Деревний гриб – рецепт приготування китайського сушеного білого гриба

Деревні гриби, їх ще називають муер або вушка, користуються великою популярністю в Азії. Свою назву вони отримали завдяки тому, що росте на корі дерев. Китайські цілителі широко застосовують деревний гриб в медицині. Вони стверджують, що вживання муер в їжу допомагає вивести шлаки з організму, зміцнити імунітет. І це не дивно, адже за кількістю вітамінів деревні гриби нітрохи не поступаються овочам і фруктам, а за змістом мінералів навіть перевершують м’ясні продукти.

Важливо: в їжу дозволяється застосовувати тільки сушений гриб, інакше він може зашкодити вашому здоров’ю. В замоченому вигляді термін зберігання продукту – два дні.

Готові деревні гриби мають апетитним ароматом, а пікантний смак розкривається при змішуванні з іншими продуктами. Купити їх можна практично в будь-якому супермаркеті, а продаються вони в сухому вигляді, в маленьких коробочках. Страви, приготовлені з китайськими грибами, поєднуються з м’ясом, різними морепродуктів. З ними роблять чудові корисні салати, соуси, супи. Як приготувати китайський деревний гриб, ви побачите в покрокових фото і відео у нас на сайті.

Древесный гриб - рецепт приготовления китайского сушеного белого гриба

Рецепт смаженого деревного гриба

Інгредієнти

  • сухі деревні гриби 1 коробочка
  • цибуля 1 шт.
  • часник 3 зубчики
  • оцет кілька крапель
  • рослинна олія 50 г
  • сіль 1 щіпка

На порцію

Калорії: 261 ккал

Білки: 2.40 м

Жири: 24.40 р

Вуглеводи: 8.44 р

Кроки 1 годину. 20 хв. Відео-рецепт

  • Древесный гриб - рецепт приготовления китайского сушеного белого гриба

    Помістіть вміст коробочки в невелику каструлю і замочити в окропі на одну годину, додавши кілька крапель оцту. Коли гриби розбухнуть, киньте у воду щіпку солі.

  • Древесный гриб - рецепт приготовления китайского сушеного белого гриба

    Почищену цибулину наріжте великими кубиками і покладіть на сковорідку з розігрітою олією. Обсмажте до золотистого відтінку.

  • Древесный гриб - рецепт приготовления китайского сушеного белого гриба

    Набряклі гриби промийте, відкиньте на друшляк для стікання рідини. Натріть гриби сіллю.

  • Древесный гриб - рецепт приготовления китайского сушеного белого гриба

    Викладіть піджарку і все ретельно змішайте.

  • Древесный гриб - рецепт приготовления китайского сушеного белого гриба

    Подрібніть часник зручним для вас способом, додайте до вушках, ще раз перемішайте продукти.

Дочекайтеся, поки страва охолоне, і можете подавати до столу. Смажені китайські гриби готові до вживання. Делікатес можна запропонувати як гостру закуску, також муер непогано поєднується з яловичиною і куркою.

Деревні гриби смажені

Древесный гриб - рецепт приготовления китайского сушеного белого гриба

Час приготування: 70 хвилин

Кількість порцій: 25

Енергетична цінність

  • калорійність – 284.42 ккал;
  • білки – 4.63 г;
  • жири – 25.68 г;
  • вуглеводи – 8.87 р.

Інгредієнти

  • деревні гриби сухі — 2 коробочки;
  • оливкова олія — 3 ст. л.;
  • яблучний або винний оцет — 1 ст. л.;
  • кінза — 1 пучок;
  • червоний гострий перець — за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • соєвий соус — за смаком;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • цибуля зелена — 1 пучок;
  • часник — 2 зубчики;
  • яйця — 2 шт.;
  • крохмаль — 0.5 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Замочіть гриби в окропі з оцтом, як у попередньому рецепті.
  2. Нашаткуйте цибулю подрібніше і посмажте на сковорідці до прозорого кольору.
  3. Наріжте деревні гриби і покладіть до репчатому луку. Смажте на невеликому вогні п’ять хвилин, періодично змішуючи.
  4. Додайте до страви гострий перець, нарізану зелену цибулю, часник і кинзу. Обсмажуйте інгредієнти три хвилини.
  5. Полийте грибочки соєвим соусом і оцтом, посоліть, ретельно перемішайте і накрийте кришкою.
  6. Змішайте яйця з крохмалем і дрібкою солі, і вилийте на розігріту сковорідку. У вас повинен вийти м’який млинець. Перевертати його не треба.
  7. Помістіть яєчний млинець у глибоку посудину і викладіть на нього смажені гриби муер, підрум’яненою стороною вниз. У такому вигляді страва має постояти півгодини.

Унікальна, незрівнянна за смаком ні з чим закуска готова. Приємного апетиту!

Білі деревні гриби в клярі

Древесный гриб - рецепт приготовления китайского сушеного белого гриба

Иньер (білий муер) – хрусткий делікатес з ніжним солодкуватим смаком. З нього в основному роблять екзотичні салати. Ми ж розглянемо рецепт в клярі.

Це цікаво: замочений білий деревний гриб здатний вирости в розмірі 8 разів. Упаковка, завбільшки з сірникову коробочку, вбирає близько 250 г рідини.

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 15

Енергетична цінність

  • калорійність – 281.39 ккал;
  • білки – 6.29 г;
  • жири – 19.43 г;
  • вуглеводи – 21.62 р.

Інгредієнти

  • білі деревні гриби – 10 шматочків;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 5 ст. л.;
  • соєвий соус – 5 ст. л.;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • часник – 2 зубчики.

Покрокове приготування

  1. Перше, що необхідно зробити, це замочити в окропі гриби і залишити на годину. Потім зцідіть рідину і промийте.
  2. У посудині збийте яйця, додайте соєвий соус і подрібнений часник.
  3. Цією масою залийте грибочки, потім насипте до них борошно і перемішайте продукти.
  4. Розігрійте олію на сковорідці і викладіть обсмажуватися грибочки у своєрідному соусі-клярі.
  5. Смажте китайські білі гриби иньер до появи апетитною рум’яною кірочки. Кришкою накривати не рекомендується.

Маринований деревне білий гриб

Древесный гриб - рецепт приготовления китайского сушеного белого гриба

Пропонуємо спробувати гостро-кислий закуску з хрусткою структурою, яку додають до святкових страв.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 15

Енергетична цінність

  • калорійність – 172.45 ккал;
  • білки – 3.91 г;
  • жири – 9.79 г;
  • вуглеводи – 17.71 р.

Інгредієнти

  • деревний гриб – 1 коробочка;
  • оцет столовий 9% – 1 ст. л.;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор – 0.5 ст. л.;
  • гаряча вода – 1 л;
  • спеції для корейської моркви – за смаком;
  • мелений чорний перець – за бажанням.

Покрокове приготування

  1. Візьміть глибоку миску і покладіть на дно сіль, цукор, вибрані вами спеції і прянощі, додайте оцет.
  2. Помістіть в миску сухий деревне білий гриб. Залийте окропом так, щоб грибочок повністю покрився водою.
  3. Почекайте три хвилини, протягом яких гриб набухне і одночасно промаринується. Маринад злийте, він нам більше не потрібен. Делікатес з білого китайського гриба пора пробувати.

Рецепт приготування зовсім нескладний, а серед компонентів немає нічого екзотичного. Подають деревні гриби з різними стравами з картоплі і м’яса. Їх їдять як окрему закуску або додають у салати. Не бійтеся фантазувати і, можливо, ви відкриєте для себе новий смак, який стане своєрідною візитною карткою вашого будинку.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: