Варення з цілих яблук: прозоре з маленьких і ранніх сортів, рецепти приготування з картинками цілком і без серцевини

Будь-яка господиня пробувала робити солодкий яблучний десерт, але іноді дуже хочеться зготувати щось смачне, просте і незвичайне водночас. Варення з цілих яблук неодмінно здивує вашу сім’ю. Плоди виглядають дуже апетитно. Таке вареннячко можна є вприкуску з чаєм або прикрашати їм торти та десерти. Перед початком приготування уважно прочитайте простий покроковий рецепт і перегляньте фото і відео.

Варенье из целых яблок: прозрачное из маленьких и ранних сортов, рецепты приготовления с картинками целиком и без сердцевины

Варення з цілих незрілих яблук

Інгредієнти

  • зелені яблука 1 кг
  • цукровий пісок 800 г
  • вода 200 г

На порцію

Калорії: 40.4 ккал

Білки: 0 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 10.1 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Варенье из целых яблок: прозрачное из маленьких и ранних сортов, рецепты приготовления с картинками целиком и без сердцевины

    Відбираємо нестиглі яблучка і перемываем їх. Відриваємо хвостики. Кожне яблуко протикаємо виделкою, щоб при варінні не урвався, а зберіг свою цілісність.

  • Варенье из целых яблок: прозрачное из маленьких и ранних сортов, рецепты приготовления с картинками целиком и без сердцевины

    Ставимо на плиту воду з цукром. У закипілий рідкий сироп опускаємо яблучка і проварюємо на протязі 20 хвилин. Знімаємо з вогню і залишаємо остуджуватися до ранку.

  • Варенье из целых яблок: прозрачное из маленьких и ранних сортов, рецепты приготовления с картинками целиком и без сердцевины

    На наступний день продовжуємо варіння — нехай покипить 15 хвилин. Воно повинно придбати прозорий колір, якщо такого не сталося, то потрібно дати масі охолонути і проварити ще раз. Це може бути пов’язано з щільністю яблук.

  • Варенье из целых яблок: прозрачное из маленьких и ранних сортов, рецепты приготовления с картинками целиком и без сердцевины

    А тим часом стерилізуємо банки і кришки, попередньо помивши їх з миючим засобом. Для вказаної кількості продуктів знадобиться 2 літрові баночки. Кришки можна просто обдати окропом, а от скляні ємності потрібно простерилізувати. Простіше всього це зробити швидким спосіб в мікрохвильовій печі.

  • Варенье из целых яблок: прозрачное из маленьких и ранних сортов, рецепты приготовления с картинками целиком и без сердцевины

    Знімаємо каструлю з варенням з недозрілих яблук з плити. Кожне яблучко акуратно викладаємо в банку, а потім заливаємо сиропом, що залишився. Закатуємо бляшаними кришками і перевертаємо на горлечко. Накриваємо теплою ковдрою і залишаємо на добу.

  • Варенье из целых яблок: прозрачное из маленьких и ранних сортов, рецепты приготовления с картинками целиком и без сердцевины

    Коли яблучне варення охолоне, його можна зберігати всю зиму в коморі, підвалі або просто в прохолодному місці.

Важливо: підготовка яблук і теплова обробка не займе більше години, але необхідно враховувати те, що варення повинно охолонути і настоятися. Весь процес займе не менше 8 годин, так що необхідно відвести на заготівлю один день.

Варенье из целых яблок: прозрачное из маленьких и ранних сортов, рецепты приготовления с картинками целиком и без сердцевины

Рецепт варення з цілих яблук без серцевини

Кількість порцій: 10

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

  • калорійність – 36.2 ккал;
  • білки – 0 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 9 р.

Інгредієнти

  • зелені яблука – 500 г;
  • цукровий пісок – 400 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • вода – 100 р.

Варенье из целых яблок: прозрачное из маленьких и ранних сортов, рецепты приготовления с картинками целиком и без сердцевины

Покрокове приготування

  1. За даним рецептом необхідно взяти дрібні яблука, промити їх і вирізати серединки, не порушуючи цілісність плода. Засипаємо фрукти цукровим піском і залишаємо на 6 годин. Через це час вони пустять власний сік.
  2. Видавлюємо з лимона 1 столову ложку соку і додаємо його в каструлю з яблуками. Ставимо на плиту і даємо прокипіти 15 хвилин. Періодично помішуємо варення, щоб яблучка не пригоріли, і сироп не придбав коричневий колір.
  3. Даємо охолонути варенню. Зверху на яблука кладемо тарілку і ставимо гніт, в якості якого підійде літрова банка, наповнена водою. Залишаємо цілі плоди під пресом на 8 год.
  4. Знову кип’ятимо, але вже 5 хвилин і охолодити протягом 5 годин.
  5. Проварюємо втретє протягом 5 хв. Викладаємо яблучка в банки, зверху заливаємо густий конфітюр і закручуємо. Закачування на зиму готова.

Це цікаво: яблука містять в собі велику кількість пектину, який вгамовує почуття голоду і чудово очищає кишечник від шлаків. Якщо раз на місяць влаштовувати розвантажувальний день на одних яблуках, то ваш ШКТ буде працювати як годинник.

Варенье из целых яблок: прозрачное из маленьких и ранних сортов, рецепты приготовления с картинками целиком и без сердцевины

Особливість приготування по сортам яблук

Для варення найчастіше беруть ранні яблучка, тому що зберігаються вони недовго. Зимовий і осінній види теж можна використовувати для варіння варення, але такі яблука більш щільні і зберігаються до весни, так що зробити з них десерт можна буде навіть взимку.

Якщо хочете отримати варення цілими шматочками або часточками, то потрібно вибирати тверді і солодкі сорти, як антонівка, глостер, грушівка московська, і використовувати рецепти типу “п’ятихвилинки”, тоді вийде практично живий медовий сироп. Якщо плід недозрілий, то варто додати трохи більше цукру. А от щоб приготувати джем або повидло, краще підійдуть кислі яблука, такі як білий налив і симиренка.

Варенье из целых яблок: прозрачное из маленьких и ранних сортов, рецепты приготовления с картинками целиком и без сердцевины

Є незвичайний вигляд варення з маленьких райських яблук, по іншому їх називають — ранетка або полукультурка. Плід за розмірами невелика, тому вариться таке яблуко цілком і виходить ніби з картинки. Десерт має ніжний бурштиновий колір, головне — не перетримати, щоб він не придбав темний відтінок.

Неодмінно спробуйте приготувати варення з цілих яблук на зиму. А ще краще закрийте кожну баночку з різних сортів і виберіть найбільш підходящий для вас. За бажанням можете додати корицю, вона ідеально підкреслить аромат і смак фрукта. Готуйте з любов’ю і насолоджуйтеся взимку солодким шматочком літа.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: