Готові провести солодко зиму? Впевнені, що відповідь буде вірний, адже не дарма ж ви опинилися тут. І ми в цьому допоможемо, бо зібрали кілька оригінальних рецептів яблучного варення, яким ви будете ласувати цілий майбутній рік. Ні, це не звичний джем або повидло. В наших інструкціях з фото і відео поетапно показано, як зробити домашню заготовку незвичайного варення з яблук. І вже повірте, такі закачування зовсім нескладні, головне — знати деякі умови приготування. Але кожна відкрита банку такий солодощі буде нагадувати вам про літні днинки.
Янтарне варення з яблук часточками
Цілком простий рецепт неймовірної смакоти, в якій поєднуються практично прозорі скибочки фруктів з густим солодким сиропом. З приготуванням такого варення впорається навіть новачок, адже готується воно за принципом «п’ятихвилинки». А до плюсів можна віднести і той факт, що фрукт не піддається особливої термічній обробці і тому не стає надмірно м’яким.
Порада:ви можете використовувати абсолютно будь-який сорт, проте, перевагу рекомендуємо віддати яблук з більш міцною м’якоттю.
Інгредієнти
- Цукровий пісок 800 г
- Вода 100 мл
- Яблука 1 кг
На порцію
Калорії: 40.4 ккал
Білки: 0 м
Жири: 0 м
Вуглеводи: 10.1 г
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
-
Обполосніть фрукти. Розріжте кожен на кілька частин і розпакуйте коробку з насінням. Подрібніть на невеликі часточки. Не знімайте шкірку, виняток можете зробити в тих місцях, де зовнішній вигляд плоду злегка зіпсований. І поки відставте в сторону.
-
Тепер настав час зайнятися сиропом. Для цього в каструлю (краще взяти посуд з товстим дном) налийте трохи води і засипте слідом цукор. При самому маленькому вогні досягніть повного розчинення піску. Коли ефект буде досягнутий, додайте яблучні дольки і варіть 5 хвилин. Після чого зніміть з вогню і залиште до повного охолодження.
-
Повторіть дану процедуру і розкладіть по невеликих банках, які спочатку обробіть. Для стерилізації прокип’ятіть їх близько 15 хвилин в каструлі, наповненою водою.
Порада: регулювати цукор можна за своїм розсудом, у залежності від того, наскільки кислі чи солодкі яблука використовуються. Також в останній п’ятихвилинний захід рекомендується додати зовсім небагато лимонної кислоти.
Рецепт варення з яблук у сиропі
Шалено смачне ласощі, список інгредієнтів якого далекий від класичного. У ньому поєднуються і ноти цитруса, і горіхове післясмак. Тільки спробуйте це варення, і ви відчуєте справжнє гастрономічне блаженство, а готувати його так само цікаво, як і дегустувати.
Кількість порцій: 97
Час приготування: 1 годину
Енергетична цінність
- калорійність – 46.6 ккал;
- білки – 0.3 г;
- жири – 1.3 м;
- вуглеводи – 8.5 р.
Інгредієнти
- яблука – 1 кг;
- горіхи (мигдаль) – 200 г;
- лимон (великий) – 1 шт.;
- цукор ванільний – 20 г;
- цукровий пісок – 700 г;
- гвоздика (пряність) – 2 бутончики.
Покрокове приготування
- Наріжте чищені яблука будь-яким способом. Це можуть бути як часточки, так і невеликі кубики. Посипте їх цукром і залишіть у більш-менш прохолодному місці годин на 5. За цей час плоди повинні пустити достатню кількість соку, в якому в подальшому і будуть увариваться.
- По закінченні часу поставте емальовану каструлю з фруктовими шматочками і утворився сиропом на плиту, швидко доведіть до кипіння і варіть близько 5 хвилин. Після чого остудіть.
- У другому заході додайте гвоздичні бутони і повторіть процес повністю.
- Поки остигає варення, займіться іншими компонентами. З допомогою терки добудьте цедру лимона, а мигдаль покришіть, попередньо злегка обсмаживши. Не забудьте зняти коричневу шкірку з горіхів. Щоб швидко впоратися з цим, замочіть їх на 40 секунд в окропі.
- Додайте всі інгредієнти, що залишилися під час заключного третього етапу варіння. Розлийте гарячу солодкість по стерилізованим банкам. Обробити їх можна в мікрохвильовці протягом декількох хвилин з невеликою кількістю рідини всередині. Укупорьте кришками.
Це цікаво: для того щоб різані яблука не темніли і не обвітрювалися під час очікування свого зоряного часу, їх необхідно скропити соком лимона.
Швидкий рецепт приготування яблучного варення
Хоча робити таке ласощі легко, адже це практично 5-хвилинка, в результаті виходить золоте по зовнішньому вигляді варення з ніжною структурою і карамельними нотками.
Кількість порцій: 80
Час приготування: 35 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 35.6 ккал;
- білки – 0.1 г;
- жири – 0 г;
- вуглеводи – 8.8 р.
Інгредієнти
- яблука – 1 кг;
- цукровий пісок – 600 р.
Покрокове приготування
- Помиті і очищені від насіння і твердих перегородок між ними яблука наріжте невеликими шматочками. Починаємо перекручувати їх через м’ясорубку. Також можете використовувати блендер. Але в цьому випадку вийде більш ніжне пюре.
- Тепер засипте отриману масу цукром і залишіть настоюватися години на 2. Після чого поставте на вогонь і доведіть до кипіння. На цьому можна на час забути про варення. Йому необхідно охолонути.
- Обробіть банки пором з допомогою спеціального кільця. Таке продається практично в будь-якому магазині в сезон консервації і має досить доступний цінник.
- Остигле пюре помістіть знову на плиту і варіть близько 5 хвилин. Розкладіть по ще не остигнув банкам. Закатайте.
Це цікаво: можна обійтися без герметичної закрутки такого варення. Якщо помістити його, розкладене по банках, в духову шафу і дочекатися утворення на поверхні скоринки, воно простоїть без нарікань і під пластиковою кришкою.
Особливості приготування по сорту яблук
В залежності від того, що саме за варення ви зважилися приготувати, залежить і те, яке яблуко для цього краще вибрати. Наприклад, Антонівка – практично універсальний сорт, який завдяки кислинки і щільною м’якоті буде смачний у будь заготівлі. Таке варення не приторне і припаде до душі кожному.
Гарні сорти дрібноплідних яблук, типу «китайки». Їх можна варити прямо цілком, разом з шкіркою і гілочкою. Так звана тягучка з них не вийде, так як шкода перемелювати і пускати на джем або повидло таку цінну сировину.
Якщо говорити про необхідній кількості цукрового піску, то в середньому вона коливається від 600 грам до 1 кг на кіло основного продукту. Важливу роль все ж відіграють смакові якості самих яблук.
Який би ви рецепт не вибрали – це відмінний спосіб забезпечити свою родину вітамінами, а також хороший варіант побалувати кожного з них. Адже смачні булочки з яблуками і млинці з сиропом! Ми ж бажаємо вам всього доброго! Ну, і успіхів у починаннях!