Лисички, тушковані з картоплею в сметані — рецепт з фото в духовці

Існує безліч видів грибів, кожен з яких володіє якимись особливостями. Приміром, лисички мають незвичайний горіховий присмак, завдяки чому вибір падає саме на них, коли збираються запікати або смажити гриби.

Лисички, тушковані з картоплею, не віднімуть у господині багато часу: досить завантажити продукти в духовку, а потім вийняти готове смачне блюдо. Пропонуємо вам простий рецепт з фото, з якого ви дізнаєтеся, як готувати лисички з картоплею в духовці в горщиках зі сметаною.

Лисички, тушенные с картошкой в сметане — рецепт с фото в духовке

Інгредієнти

  • лисички 500 г
  • картопля 500 г
  • цибуля 200 г
  • сметана 200 г
  • вершкове масло 50 г
  • соняшникова олія 50 мл
  • часник 5 зубків
  • зелена цибуля 1 пучок
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 202 ккал

Білки: 2.9 г

Жири: 15.4 р

Вуглеводи: 13.1 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Лисички, тушенные с картошкой в сметане — рецепт с фото в духовке

    Переберіть лисички, посрезайте зіпсовані ділянки, якщо такі є. Занурте гриби хвилин на 20 в холодну воду, а потім вимийте кожен примірник окремо. Робіть це акуратно, щоб не зламати капелюшки.

  • Лисички, тушенные с картошкой в сметане — рецепт с фото в духовке

    Закип’ятіть в каструлі воду, трохи посоліть і додайте лавровий лист. Киньте в неї лисички і варіть протягом 20 хвилин. Після чого вийміть їх, розкладіть на паперовому рушнику, щоб обсохнули і охололи. Великі гриби наріжте невеликими шматочками.

  • Лисички, тушенные с картошкой в сметане — рецепт с фото в духовке

    Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Прожарити на сковороді олію і обсмажте на ньому цибулю, поки не почне золотитися. Викладіть відварні лисички. Трохи посоліть, поперчіть, перемішайте, готуйте ще 5 хвилин, а потім зніміть з плити.

  • Лисички, тушенные с картошкой в сметане — рецепт с фото в духовке

    Картопля очистіть від шкірки, відваріть цілком, але не до повної готовності. Це займе приблизно 7-10 хвилин з моменту закипання. Остудіть картоплю і наріжте невеликими скибочками будь-якої форми.

  • Лисички, тушенные с картошкой в сметане — рецепт с фото в духовке

    Візьміть горщики для запікання, на дно кожного киньте по маленькому шматочку вершкового масла і по одній столовій ложці сметани. Укладіть шар картоплі, а потім – грибів з цибулею. Не заповнюйте горщики доверху, залиште приблизно чверть ємності порожній.

  • Лисички, тушенные с картошкой в сметане — рецепт с фото в духовке

    Надішліть керамічний посуд в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин, а в цей час приготуйте соус. У сметану видавіть часник, посоліть і поперчіть за смаком. Головне, не забувайте, що ви вже солили гриби з цибулею. Якщо сметана дуже густа, трохи розведіть її кип’яченою водою.

  • Лисички, тушенные с картошкой в сметане — рецепт с фото в духовке

    Вийміть горщики, полийте вміст приготованим соусом, закрийте кришками і поверніть в духовку. Запікайте при тій же температурі ще 40 хвилин. Після дайте лисичкам, тушкованим з картоплею, настоятися і подавайте до столу, посипавши подрібненою пір’ям зеленого лука.

Рада: є ще один варіант, як смачно приготувати лисички в сметані з картоплею в духовці — запекти страву без горщиків. Для цього викладіть їх у змащену олією форму для запікання з високими бортиками, полийте сметанним соусом, накрийте фольгою і готуйте при тій же температурі 40 хвилин.

Лисички, запечені в духовці з картоплею, можна присмачити, додавши в сметанний соус подрібнений свіжий або сушений кріп. Також за 5 хвилин до того як виймати з духовки, зняти з горщиків кришки (або фольгу з форми для запікання — дивлячись як готуєте) і посипати страву тертим сиром, щоб утворилася апетитна скориночка. Вийде нереально смачно.

Читайте також:  Перець, фарширований половинками: рецепт з фото в духовці
DvaGusya