Гриби смажені з картоплею в сметані — рецепти приготування з фото

Грибні страви по праву вважаються справжнім делікатесом. Така закуска відрізняється чудовим ароматом і ніжними, м’якими смаковими нотками. Особливою популярністю користуються рижики. Рецепти приготування цієї страви можуть бути різними. Але одним із самих смачних і простих варіантів є гриби, смажені в сметані.

Рыжики жареные с картошкой в сметане — рецепты приготовления с фото

Крім гастрономічних переваг, ці гриби володіють ще однією незаперечною перевагою — вони відмінно засвоюються організмом і насичують його білком і вітаміном А. Наш рецепт з фото і детальної покрокової інструкцією приготування допоможе початківцям господиням і стане в нагоді кулінарам зі стажем.

Порада: перед приготуванням лісові дари краще замочити приблизно на півгодини. Так бруд відстане сама, залишиться тільки помити гриби.

Інгредієнти

  • рижики ½ кг
  • ріпчаста цибуля-2 шт.
  • сметана 30% жирності 300 г
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець 1 маленька щіпка
  • рослинна олія 3 ст. л.
  • лавровий лист 2-3 шт.
  • свіжа зелень (петрушка, кріп) 1 пучок

На порцію

Калорії: 90.7 ккал

Білки: 3.3 м

Жири: 7.7 м

Вуглеводи: 3.5 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Рыжики жареные с картошкой в сметане — рецепты приготовления с фото

    Перед початком готування гриби необхідно вимити. Кожен плід очистіть від землі, піску та іншого сміття.

  • Рыжики жареные с картошкой в сметане — рецепты приготовления с фото

    Помістіть рижики в глибоку каструлю, залийте водою так, щоб лісові дари вільно плавали в рідині. Підсолити. Киньте лаврові листочки. Довго варити плоди не потрібно. Достатньо 20 хвилин після закипання.

  • Рыжики жареные с картошкой в сметане — рецепты приготовления с фото

    Гриби відкиньте на друшляк. Трохи остудіть. Ще раз промийте під струменем проточної води. Просушіть протягом 15 хвилин. Великі гриби наріжте кількома шматочками. Маленькі примірники залиште цілими.

  • Рыжики жареные с картошкой в сметане — рецепты приготовления с фото

    З ріпчастої цибулі зніміть піну. Наріжте кубиками.

  • Рыжики жареные с картошкой в сметане — рецепты приготовления с фото

    На розпечену сковороду влийте рослинне масло. Через кілька миттєвостей відправте туди цибулю. Обсмажуйте до рум’яного кольору на середньому вогні.

  • Рыжики жареные с картошкой в сметане — рецепты приготовления с фото

    Після додайте гриби. Через 7-10 хвилин рижики повинні підрум’янитися. Слідом відправте сметану. Перемішайте інгредієнти.

  • Рыжики жареные с картошкой в сметане — рецепты приготовления с фото

    Посоліть. Киньте щіпку меленого перцю. Тушкуйте на вогні не більше 2 хвилин.

  • Рыжики жареные с картошкой в сметане — рецепты приготовления с фото

    За 30 секунд до закінчення готування додайте дрібно нашатковану зелень. Змішайте. Смакоту з лісовими дарами пора подавати до столу.

Делікатес можна урізноманітнити традиційним російським гарніром. Гриби, смажені з картоплею в сметані, стануть відмінним варіантом смачного ситної вечері. Приготувати страву нескладно.

До вищезазначеного рецептом слід додати тільки 6-7 картоплин. Їх необхідно буде очистити і нарізати акуратною рівною соломкою. Плоди відправте обсмажуватися на окрему сковороду, на рослинному маслі. Картопля повинна покритися красивою рум’яною скоринкою. Як правило, цей процес займає 20 хвилин на середньому вогні.

Гриби, пасеровані з цибулею, перекладіть в посуд з картоплею. Перемішайте. Приправити сметаною. Посоліть і всипте спецій. Для додання свіжого ноток, можна прикрасити зеленню або дрібно нарізаним зеленим цибулею.

Рыжики жареные с картошкой в сметане — рецепты приготовления с фото

Порада: для того щоб зробити страву більш дієтичним, замість сметани використовуйте нежирний класичний йогурт без цукру.

Не менш апетитну смакоту можна зробити з заготовок. Якщо у вас в підвалі є закуска з солоних грибів, то на швидку руку приготувати вечерю не складе праці.

Солоні рижики зі сметаною — блюдо, яке зможе виручити, якщо до вас несподівано нагрянули гості. За 20 хвилин страва буде готове. Залишиться тільки відкрити банку загорнених помідорів і нарізати свіжий хліб. Перед приготуванням гриби необхідно промити під струменем проточної води. Після відкинути на друшляк і залишити на 10 хвилин, щоб рідина стекла. Далі діємо за тієї ж інструкції, що і зі свіжими грибочками, однак обсмажувати їх необхідно не більше 5 хвилин. Для ароматності під час обжарювання можна додати кілька гілочок пахучого розмарину.

Гриби в сметані з картоплею або без нього виходять дивовижно смачними, ніжними вершковими нотками і лісовим ароматом. Блюдо оцінять навіть найвибагливіші гурмани.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: