Фарширований перець у духовці: покроковий рецепт з м’ясом і рисом, фото

Перець з найрізноманітнішою начинкою вміє робити більшість господинь. Найчастіше його заливають водою або соусом і тушкують на плиті. Блюдо виходить дуже смачним і поживним, тому його готують великими порціями. Але є спосіб зробити його ще краще!

Фаршированный перец в духовке: пошаговый рецепт с мясом и рисом, фото

Порада: не перемалывайте курятину через м’ясорубку, а наріжте подрібніше, тоді вона добре відчуватися в страві.

Запікають фарширований перець у духовці, тому виходить особливо смачно і ароматно. Правда, начиняють його не цілком, а розрізають навпіл. Кілька додаткових інгредієнтів зроблять перець, фарширований м’ясом і рисом в духовці, просто неповторним.

Інгредієнти

  • М’ясо куряче 400 г
  • Помідор 2 шт.
  • Перець болгарський солодкий 700 г
  • Цибуля ріпчаста 100 г
  • Морква 100 г
  • Масло вершкове 30 г
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Рис 80 г
  • Сіль за смаком
  • Перець запашний мелений ½ ч. л.
  • Сир твердий 200 г

На порцію

Калорії: 264.7 ккал

Білки: 21 г

Жири: 13.8 р

Вуглеводи: 14.2 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Фаршированный перец в духовке: пошаговый рецепт с мясом и рисом, фото

    Для начинки вам потрібен буде варений рис. Найкраще підходить круглий, але можете взяти будь. Промийте його багато разів, а потім замочіть. Води знадобиться в 2,5 рази більше, ніж крупи.

  • Фаршированный перец в духовке: пошаговый рецепт с мясом и рисом, фото

    Очистіть моркву і цибулю. Не натирайте коренеплід, а краще наріжте тонкою соломкою, як та цибулька, приблизно однакового розміру.

  • Фаршированный перец в духовке: пошаговый рецепт с мясом и рисом, фото

    На сковороді змішайте рослинне і вершкове масло. Коли добре розігріється, киньте овочі і зменшіть вогонь.

  • Фаршированный перец в духовке: пошаговый рецепт с мясом и рисом, фото

    Замість традиційної свинини приготуйте курячий фарш. Пасеруйте цибулю з морквою до розм’якшення, а потім додайте м’ясний компонент. Смажте, постійно помішуючи, ще 2-3 хвилини, після чого зніміть сковороду з вогню.

  • Фаршированный перец в духовке: пошаговый рецепт с мясом и рисом, фото

    З’єднайте рис з овочами і м’ясом, посоліть і всипте приправи. Фарш добре вимішайте, щоб всі складові розподілилися рівномірно.

  • Фаршированный перец в духовке: пошаговый рецепт с мясом и рисом, фото

    Перці знадобляться середні або великі. Кожен розріжте вздовж рівно посередині. Верхівку з хвостиком не відокремлюйте, а тільки зніміть ту частину, де кріпляться насіння.

  • Фаршированный перец в духовке: пошаговый рецепт с мясом и рисом, фото

    В утворені половинки викладіть начинку. Розмістіть перці на деку, змащеному олією.

  • Фаршированный перец в духовке: пошаговый рецепт с мясом и рисом, фото

    Зніміть з помідорів шкірку і наріжте кружечками. Покладіть по 3 колечка на начинку.

  • Фаршированный перец в духовке: пошаговый рецепт с мясом и рисом, фото

    Заздалегідь нагрівайте духовку до 180 градусів. Поставте фаршировані перці запікати. Щоб не підсохли, накрийте їх фольгою.

  • Фаршированный перец в духовке: пошаговый рецепт с мясом и рисом, фото

    Через 35-40 хв дістаньте, посипте натертим сиром і поверніть назад, але вже не накривайте. Через 5 хвилин блюдо буде повністю готове. Фаршировані перці можете посипати дрібно нарізаним кропом і подавати на стіл.

Порада: рецепт в духовці можна злегка змінювати: наприклад, замість курки додати шинку або приготувати без м’яса, лише з овочами.

Фаршированный перец в духовке: пошаговый рецепт с мясом и рисом, фото
“Човники” виходять настільки смачними і красивими, що їх можна готувати не тільки для щоденного меню. Таке блюдо відмінно підійде до святкового столу, і з упевненістю можна сказати, що гості оцінять його по достоїнству.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: