Печериці на грилі – рецепт з фото в духовці на сковороді, готуємо вдома

Шашлик з м’яса – не єдине блюдо, яким можна порадувати себе в прекрасну погоду на природі. Багато роблять на додаток смажені овочі, такі як кабачки або баклажани.

Шампиньоны на гриле - рецепт с фото в духовке и на сковороде, готовим дома
Ми ж пропонуємо вам рецепти з фото, в яких докладно розповімо, як приготувати шампіньйони гриль так, що від них прийдуть в захват все.

Печериці на грилі, рецепт для мангалу

По цьому рецепту виходить відмінна закуска, яка не потребує особливих зусиль, поки ви відпочиваєте на природі. Список інгредієнтів самий мінімальний, проте внести свою «родзинку» ви зможете, доповнивши блюдо, наприклад, прованськими травами.

Інгредієнти

  • Печериці 500 г
  • Часник 3-4 зубчика
  • Сіль за смаком
  • Петрушка 1 маленький пучок
  • Олія оливкова 35 мл

На порцію

Калорії: 123.7 ккал

Білки: 5.9 м

Жири: 10.2 м

Вуглеводи: 2.1 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Шампиньоны на гриле - рецепт с фото в духовке и на сковороде, готовим дома

    Очистіть від забруднень гриби, промийте. Помістіть в миску, залийте маринадом.

  • Шампиньоны на гриле - рецепт с фото в духовке и на сковороде, готовим дома

    Для його приготування змішайте в глибокій ємності масло, спеції, дрібно посічену петрушку і пропущений через прес часник.

  • Шампиньоны на гриле - рецепт с фото в духовке и на сковороде, готовим дома

    Залиште гриби в такому стані на дві години – необхідно, щоб вони просочилися ароматами і сіллю.

  • Шампиньоны на гриле - рецепт с фото в духовке и на сковороде, готовим дома

    По закінченні цього часу розкладіть печериці на решітці від мангала (капелюшки повинні дивитися вниз) і потримайте над гарячим вугіллям близько півгодини, перевернувши 1 раз за цей час грати на іншу сторону.

Порада: щоб без проблем зняти гриби з решітки, попередньо промажте її прути соняшниковою або оливковою олією.

Шампиньоны на гриле - рецепт с фото в духовке и на сковороде, готовим дома

Рецепт печериць на грилі в домашніх умовах

Якщо у вас немає можливості виїхати на природу, не варто відмовляти собі в задоволенні. Можна зробити печериці на сковороді будинку.

Кількість порцій: 5

Час приготування: 35 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 122.3 ккал;
  • білки – 5.8 м;
  • жири – 10.2 м;
  • вуглеводи – 1.9 р.

Інгредієнти

  • гриби – 500 г;
  • олія соняшникова – 40 мл;
  • розмарин – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • зубчики часнику – 3 шт.

Покрокове приготування

  1. Розріжте поперек печериці на дві частини і помістіть в суміш тертого часнику, розмарину і масла. Посоліть. За бажанням можна додати і чорного перчика для аромату і остринки.
  2. Через десять хвилин маринування помістіть гриби на досить розігріту поверхню сковорідки-гриль, яку попередньо змастіть маслом. Обсмажуйте протягом чверті години. При подачі присипте закуску свіжою зеленню.

Шампиньоны на гриле - рецепт с фото в духовке и на сковороде, готовим дома

Печериці, смажені на грилі: рецепт в духовці

Пропонуємо вашій увазі ще один спосіб, за яким можна готувати апетитні грибочки, не виходячи за межі квартири. В даному випадку трохи змінюється склад маринаду, а запікати печериці, краще всього на довгих дерев’яних шампурах.

Кількість порцій: 5

Час приготування: 45 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 134.1 ккал;
  • білки – 7.5 м;
  • жири – 10.5 г;
  • вуглеводи – 2.6 р.

Інгредієнти

  • гриби – 600 г;
  • лимонний сік – 20 г;
  • соус соєвий – 50 г;
  • пластівці сушеної паприки – 1 пучку;
  • часник – 4 зубчики;
  • олія соняшникова – 30 г;
  • кріп – кілька гілочок.

Покрокове приготування

  1. Для того щоб шампура з шашлычками не горіли, замочіть заздалегідь шпажки у воді з додаванням соку лимона. Вони мають достатньо просочитися вологою.
  2. Гриби замаринуйте в суміші соєвого соусу, олії, додавши для смаку подрібнений кріп і подрібнені часникові часточки. Робити це краще в звичайному целофановому пакеті, що дозволить періодично струшувати вміст.
  3. Залиште на півгодини в такому стані гриби, а після нанизайте на шампури і відправте для смаження в духову відсік. Час обсмажування дорівнює 15 хвилин. Поверхню листа обов’язково простелите пекарської папером.

Шампиньоны на гриле - рецепт с фото в духовке и на сковороде, готовим дома

Порада: постарайтеся відібрати примірники однакової величини, щоб вони рівномірно приготувалися.

Приготуйте смачні грибні страви по одному із запропонованих рецептів і подайте до святкового столу, прикрасивши помідорками чері, зеленню. Збризніть частування лимонним соком і рослинним маслом. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: