Варення з інжиру – користь і шкода, рецепти на зиму

З часом звичні фрукти набридають і їх хочеться урізноманітнити чимось екзотичним. Для ласунів відмінним рішенням стане варення з інжиру. Смачне і ароматне ласощі нікого не залишить байдужим. До того ж воно допомагає поліпшити самопочуття за рахунок вмісту вітамінів і біологічно активних речовин.

Користь і шкода

Говорячи про джемі, слід пам’ятати, що частина вітамінів при тепловій обробці втрачається, тому не можна розраховувати на такий же ефект, як від свіжого плоду.

Джем из инжира - польза и вред, рецепты на зиму

Інжир є хорошим профілактичним засобом від застуди, а також має сечогінну і послаблюючу дію, завдяки чому добре допомагає при різних інтоксикаціях.

Плоди сприяють відновленню після фізичних навантажень, нормалізують артеріальний тиск і серцевий ритм, покращують показники крові.

Не варто забувати, що джем шкідливий людям, страждаючим цукровим діабетом, подагрою, ожирінням і індивідуальною непереносимістю даного продукту. Дієтологи рекомендують вживати 50 грамів джему на добу.

Рецепт варення з інжиру

Джем из инжира - польза и вред, рецепты на зиму

Інгредієнти

  • свіжий інжир 1 кг
  • лимон 1.5 шт.
  • апельсиновий лікер 45 мл
  • пектин 10 г
  • цукор 450 г

На порцію

Калорії: 28.3 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 7.2 г

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Джем из инжира - польза и вред, рецепты на зиму

    Вимиваємо і сушимо інжир.

  • Джем из инжира - польза и вред, рецепты на зиму

    Прибираємо жорсткі хвостики, нарізаємо на скибочки.

  • Джем из инжира - польза и вред, рецепты на зиму

    Кладемо в каструлю, додаємо цукор і пектин.

  • Джем из инжира - польза и вред, рецепты на зиму

    Знімаємо з цедру лайма – тонкий яскраво-зелений шар і відправляємо до загальної маси разом з соком цитруса і лікером.

  • Джем из инжира - польза и вред, рецепты на зиму

    Перемішуємо і залишаємо на півгодини.

  • Джем из инжира - польза и вред, рецепты на зиму

    Ставимо на вогонь, варимо 20 хвилин. При цьому помішуємо до тих пір, поки не стане м’яким.

  • Джем из инжира - польза и вред, рецепты на зиму

    Збиваємо Блендером в неоднорідне пюре.

  • Джем из инжира - польза и вред, рецепты на зиму

    Прогріваємо ще раз і розкладаємо по стерильним банкам для тривалого зберігання в погребі. Подивіться на фото, яке апетитне ласощі вийшло.

Десерт можна готувати на плиті або використовувати для варіння хлібопічку з функцією «Джем».

Приготування джему з сушеного інжиру

Джем из инжира - польза и вред, рецепты на зиму

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 18

Енергетична цінність

У 1 порції:

  • калорійність – 51.7 ккал;
  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0.2 г;
  • вуглеводи – 12.4 р.

Інгредієнти

  • інжир сушений – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • вода – 500 мл;
  • сік лимона – 30 р.

Покрокове приготування

  1. Заливаємо водою і проварюємо. Коли плоди стануть менш зморщеними, зливаємо рідину і залишаємо в друшляку.
  2. Варимо цукровий сироп, кладемо інжир і залишаємо на 10 годин.
  3. Після закінчення часу додаємо лимонний сік і ставимо варитися на вогонь.
  4. Готовність визначається по плодах інжиру. Якщо можна проткнути зубочисткою, то все готово.
  5. Збиваємо блендером.
  6. Розкладаємо по чистим банкам, закатуємо і ставимо в прохолодне місце.

Десерт із сушеного інжиру не менш корисний, ніж з свіжого. Перевага лише в тому, що зберігати плід у сухому вигляді як на картинці набагато легше.

Інжировий джем досить простий у приготуванні. Це відмінний варіант для сніданку або корисного!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: