Закатуємо банку залізною кришкою і переносимо у прохолодне місце. Стерилізація закруток не потрібна. Соління помідорів на зиму в банках закінчено!

Важливо: деякі господині закручують банки з гірчицею, щоб засолення був більш хрустким. Але для помідорів це не так актуально. Також додають спирт. Робіть це все тільки на свій страх і ризик.

Готові помідори чудо як гарні! За смаком нагадують ті класичні бочкові соління, які готували в діжках наші прабабусі. Ароматні й соковиті, злегка солененькие помідори стануть відмінною закускою до домашнього вечері або святкового застілля.

Читайте також:  Консервація помідорів на зиму: рецепти на 1 літрову банку з оцтом, консервація на 2 і 3 л

Солим помидоры в банках на зиму: простой рецепт на 1 литр

Щоб зима була ситна і смачна, подбайте про закатках зараз, в літній час. Адже так приємно відкрити баночку солоних пряних помідорів під горілочку і смачну картоплю з маслом. Така вечеря нікого не залишить байдужими!

Зберігайте кращі традиції країни, їжте смачні страви і будьте здорові!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Солим помидоры в банках на зиму: простой рецепт на 1 литр

DvaGusya