Скільки смажити білий гриб часу на сковороді якщо продукт сушений або заморожений

Боровик по праву вважається “королем” ліси. Цей гриб готують не тільки свіжим. Його з успіхом можна заморожувати і висушувати, а потім створювати чудові страви. Вони будуть відрізнятися за смаком залежно від того, яким способом оброблялися дари природи.

Багато люблять смажені боровичка. Але не всі знають, скільки смажити білий гриб часу, якщо він був висушений або заморожений. До того ж їх стан відрізняється від свіжозібраних, а тому і приготування буде мати свої особливості.

Сколько жарить белый гриб по времени на сковороде если продукт сушеный или замороженный

Обсмажування заморожених грибів

З цього рецепту ви дізнаєтеся, як правильно розморозити, а також, скільки смажити заморожені білі гриби на сковороді.

Важливо: якщо гриби злиплися по кілька штук, у них є підсохлі місця або неприємний запах – значить, вони зберігалися неправильним способом і непридатні для їжі.

Інгредієнти

  • Гриби білі заморожені 300 г
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 100 г
  • Мелений запашний перець щіпка
  • Сіль за смаком

На порцію

Калорії: 126.5 ккал

Білки: 3.1 р

Жири: 10.5 м

Вуглеводи: 4.9 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Сколько жарить белый гриб по времени на сковороде если продукт сушеный или замороженный

    Для початку обсмажте до золотистого кольору цибулю, нарізану півкільцями.

  • Сколько жарить белый гриб по времени на сковороде если продукт сушеный или замороженный

    Потім киньте на сковороду натерту моркву. Коли вона так само злегка обсмажиться, можна додавати гриби.

  • Сколько жарить белый гриб по времени на сковороде если продукт сушеный или замороженный

    Цілі заморожені боровичка потрібно для початку розморозити, інакше ви не зможете нарізати плоди. Викладіть їх на друшляк, так як в процесі розморожування з’явиться вода. Буде краще, якщо вона відразу стече. На це вам знадобиться 2-3 години при кімнатній температурі. Якщо боровики зберігалися нарізаними, тоді для смаження їх можна не розморожувати. Покладіть грибні шматочки на сковороду і накрийте кришкою.

  • Сколько жарить белый гриб по времени на сковороде если продукт сушеный или замороженный

    Помішуйте гриби з овочами кожні 2-3 хвилини. Коли вони розм’якнуть, то пустять сік. З цього моменту зніміть кришку і чекайте, поки не випарується рідина.

  • Сколько жарить белый гриб по времени на сковороде если продукт сушеный или замороженный

    На обсмажування піде приблизно 20-25 хвилин, якщо гриби поклали на сковороду замороженими. А для розморожених і нарізаних плодів потрібно близько 15 хвилин часу.

Сколько жарить белый гриб по времени на сковороде если продукт сушеный или замороженный

Обсмажування сушених грибів

Сушені боровики дають неперевершений аромат. Але варто знати, що відразу їх обсмажувати не можна. Існує кілька правил, як сушені гриби посмажити на сковороді, щоб вони вийшли смачними і не завдали шкоди здоров’ю.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 2

Енергетична цінність

  • калорійність – 145.7 ккал;
  • жири – 10 г;
  • білки – 7.6 м;
  • вуглеводи – 6.4 р.

Інгредієнти

  • гриби білі сушені – 50 г;
  • вода – 1 л;
  • масло вершкове – 20 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Перед тим як готувати з сушених боровиків будь-яку страву, їх слід замочити і відварити. Тоді вони набудуть потрібну м’якість. Замочувати сушений продукт рекомендується протягом 2 годин в прохолодній воді. Потім великі шматки або цілі плоди можна нарізати на більш дрібні.
  2. Варити боровики можна в тій же воді протягом півгодини. Але перед цим рідину потрібно перелити в іншу каструлю, так як на дні утворюється осад. Підсолити бульйон.
  3. Зварені гриби відкиньте на друшляк і дайте добре стекти.
  4. Розтопіть масло на розігрітій сковороді. Краще використовувати саме вершкове, а не рослинну, тому що гриби в поєднанні з них отримають більш багатий смак і запах. Наріжте тонкою соломкою цибулю і обсмажуйте в олії, поки він не стане прозорим, з легким медовим відтінком.
  5. Тепер додайте боровики. Смажити їх потрібно при середній температурі, часто помішуючи, близько 15 хвилин. При більш тривалому процесі такої обробки вони стануть сухуватими.

Сколько жарить белый гриб по времени на сковороде если продукт сушеный или замороженный

Важливо: зверніть увагу на стан продуктів. Почорнілий вид означає неправильну сушку, а маленькі отвори і пил – шкідників. Хороші гриби зазвичай бежевого або світло-коричневого кольору, без ушкоджень.

Смажені гриби стануть відмінним доповненням до картопляного пюре, рисової або будь-якої іншої каші. Можна використовувати їх і в різноманітних салатах, а також додати в суп.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: