Варення з яблук – простий рецепт часточками, бурштинове і прозоре в домашніх умовах, фото приготування на зиму

Готові провести солодко зиму? Впевнені, що відповідь буде вірний, адже не дарма ж ви опинилися тут. І ми в цьому допоможемо, бо зібрали кілька оригінальних рецептів яблучного варення, яким ви будете ласувати цілий майбутній рік. Ні, це не звичний джем або повидло. В наших інструкціях з фото і відео поетапно показано, як зробити домашню заготовку незвичайного варення з яблук. І вже повірте, такі закачування зовсім нескладні, головне — знати деякі умови приготування. Але кожна відкрита банку такий солодощі буде нагадувати вам про літні днинки.

Варенье из яблок - простой рецепт дольками, янтарное и прозрачное в домашних условиях, фото приготовления на зиму

Янтарне варення з яблук часточками

Цілком простий рецепт неймовірної смакоти, в якій поєднуються практично прозорі скибочки фруктів з густим солодким сиропом. З приготуванням такого варення впорається навіть новачок, адже готується воно за принципом «п’ятихвилинки». А до плюсів можна віднести і той факт, що фрукт не піддається особливої термічній обробці і тому не стає надмірно м’яким.

Порада:ви можете використовувати абсолютно будь-який сорт, проте, перевагу рекомендуємо віддати яблук з більш міцною м’якоттю.

Інгредієнти

  • Цукровий пісок 800 г
  • Вода 100 мл
  • Яблука 1 кг

На порцію

Калорії: 40.4 ккал

Білки: 0 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 10.1 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Варенье из яблок - простой рецепт дольками, янтарное и прозрачное в домашних условиях, фото приготовления на зиму

    Обполосніть фрукти. Розріжте кожен на кілька частин і розпакуйте коробку з насінням. Подрібніть на невеликі часточки. Не знімайте шкірку, виняток можете зробити в тих місцях, де зовнішній вигляд плоду злегка зіпсований. І поки відставте в сторону.

  • Варенье из яблок - простой рецепт дольками, янтарное и прозрачное в домашних условиях, фото приготовления на зиму

    Тепер настав час зайнятися сиропом. Для цього в каструлю (краще взяти посуд з товстим дном) налийте трохи води і засипте слідом цукор. При самому маленькому вогні досягніть повного розчинення піску. Коли ефект буде досягнутий, додайте яблучні дольки і варіть 5 хвилин. Після чого зніміть з вогню і залиште до повного охолодження.

  • Варенье из яблок - простой рецепт дольками, янтарное и прозрачное в домашних условиях, фото приготовления на зиму

    Повторіть дану процедуру і розкладіть по невеликих банках, які спочатку обробіть. Для стерилізації прокип’ятіть їх близько 15 хвилин в каструлі, наповненою водою.

Порада: регулювати цукор можна за своїм розсудом, у залежності від того, наскільки кислі чи солодкі яблука використовуються. Також в останній п’ятихвилинний захід рекомендується додати зовсім небагато лимонної кислоти.

Рецепт варення з яблук у сиропі

Шалено смачне ласощі, список інгредієнтів якого далекий від класичного. У ньому поєднуються і ноти цитруса, і горіхове післясмак. Тільки спробуйте це варення, і ви відчуєте справжнє гастрономічне блаженство, а готувати його так само цікаво, як і дегустувати.

Кількість порцій: 97

Час приготування: 1 годину

Варенье из яблок - простой рецепт дольками, янтарное и прозрачное в домашних условиях, фото приготовления на зиму

Енергетична цінність

  • калорійність – 46.6 ккал;
  • білки – 0.3 г;
  • жири – 1.3 м;
  • вуглеводи – 8.5 р.

Інгредієнти

  • яблука – 1 кг;
  • горіхи (мигдаль) – 200 г;
  • лимон (великий) – 1 шт.;
  • цукор ванільний – 20 г;
  • цукровий пісок – 700 г;
  • гвоздика (пряність) – 2 бутончики.

Покрокове приготування

  1. Наріжте чищені яблука будь-яким способом. Це можуть бути як часточки, так і невеликі кубики. Посипте їх цукром і залишіть у більш-менш прохолодному місці годин на 5. За цей час плоди повинні пустити достатню кількість соку, в якому в подальшому і будуть увариваться.
  2. По закінченні часу поставте емальовану каструлю з фруктовими шматочками і утворився сиропом на плиту, швидко доведіть до кипіння і варіть близько 5 хвилин. Після чого остудіть.
  3. У другому заході додайте гвоздичні бутони і повторіть процес повністю.
  4. Поки остигає варення, займіться іншими компонентами. З допомогою терки добудьте цедру лимона, а мигдаль покришіть, попередньо злегка обсмаживши. Не забудьте зняти коричневу шкірку з горіхів. Щоб швидко впоратися з цим, замочіть їх на 40 секунд в окропі.
  5. Додайте всі інгредієнти, що залишилися під час заключного третього етапу варіння. Розлийте гарячу солодкість по стерилізованим банкам. Обробити їх можна в мікрохвильовці протягом декількох хвилин з невеликою кількістю рідини всередині. Укупорьте кришками.

Варенье из яблок - простой рецепт дольками, янтарное и прозрачное в домашних условиях, фото приготовления на зиму

Це цікаво: для того щоб різані яблука не темніли і не обвітрювалися під час очікування свого зоряного часу, їх необхідно скропити соком лимона.

Швидкий рецепт приготування яблучного варення

Хоча робити таке ласощі легко, адже це практично 5-хвилинка, в результаті виходить золоте по зовнішньому вигляді варення з ніжною структурою і карамельними нотками.

Кількість порцій: 80

Час приготування: 35 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 35.6 ккал;
  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 8.8 р.

Інгредієнти

  • яблука – 1 кг;
  • цукровий пісок – 600 р.

Покрокове приготування

  1. Помиті і очищені від насіння і твердих перегородок між ними яблука наріжте невеликими шматочками. Починаємо перекручувати їх через м’ясорубку. Також можете використовувати блендер. Але в цьому випадку вийде більш ніжне пюре.
  2. Тепер засипте отриману масу цукром і залишіть настоюватися години на 2. Після чого поставте на вогонь і доведіть до кипіння. На цьому можна на час забути про варення. Йому необхідно охолонути.
  3. Обробіть банки пором з допомогою спеціального кільця. Таке продається практично в будь-якому магазині в сезон консервації і має досить доступний цінник.
  4. Остигле пюре помістіть знову на плиту і варіть близько 5 хвилин. Розкладіть по ще не остигнув банкам. Закатайте.

Варенье из яблок - простой рецепт дольками, янтарное и прозрачное в домашних условиях, фото приготовления на зиму

Це цікаво: можна обійтися без герметичної закрутки такого варення. Якщо помістити його, розкладене по банках, в духову шафу і дочекатися утворення на поверхні скоринки, воно простоїть без нарікань і під пластиковою кришкою.

Особливості приготування по сорту яблук

В залежності від того, що саме за варення ви зважилися приготувати, залежить і те, яке яблуко для цього краще вибрати. Наприклад, Антонівка – практично універсальний сорт, який завдяки кислинки і щільною м’якоті буде смачний у будь заготівлі. Таке варення не приторне і припаде до душі кожному.

Гарні сорти дрібноплідних яблук, типу «китайки». Їх можна варити прямо цілком, разом з шкіркою і гілочкою. Так звана тягучка з них не вийде, так як шкода перемелювати і пускати на джем або повидло таку цінну сировину.

Якщо говорити про необхідній кількості цукрового піску, то в середньому вона коливається від 600 грам до 1 кг на кіло основного продукту. Важливу роль все ж відіграють смакові якості самих яблук.

Варенье из яблок - простой рецепт дольками, янтарное и прозрачное в домашних условиях, фото приготовления на зиму

Який би ви рецепт не вибрали – це відмінний спосіб забезпечити свою родину вітамінами, а також хороший варіант побалувати кожного з них. Адже смачні булочки з яблуками і млинці з сиропом! Ми ж бажаємо вам всього доброго! Ну, і успіхів у починаннях!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: