Гриби тушковані в сметані з картоплею – рецепт з фото в духовці

Навряд чи потребує особливого представлення таке блюдо, як гриби, тушковані в сметані з картоплею. Від однієї лише згадки про нього видається неймовірний лісовий аромат, витікаючий від тарілки.

Сьогодні ми розповімо, як правильно і швидко приготувати гриби, смажені з картоплею і сметаною – ситне і смачне блюдо для вечері в колі рідних. Щоб дізнатися всі тонкощі і секрети цього процесу, дивіться наші прості докладні рекомендації. І ось перший покроковий рецепт з фото.

Тушковані гриби в сметані з картоплею – в сковороді

Грибы тушеные в сметане с картошкой - рецепт с фото в духовке

Досить проста у виконанні блюдо, для якого можна використовувати як заморожені, так і сезонні гриби. В разі якщо ви будете готувати картоплю зі свіжими дарами лісу – аромат вийде казковий.

Інгредієнти

  • картопля 500 г
  • цибуля ріпчаста великий-1 шт
  • гриби білі 300 г
  • сметана (жирність 20 %) 100 г
  • олія соняшникова 50 мл
  • перець мелений за смаком
  • сіль за смаком
  • кріп свіжий кілька гілочок

На порцію

Калорії: 192.6 ккал

Білки: 6.1 м

Жири: 5.8 м

Вуглеводи: 29.1 р

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Грибы тушеные в сметане с картошкой - рецепт с фото в духовке

    У добре розігріту сковороду налийте трохи олії, всипте цибулю, який попередньо дрібно наріжте на невеликого розміру кубики. Обсмажуйте до моменту, поки шматочки не стануть практично прозорими.

  • Грибы тушеные в сметане с картошкой - рецепт с фото в духовке

    Додайте до пассерованному овочу різані боровики.

  • Грибы тушеные в сметане с картошкой - рецепт с фото в духовке

    В цей час очистіть картоплю і нарубаєте його брусками середньої величини.

  • Грибы тушеные в сметане с картошкой - рецепт с фото в духовке

    Коли в сковорідці випарується надлишок вологи (в цей час необхідно постійно помішувати масу, тому як вона може прилипнути до поверхні), додайте картоплю.

  • Грибы тушеные в сметане с картошкой - рецепт с фото в духовке

    Як тільки коренеплід стане досить м’яким (хвилин через 15), покладіть до нього жирну сметану. Прикрийте кришкою і тушкуйте страву ще приблизно 20-25 хв. Овочі повинні тушкуватися, тому влийте трохи води, якщо суміш вийшла густа.

  • Грибы тушеные в сметане с картошкой - рецепт с фото в духовке

    В кінці приправте перцем (краще свіжомеленим) і посоліть за смаком. Негайно подавайте страву в гарячому вигляді для зняття проби, прикрасивши рубаним кропом.

Порада: перш ніж обсмажувати боровики, рекомендуємо попередньо відварити їх до напівготовності, а після зцідити. Заморожений же продукт можна не піддавати даними маніпуляціям, його досить розморозити і помістити в сковороду. Особливо це стосується печериць.

Під картопля з грибами і сметаною в горщиках

Грибы тушеные в сметане с картошкой - рецепт с фото в духовке

Печериці смажені з цибулею, картоплею і жирною сметаною, запечені в духовці – відмінна ідея для урочистого бенкету.

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорійність – 235.1 ккал;
  • білки – 6.8 г;
  • жири – 10.9 г;
  • вуглеводи – 27.5 р.

Інгредієнти

  • печериці – 500 г;
  • сметана – 400 мл;
  • картопля – 1 кг;
  • масло вершкове – 50 г;
  • спеції – за смаком;
  • борошно пшеничне – 1 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • кріп свіжий, невеликий пучок – 1 шт.

Покрокове приготування

  1. Пропассеруйте в розтопленому шматку олії цибулю, який спочатку наріжте на півкільця, а потім поділіть ще навпіл. Повинні вийти тонкі четвертинки цибулини.
  2. Додайте печериці, подрібнені неширокими пластинками. Тушкуйте на середньому вогні, поки не з’явиться легка зажаристость. Всипте борошно – вона забезпечить необхідну густоту в кінцевому результаті.
  3. Очистіть картоплю, наріжте кружечками приблизно в сім міліметрів товщиною, додайте до неї смажені гриби з цибулею, влийте сметану і всипте зелень. Перемішайте зі спеціями і сіллю.
  4. Розкладіть суміш у горщики або одну велику форму. Відправте в духову відсік на 40 хвилин (температура 200 градусів). При бажанні можна за чверть години до кінця готування посипати тертим сиром, а подавати зі свіжими овочами в якості доповнення.

Важливо: ставити горщики з стравою тільки в неразогретую до потрібних температур духовку. В іншому випадку ви ризикуєте отримати тріщини на посуді і зіпсувати обід. З цієї ж причини не слід ставити гарячу ємність для запікання на холодну поверхню.

В описаних стравах гармонійно поєднуються і терпкий грибний аромат, і ніжність молочного продукту. Але головне, що крім відмінного смаку, ці ситні страви готувати зовсім просто. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: