Варення з яблук через м’ясорубку на зиму для пиріжків часточками, янтарне

Яблука — лідери серед інгредієнтів для варення. Ближче до осені їх чимало в будь-якому саду, так і в магазині сезонний фрукт коштує дешево. З нього виходить відмінне ласощі, яка чудово підійде як до чашечки ароматного чаю і смачної начинки для пиріжків. Існує безліч способів приготування солодощі запас, таких як варення з яблук через м’ясорубку на зиму, має ніжну структуру, або ж часточками. Кожне з них прекрасно по-своєму.

Варенье из яблок через мясорубку на зиму для пирожков дольками, янтарное

Яблучне повидло «Янтарне»

Дуже простий, але не швидкий у виконанні рецепт. Однак, приготувавши десерт з нього, ви зрозумієте, що не дарма.

Інгредієнти

  • яблука кисло-солодких сортів 2 кг
  • цукровий пісок 1.2 кг

На порцію

Калорії: 35.6 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 8.8 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Варенье из яблок через мясорубку на зиму для пирожков дольками, янтарное

    Очистіть миті фрукти від пошкоджень і наріжте шматочками середнього розміру, після чого проверніть через м’ясорубку прямо з шкіркою. Перекладіть в об’ємну каструлю, засипте цукром, перемішайте і залиште в кухні мінімум на 7 годин під кришкою. За цей час яблучна м’якоть пустить пристойну кількість соку.

  • Варенье из яблок через мясорубку на зиму для пирожков дольками, янтарное

    Після цього поставте на конфорку, на активному вогні закип’ятіть, а потім на помірному проваріть кілька хвилин. Зніміть з конфорки і залиште на час до повного охолодження. Продублюйте процедуру три рази.

  • Варенье из яблок через мясорубку на зиму для пирожков дольками, янтарное

    Після крайнього кип’ятіння розкладіть повидло по банкам, попередньо стерилізованим на пару. Якщо не хочете займатися обробкою ємностей, то скористайтеся звичайними контейнерами з щільно закриваються кришками. Тільки в цьому разі не зменшуйте кількість цукру, адже саме він не дозволяє повидла покритися плесневелой кіркою.

Порада: для балансу смаку можете в середині приготування (друга варіння) додати лимон разом з цедрою, перекрутивши його до цього на м’ясорубці. Якщо боїтеся, що шкірка дасть легку гіркоту, підстрахуйтеся, обшпаривши цитрус окропом.

Варенье из яблок через мясорубку на зиму для пирожков дольками, янтарное

Рецепт густого яблучного варення

Відмінний спосіб запастися на зиму начинкою для випічки — зварити густе варення з яблук. Готується вона за подобою «п’ятихвилинок», однак, різниця все ж є.

Кількість порцій: 90

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

  • калорійність – 40.4 ккал;
  • білки – 0 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 10.1 р.

Інгредієнти

  • цукровий пісок – 800 г;
  • яблука – 1 кг;
  • вода – 50 мл

Покрокове приготування

  1. Наріжте плоди середнього розміру шматочками, видаляючи при цьому насінну коробку і гілочку. Не забувайте позбавлятися від зіпсованих місць і перевіряти на червивість.
  2. Перекладіть шматочки в таз, пересипте цукром. Розподіліть пісок по всій поверхні, ретельно перемішайте. Прикрийте кухонним полотенчиком і залиште на ніч. Так як яблука нарізані досить великими шматками, їм буде недостатньо кількох годин.
  3. Перед тим як поставити таз на вогонь, знову перемішайте вміст, таким чином ви досягнете повного розчинення цукру. Закип’ятіть. Потримайте на середньому вогні 10 хвилин. Після цього остудіть.
  4. Повторіть тричі варіння. Однак вдруге час має залишитися таким же, а в останній скоротіть до 5 хвилин.
  5. Поки варення готується, займіться баночками. Влийте в кожну (обсяг півлітра) трохи води, поставте в мікрохвильовку з встановленим таймером на 2-3 хвилини і високою потужністю.
  6. Варення розкладіть по ємностей і герметично загорніть ключем.

Варенье из яблок через мясорубку на зиму для пирожков дольками, янтарное

Порада: можете поекспериментувати, додавши коричну паличку в процесі виварювання ласощі.

Подбайте про себе і своїх близьких — приготуйте хоча б пару баночок такого варення. І ви самі зрозумієте, що не дарма зважилися посидіти на кухні з заготовками, адже так приємно дістати взимку ароматне ласощі з натуральних продуктів, особливо — приготоване з душею!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: