фаршировані перці в скороварці: рецепт з м’ясом і рисом в мультиварці редморд з фото

Фарширований болгарський перець з рисом і м’ясним фаршем – дуже смачне і ситне основне блюдо, яке не соромно подати як звичайний обідній стіл, так і на святкову вечерю. Але часто у господині немає часу довго стояти над плитою. Дізнайтеся, як просто і швидко приготувати фарширований болгарський перець в мультиварці-скороварці «Редмонд» з допомогою наших покрокових рецептів з фото і відео інструкціями.

фаршированные перцы в скороварке: рецепт с мясом и рисом в мультиварке редморд с фото

Інгредієнти

  • Перець солодкий болгарський 10 шт
  • Фарш (свино-яловичий) ½ кг
  • Рис 180 г
  • Цибуля ріпчаста 150 г
  • Морква 150 г
  • Петрушка 50 г
  • Перець чилі стручка
  • Бульйон (або вода) 1.5 л
  • Томатна паста 50 г
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців (свежесмолотоя) за смаком

На порцію

Калорії: 171.9 ккал

Білки: 11.4 р

Жири: 7.7 м

Вуглеводи: 14.3 р

Кроки 1 годину. 5 хв. Відео-рецепт

  • фаршированные перцы в скороварке: рецепт с мясом и рисом в мультиварке редморд с фото

    Першим ділом відварюємо рис: крупу необхідно ретельно промити холодною водою кілька разів, пересипати в сотейник і, заливши 500 мл чистої води, відправити на середній вогонь тушкуватися до напівготовності. Це займе приблизно 10-12 хвилин після закипання рідини.

  • фаршированные перцы в скороварке: рецепт с мясом и рисом в мультиварке редморд с фото

    Поки рис вариться, цибулини і моркву ретельно очищаємо і разом з перцем чилі і петрушкою обмиваємо під струменем води. Потім обсушуємо всі паперовими рушниками від зайвої вологи і подрібнюємо – цибуля кришимо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці або нарізаємо соломкою вручну, петрушку шаткуємо як можна дрібніше, а половинку стручка перцю чилі ріжемо тонкими півкільцями.

  • фаршированные перцы в скороварке: рецепт с мясом и рисом в мультиварке редморд с фото

    Приготований до потрібного стану рис відкидаємо на кулінарне сито і промиваємо під холодною водою, щоб каша охолола.

  • фаршированные перцы в скороварке: рецепт с мясом и рисом в мультиварке редморд с фото

    У глибокій мисці змішуємо інгредієнти для начинки – рис, свино-яловичий фарш, подрібнені овочі і зелень. Приправляємо сіллю і свежесмолотой сумішшю перців за смаком. Старанно перемішуємо всі компоненти між собою.

  • фаршированные перцы в скороварке: рецепт с мясом и рисом в мультиварке редморд с фото

    Тепер приступаємо до підготовки солодкого болгарського перцю для фарширування – гарненько промийте його під водою, висушіть паперовими серветками і, зрізавши верхівки, видаліть нутрощі (насінні коробки і перегородки). Ще раз ретельно сполосніть перець, позбавляючись від залишків насіння, витріть його насухо.

  • фаршированные перцы в скороварке: рецепт с мясом и рисом в мультиварке редморд с фото

    Підготовлений перець наповніть начинкою вщерть і щільно утрамбуйте в чашу мультиварки.

  • фаршированные перцы в скороварке: рецепт с мясом и рисом в мультиварке редморд с фото

    Приготуйте томатну заливку – для цього розведіть кілька столових ложок томатпасты в півтора літрах бульйону (або просто чистої фільтрованої води) і приправити його сіллю і перцем.

  • фаршированные перцы в скороварке: рецепт с мясом и рисом в мультиварке редморд с фото

    Отриманим розчином залийте фаршировані перці, закрийте кришку й, виставивши на мультиварці-скороварці режим «Гасіння», готуйте страву 20-30 хвилин.

Порада: при подачі прикрасьте перчик ложкою густої сметани і притрусіть зверху подрібненою зеленню.

фаршированные перцы в скороварке: рецепт с мясом и рисом в мультиварке редморд с фото
Фаршировані перці в скороварці виходять нітрохи не гірше, ніж приготовані в казанку, а найголовніше – економиться час. Тому швидше купуйте всі необхідні інгредієнти і радуйте своїх друзів і близьких улюбленою стравою – приємного апетиту!

Читайте також:  Як смажити опеньки заморожені з магазину - покроковий рецепт з фото і відео
DvaGusya