Варення з яблук і апельсинів – рецепт на зиму часточками, прозоре, швидке, з лимоном

Улюблене всіма яблучне варення може набриднути, коли готуєш його кожен рік. Зовсім інший смак вийде, якщо додати пару апельсинів. Бурштинові часточки і солодкий сироп просочаться легким цитрусовим ароматом. Крім того, така заготовка збагатиться вітаміном C, що зробить її ще корисніше. Незвичайне варення з яблук і апельсинів — це смачна профілактика застуди і чудове частування до чаю або кави. Приготування не забере багато зусиль і часу. Наш рецепт з фото дозволить виконати всю роботу швидко і легко.

Варенье из яблок и апельсинов - рецепт на зиму дольками, прозрачное, быстрое, с лимоном

Інгредієнти

  • яблука 1,2 кг
  • апельсини 320 г
  • цукор-1,2 кг
  • вода 240 мл

На порцію

Калорії: 184.3 ккал

Білки: 0.26 г

Жири: 0.18 г

Вуглеводи: 45.27 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Варенье из яблок и апельсинов - рецепт на зиму дольками, прозрачное, быстрое, с лимоном

    Вимийте банки з содою. Обсушіть і стерилізуйте в мікрохвильовій печі на високій потужності, заливши в них на кілька сантиметрів води. Час обробки – 2-3 хвилини на ємність об’ємом 0,5 л. Кришки обдайте окропом.

  • Варенье из яблок и апельсинов - рецепт на зиму дольками, прозрачное, быстрое, с лимоном

    Вимийте яблука. Почистіть. Розріжте навпіл і позбавтеся від насіннєвих коробок. Нарубаєте шматочками середнього розміру.

  • Варенье из яблок и апельсинов - рецепт на зиму дольками, прозрачное, быстрое, с лимоном

    Апельсини також вимийте. Опустіть на хвилину в окріп. Наріжте тонкими півкільцями. Складіть в каструлю і відправте на плиту.

  • Варенье из яблок и апельсинов - рецепт на зиму дольками, прозрачное, быстрое, с лимоном

    Додайте до апельсинів цукор. Помішуйте масу до розчинення кристалів та закипання, додаючи воду в міру потреби. Зніміть з вогню і додайте до апельсинів часточки яблук. Розмішайте і дайте масі охолонути до кімнатної температури. Знову поверніть її на плиту.

  • Варенье из яблок и апельсинов - рецепт на зиму дольками, прозрачное, быстрое, с лимоном

    Закип’ятіть варення. Томіть його при слабкому бурління протягом години. Можна готувати довше, головне — зніміть з плити, коли воно досягне бажаної консистенції.

  • Варенье из яблок и апельсинов - рецепт на зиму дольками, прозрачное, быстрое, с лимоном

    Варення розкладіть по ємностей і загорніть кришками. Закутайте чимось до охолодження.

Порада: вибирайте тільки тверді яблука, бажано зимових або осінніх сортів. Вони більш соковиті і краще зберігають свою форму.

Варення з яблук з апельсинами через м’ясорубку

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Кількість порцій: 8

Варенье из яблок и апельсинов - рецепт на зиму дольками, прозрачное, быстрое, с лимоном

Енергетична цінність

  • калорійність – 200.29 ккал;
  • білки – 0.26 г;
  • жири – 0.21 г;
  • вуглеводи – 49.14 р.

Інгредієнти

  • яблука – 1 кг;
  • великий апельсин – 1 шт.
  • цукор – 900 р.

Покрокове приготування

  1. Вимийте фрукти і цитрусові. Видаліть насінні коробки з яблук. Нарубаєте середніми шматочками, не зрізуючи шкірки. Вийміть кісточки з апельсина.
  2. Засипте фруктову масу цукром на ніч.
  3. На наступний день проваріть її до густоти (не менше години), постійно помішуючи.
  4. Стерилізуйте маленькі банки над парою протягом 10-15 хвилин або в мікрохвильовій печі, а кришки обшпарте окропом. Розлийте по ємностей гарячий десерт, закрутіть і залиште до охолодження під ковдрою.

Варення в мультиварці

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 8

Варенье из яблок и апельсинов - рецепт на зиму дольками, прозрачное, быстрое, с лимоном

Енергетична цінність

  • калорійність – 184.02 ккал;
  • білки – 0.34 г;
  • жири – 0.20 г;
  • вуглеводи – 45.12 р.

Інгредієнти

  • яблука – 1 кг;
  • апельсин – 4 шт.;
  • цукор – 1 кг

Покрокове приготування

  1. Яблука промийте, зніміть шкірку. Наріжте дрібними кубиками або натріть.
  2. Апельсини також потрібно вимити, очистити, подрібнити, діставши кісточки.
  3. Киньте фрукти в чашу. Засипте цукровим піском. Залиште постояти, поки маса не пустить сік. При потребі зробіть солодше.
  4. Виставте режим «Плов» на 40 хвилин.
  5. Варення закрутіть або поставте в холодильник в герметичному контейнері або в маленьких щільно закритих банках.

Порада: якщо ви сумніваєтеся в тому, що часточки вийдуть бурштиновими, розчиніть в 1 л води-столову ложку соди і замочіть яблука в отриманій рідини на 5 годин. Все це час тримаєте їх під кришкою. Потім відкиньте на друшляк і приступайте до приготування варення.

Варенье из яблок и апельсинов - рецепт на зиму дольками, прозрачное, быстрое, с лимоном

Ми наводимо базові рецепти, які ви можете урізноманітнити, додавши спеції, наприклад, корицю, ягоди, лимон або горіхи. Таке прозоре варення стане прикрасою будь-якого чаювання. Воно має дуже ніжний яблучний смак з цитрусовими нотками. Заготівку з великими шматочками їдять так, а однорідну намазують на хліб або булку. З цього варення вийде чудова начинка для пиріжків або млинців. Спробуйте заготовити його на зиму по одному з наших рецептів – це дуже легко!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Варенье из яблок и апельсинов - рецепт на зиму дольками, прозрачное, быстрое, с лимоном

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: