Білий амур в духовці – рецепт з фото, покрокове приготування запеченої риби у фользі

Білий амур, запечений в духовці, це цікаве і смачне блюдо. Страва може не тільки урізноманітнити ваше повсякденне меню, але і стати родзинкою будь-якого святкового застілля. Риба низькокалорійна, разом з тим — досить поживна, містить мало кісток і тому користується популярністю серед кулінарів.

Белый амур в духовке - рецепт с фото, пошаговое приготовление запеченной рыбы в фольге

Це цікаво: білий амур має у своєму складі багато каротину, який сприяє зміцненню імунітету, також продукт містить вітаміни E і C. Риба багата такими елементами, як фосфор, калій і магній. Це робить її гідною того, щоб регулярно включати в свій раціон.

Приготувати рибу білий амур в духовці неважко, якщо слідувати декільком простим радам, мати невеликий запас часу і бажання здивувати рідних ароматною стравою. Вірний помічник на цьому шляху — наш рецепт з фото, що наочно описує всі етапи приготування соковитої рибки.

Інгредієнти

  • Білий амур 2.5 кг
  • Лимон 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 голівка
  • Лист лавровий 2 шт.
  • Олія рослинна 3-4 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

На порцію

Калорії: 186.6 ккал

Білки: 25.3 р

Жири: 7.2 г

Вуглеводи: 1.4 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Белый амур в духовке - рецепт с фото, пошаговое приготовление запеченной рыбы в фольге

    Рибу миємо під струменем проточної, очищаємо від луски і видаляємо нутрощі. Прибираємо плавники, хвіст і голову. На боках робимо поперечні надрізи з кроком в 2 див.

  • Белый амур в духовке - рецепт с фото, пошаговое приготовление запеченной рыбы в фольге

    Часник чистимо і подрібнюємо (можна порубати ножем, протерти через саму дрібну тертку або продавити). Змішуємо його з сіллю і перцем. Отриманою масою добре натираємо підготовлену тушку білого амура.

  • Белый амур в духовке - рецепт с фото, пошаговое приготовление запеченной рыбы в фольге

    Лук очищаємо і шаткуємо кільцями. Закладаємо їх у черевце риби. Туди ж додаємо лаврушку.

  • Белый амур в духовке - рецепт с фото, пошаговое приготовление запеченной рыбы в фольге

    Лимон миємо, ріжемо півкільцями. У кожен надріз білого амура поміщаємо по одному скибочці цитруса.

  • Белый амур в духовке - рецепт с фото, пошаговое приготовление запеченной рыбы в фольге

    Тушку риби обертаємо фольгою. Перекладаємо її на деко, попередньо змащений рослинним маслом. Поміщаємо блюдо в прогріту до 180 градусів духовку, де будемо його запікати протягом 60 хвилин.

Белый амур в духовке - рецепт с фото, пошаговое приготовление запеченной рыбы в фольге
Подавати страву до столу потрібно ще гарячим, тому і звільняти рибу від фольги краще вже безпосередньо перед вживанням в їжу.

Порада: так як білий амур має щільну луску, після первинного промивання рибу потрібно обдати окропом. Це спростить процес її чищення.

Якщо перед вимиканням духовки на фінальному етапі запікання (за 3-5 хвилин) розгорнути фольгу, то блюдо придбає приємну хрустку скоринку зверху.

Белый амур в духовке - рецепт с фото, пошаговое приготовление запеченной рыбы в фольге
Як бачите, немає нічого складного в тому, щоб смачно запекти білого амура. Рецепти приготування в духовці у фользі цієї риби вимагають мінімальний набір інгредієнтів і трохи часу для підготовки. Результат виходить перевершує всі очікування — соковите і ароматне гаряче блюдо добре поєднується з різними гарнірами, а багатий вітамінний склад риби несе в собі багато користі. Пригощайтеся і ви цим цікавим стравою і радуйте своїх близьких смачним обідом або вечерею.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: