Фарширований болгарський перець з рисом і м’ясним фаршем – дуже смачне і ситне основне блюдо, яке не соромно подати як звичайний обідній стіл, так і на святкову вечерю. Але часто у господині немає часу довго стояти над плитою. Дізнайтеся, як просто і швидко приготувати фарширований болгарський перець в мультиварці-скороварці «Редмонд» з допомогою наших покрокових рецептів з фото і відео інструкціями.
Інгредієнти
- Перець солодкий болгарський 10 шт
- Фарш (свино-яловичий) ½ кг
- Рис 180 г
- Цибуля ріпчаста 150 г
- Морква 150 г
- Петрушка 50 г
- Перець чилі стручка
- Бульйон (або вода) 1.5 л
- Томатна паста 50 г
- Сіль за смаком
- Суміш перців (свежесмолотоя) за смаком
На порцію
Калорії: 171.9 ккал
Білки: 11.4 р
Жири: 7.7 м
Вуглеводи: 14.3 р
Кроки 1 годину. 5 хв. Відео-рецепт
-
Першим ділом відварюємо рис: крупу необхідно ретельно промити холодною водою кілька разів, пересипати в сотейник і, заливши 500 мл чистої води, відправити на середній вогонь тушкуватися до напівготовності. Це займе приблизно 10-12 хвилин після закипання рідини.
-
Поки рис вариться, цибулини і моркву ретельно очищаємо і разом з перцем чилі і петрушкою обмиваємо під струменем води. Потім обсушуємо всі паперовими рушниками від зайвої вологи і подрібнюємо – цибуля кришимо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці або нарізаємо соломкою вручну, петрушку шаткуємо як можна дрібніше, а половинку стручка перцю чилі ріжемо тонкими півкільцями.
-
Приготований до потрібного стану рис відкидаємо на кулінарне сито і промиваємо під холодною водою, щоб каша охолола.
-
У глибокій мисці змішуємо інгредієнти для начинки – рис, свино-яловичий фарш, подрібнені овочі і зелень. Приправляємо сіллю і свежесмолотой сумішшю перців за смаком. Старанно перемішуємо всі компоненти між собою.
-
Тепер приступаємо до підготовки солодкого болгарського перцю для фарширування – гарненько промийте його під водою, висушіть паперовими серветками і, зрізавши верхівки, видаліть нутрощі (насінні коробки і перегородки). Ще раз ретельно сполосніть перець, позбавляючись від залишків насіння, витріть його насухо.
-
Підготовлений перець наповніть начинкою вщерть і щільно утрамбуйте в чашу мультиварки.
-
Приготуйте томатну заливку – для цього розведіть кілька столових ложок томатпасты в півтора літрах бульйону (або просто чистої фільтрованої води) і приправити його сіллю і перцем.
-
Отриманим розчином залийте фаршировані перці, закрийте кришку й, виставивши на мультиварці-скороварці режим «Гасіння», готуйте страву 20-30 хвилин.
Порада: при подачі прикрасьте перчик ложкою густої сметани і притрусіть зверху подрібненою зеленню.
Фаршировані перці в скороварці виходять нітрохи не гірше, ніж приготовані в казанку, а найголовніше – економиться час. Тому швидше купуйте всі необхідні інгредієнти і радуйте своїх друзів і близьких улюбленою стравою – приємного апетиту!