Фарширований перець — смачне і ситне блюдо, набагато цікавіше, ніж звичайний рис з м’ясом і овочами. Не приваблює воно хіба що тих, хто ревно стежить за фігурою, хоча і подобається їм. Але відмовляти собі в задоволенні не потрібно. Досить просто зробити полегшений варіант. Це цілком можливо. Ми навчимо вас готувати дієтичні фаршировані перці в мультиварці.
Інгредієнти
- солодкий перець 8 шт.
- рис 100 г
- куряча грудка 500 г
- морква 200 г
- цибуля 200 г
- помідори 200 г
- томатна паста 20 г
- часник 2 зубков
- мелений чорний перець за смаком
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 90 ккал
Білки: 10.5 м
Жири: 0.6 м
Вуглеводи: 11 г
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
-
Ретельно вимийте солодкий перець, витріть його насухо паперовим рушником. Зніміть верхівку з хвостиком, вийміть насіння і виріжте перегородки. Почистити овоч легко можна спеціальним пристосуванням. Тоді отвір вийде акуратним і буде менше відходів.
-
Курячу грудку вимийте і наріжте великими шматками. Пропустіть через м’ясорубку або блендер. Цибулю почистіть і теж подрібніть. Додати до філе.
-
Часник звільніть від лушпиння і з допомогою преса видавіть в фарш. Ретельно вимісіть, накрийте ємність і відправте на годину в холодильник. За цей час маса настоїться, просочиться і смак буде більш насиченим.
-
Рис промийте до тих пір, поки вода не буде прозорою. Потім замочіть крупу і залиште на годину.
-
Помідори вимийте і наріжте дрібними кубиками.
-
Моркву почистіть і натріть на крупній тертці.
-
З рису злийте воду. Змішайте його з курячим фаршем, морквою і помідорами. Посоліть і поперчіть за смаком.
-
За допомогою чайної ложки наповніть перці начинкою. Намагайтеся щільно не утрамбовувати і не класти фарш до самого верху, оскільки в процесі варіння рис набубнявіє і перець під тиском може лопнути. Або ж начинка буде вилазити через верх, що теж не дуже добре.
-
Викладіть напівфабрикати в чашу мультиварки і залийте водою так, щоб вона на пару сантиметрів не доходила до верху перців. Додайте у воду томат-пасту. Опустіть кришку і встановіть режим «Випічка». Готуйте 20 хвилин.
-
Тепер переведіть на «Гасіння» рівно на 1 годину. Фаршировані перці можна зробити також в режимі «Варка на пару». Для цього помістіть їх в паровій контейнер і готуйте 50 хвилин.
Дієтичний рецепт приготування нічим не відрізняється від класичного. Хіба що звичайний фарш або більш жирне м’ясо замінюється курячими філе. Що ще важливо, так це те, що в дієтичних фаршированих перцях немає ні грама рослинного масла.
Порада: для приготування можна використовувати бурий рис, який краще засвоюється організмом і більш корисний для травлення. Але врахуйте, що готується він довше звичайного білого рису.
Це блюдо вирішить саму поширену проблему худнуть жінок, яким потрібно смачно нагодувати сім’ю і при цьому не спокуситься на щось дуже калорійне. Приготовані по нашому рецепту фаршировані перці з задоволенням будуть їсти всі домочадці. Смачної вам дієти і приємного апетиту!
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.