Фарширований перець в томатному соусі – рецепт в мультиварці

Володарки мультиварок примудряються приготувати в цієї диво-техніки найрізноманітніші страви. Виявляється, улюблений багатьма фарширований перець у ній теж можна зробити. Деякі господині скаржаться, що виходить пріснувато, по смаку не вистачає якоїсь родзинки. Настав час розкривати секрет надзвичайно апетитних тушкованих перців в сметанно-томатному соусі.

Фаршированный перец в томатном соусе - рецепт в мультиварке
Всі компоненти відмінно доповнюють один одного, і начинка, просочуючись ними, стає насиченою. Фарширований перець в томатному соусі виходить однаково добре і в мультиварці, і в духовці, на плиті в казані. Дана кількість продуктів наводиться для великої мультиварки обсягом 5-6 літрів.

Порада: для фарширування найкраще підходять круглі сорти рису, але якщо в шафі виявився тільки довгозерний, в магазин йти необов’язково, підійде і такий.

Інгредієнти

  • Свинина 200 г
  • Яловичина 200 г
  • Перець болгарський солодкий 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 100 г
  • Морква 100 г
  • Масло вершкове 40 г
  • Рис ½ склянки
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сметана 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець запашний мелений ½ ч. л.
  • Лист лавровий 3 шт.

На порцію

Калорії: 286.5 ккал

Білки: 13.5 г

Жири: 18.3 р

Вуглеводи: 17 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Фаршированный перец в томатном соусе - рецепт в мультиварке

    Почніть з начинки. Промийте рисову крупу кілька разів. Потім залийте водою і дайте постояти близько 20 хвилин.

  • Фаршированный перец в томатном соусе - рецепт в мультиварке

    Очистіть і дрібно наріжте цибулю і моркву. Покладіть шматок масла в чашу мультиварки. У кожному пристрої є режим “Смажити” або зі схожою назвою, увімкніть його. Коли масло розтопиться і почне закипати, покладіть цибулю, а через 5 хвилин – морква. Обсмажуйте, помішуючи, поки вони не будуть готові.

  • Фаршированный перец в томатном соусе - рецепт в мультиварке

    Яловичину і свинину наріжте маленькими кубиками, приблизно з ніготь. Зазвичай фарш прокручують через м’ясорубку, але тоді гірше відчувається смак м’яса. Процес нарізування досить трудомісткий, але повірте, результат того вартий.

  • Фаршированный перец в томатном соусе - рецепт в мультиварке

    Злийте воду з рису і ще раз промийте його. З’єднайте підготовлені інгредієнти — овочі, крупи, нарубленное м’ясо. Посоліть, додайте приправи. Вимісіть все ретельно, як на котлети.

  • Фаршированный перец в томатном соусе - рецепт в мультиварке

    У перців зріжте верхню частину, промийте в середині, щоб не залишилося насіння.

  • Фаршированный перец в томатном соусе - рецепт в мультиварке

    Покладіть в них начинку. Врахуйте, що рис при варінні збільшиться в розмірі в 2 рази, тому фаршу не доповідайте приблизно 1/3.

  • Фаршированный перец в томатном соусе - рецепт в мультиварке

    Складіть заготовки в ємність мультиварки зрізом вгору.

  • Фаршированный перец в томатном соусе - рецепт в мультиварке

    А тепер переходите до соусу. Добре змішайте томатну пасту зі сметаною і склянкою води, додайте трохи солі. Площа мультиварки може бути різною, можливо, рідини потрібно буде більше, адже готовий соус повинен злегка покрити перці. Наливайте сметанно-томатну суміш спочатку в кожен перчик, а потім те, що залишиться, в мультиварку. Покладіть лавровий лист.

  • Фаршированный перец в томатном соусе - рецепт в мультиварке

    Увімкніть ваш пристрій на режим “Гасіння”, таймер виставте на 1 годину. Після того як процес приготування завершиться, і ви зможете відкрити мультиварку, викладіть перці на тарілку. Подавати можете з дрібно нарубаною зеленню.

Порада:якщо ви хочете, щоб фаршироване блюдо було схожий за смаком на те, що готують в духовці, тоді встановіть режим “Випічка”. У цьому випадку хороша мультиварка злегка підсмажить верхню частину перців і начинки.

Фаршированный перец в томатном соусе - рецепт в мультиварке
Швидше за все, ваші рідні не зможуть відірватися від неймовірно смачних фаршированих перців. Будьте впевнені, що спробувавши чудове блюдо один раз, ви станете готувати його досить часто.

Читайте також:  Тушкований перець, фарширований: рецепт з фаршем і рисом в каструлі з томатним соком, з фото
Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya