Фарширований перець з м’ясом і рисом в сметанному соусі: покроковий рецепт з фото в духовці

Фарширований перець з м’ясом і рисом в сметанному соусі – те блюдо, яке приготувавши ви вперше будете готувати постійно. У ньому поєднуються ніжність і насичений смак овочів, легка терпкість спеції томатного соусу і непривзойденный смак м’яса. Щоб приготувати частування найкращим чином, варто дізнатися всі секрети цієї страви.

Рецепт фаршированих перців зі сметанним соусом

Ми пропонуємо вам розглянути покроковий рецепт фаршированого перцю з м’ясом і рисом в сметанному соусі з фото. Такі тушковані в сметані перчики підійдуть не тільки для повсякденного раціону, але і буде вигідно виглядати на святковому застіллі.

Фаршированный перец с мясом и рисом в сметанном соусе: пошаговый рецепт с фото в духовке

Порада: якщо при додаванні соусу перці починають спливати на поверхню, накрийте їх тарілкою, що підходить по діаметру, а вже зверху кришкою. Тарілка зіграє роль імпровізованого гніту, а овоч рівномірно приготується.

Інгредієнти

  • Перець солодкий 1000 г
  • Фарш мясний 400 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томати середні 3 шт.
  • Морква середня 1 шт.
  • Сметана (жирність 20%) 200 г
  • Петрушка, зелень 1 невеликий пучок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний за смаком
  • Рис 100 г

На порцію

Калорії: 205.8 ккал

Білки: 9.1 р

Жири: 11.4 р

Вуглеводи: 16.8 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Фаршированный перец с мясом и рисом в сметанном соусе: пошаговый рецепт с фото в духовке

    Підготуйте всі компоненти. Для початку добре промийте овочі під проточною водою, а після цього очистіть. Акуратно вийміть у кожного перцю насінну коробку, видаливши те місце, до якого прикріплювалася плодоніжка. Намагайтеся робити це делікатно, щоб не пошкодити овоч. Промивши перець повторно, ви позбудетеся від залишків насіння.

  • Фаршированный перец с мясом и рисом в сметанном соусе: пошаговый рецепт с фото в духовке

    Помістіть рис на друшляк і довше промийте в струмені води. Стікаюча рідина повинна бути максимально прозорою. Після перекладіть крупу в сотейник, залийте великою кількістю води (це дозволить рісу не перетворитися на кашу і залишитися розсипчастим) і відваріть до повної готовності, не забуваючи час від часу перемішувати, щоб уникнути підгоряння.

  • Фаршированный перец с мясом и рисом в сметанном соусе: пошаговый рецепт с фото в духовке

    Приготуйте основу для перців. Для цього у мисці змішайте фарш, терту моркву, остиглий рис і дрібно шінкованной цибулю. Слідом всипте рубану петрушку. Не забудьте посолити і приправити за смаком. Ретельно все перемішайте.

  • Фаршированный перец с мясом и рисом в сметанном соусе: пошаговый рецепт с фото в духовке

    Заповніть щільно готовим фаршем перці і покласти їх акуратно в каструлю кришечками догори.

  • Фаршированный перец с мясом и рисом в сметанном соусе: пошаговый рецепт с фото в духовке

    Приготуйте соус для гасіння. Для цього розріжте на кілька частин стиглі томати, видалите ущільнення біля місця кріплення гілочки і натріть за допомогою терки. Намагайтеся уникати попадання шкурки.

  • Фаршированный перец с мясом и рисом в сметанном соусе: пошаговый рецепт с фото в духовке

    Отриману томатну масу змішайте зі сметаною, влити приблизно стакан рідини (води або бульйону) і перемішайте, активно орудуючи віночком. Додайте сіль з чорним перцем, або ж будь-яку іншу приправу, яку ви любите більше. Залийте соус в каструлю.

  • Фаршированный перец с мясом и рисом в сметанном соусе: пошаговый рецепт с фото в духовке

    Доведіть блюдо до кипіння, після чого тушкуйте на слабкому вогні не менше години. Подавайте зі щедрою порцією сметани або майонезу, не забувши влити соусу, напитанного м’ясними і овочевими соками.

Це цікаво: готувати такі перці можна, замінивши свіжі томати звичайної томатною пастою або консервованим овочем у власному соку. Також може бути використаний і кетчуп з нейтральним смаком, а можна і зовсім виключити томатну складову зі списку компонентів. Для повноти композиції можете додати пару листочків лаврушки і горошини перцю за смаком. Це додасть легку пікантність блюду.

Подавайте частування до столу зі сметанним соусом, часниковою заправкою і великою кількістю зелені. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: