Гливи в сметані на сковороді – рецепт з фото покроково, як смачно посмажити в домашніх умовах

Смажені гриби зі сметаною — це просте, економне, а головне — смачне блюдо. Воно швидко готується і служить хорошим гарніром. Бажано використовувати м’ясисті гриби, які дадуть аромат і наваристий бульйон для підливи. Наприклад, підійдуть гливи. Смажені з цибулею і сметаною, вони добре просочуються і самі пускають багато соку. Готувати таке блюдо дуже просто, рецепт з фото підкаже послідовність дій і потрібну кількість інгредієнтів.

Вешенки в сметане на сковороде - рецепт с фото пошагово, как вкусно пожарить в домашних условиях

Гливи в сметані на сковороді

Можна використовувати кисломолочний продукт будь-якої жирності. Чим він буде жирніше, тим густіше і калорійніше вийде блюдо.

Інгредієнти

  • Гливи 500 г
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Олія соняшникова 2-3 ст. л.
  • Часник 2 зубчики
  • Перець чорний або запашний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелень для подачі 2-3 гілочки

На порцію

Калорії: 62.43 ккал

Білки: 2.31 р

Жири: 2.86 р

Вуглеводи: 7.03 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Вешенки в сметане на сковороде - рецепт с фото пошагово, как вкусно пожарить в домашних условиях

    Гриби переберіть і наріжте смужками товщиною до 1 див. Цибулю очистіть і нарубаєте дрібними кубиками.

  • Вешенки в сметане на сковороде - рецепт с фото пошагово, как вкусно пожарить в домашних условиях

    Підготуйте глибоку сковороду. Вилийте рослинне масло і нагрійте його. Обсмажте цибулю до прозорого кольору з золотистим відтінком.

  • Вешенки в сметане на сковороде - рецепт с фото пошагово, как вкусно пожарить в домашних условиях

    Додайте скибочки глив. Перемішайте. Посоліть, поперчіть і обсмажте протягом 10 хвилин.

  • Вешенки в сметане на сковороде - рецепт с фото пошагово, как вкусно пожарить в домашних условиях

    Очистіть зубки часнику і нарубаєте їх на дрібні шматочки або скористайтеся давилкою. Додати до засмажки. Якщо ви бажаєте отримати більш ніжний смак, можете опустити цей інгредієнт.

  • Вешенки в сметане на сковороде - рецепт с фото пошагово, как вкусно пожарить в домашних условиях

    Додайте сметану. Варіть 8-10 хвилин, постійно помішуючи. Кришкою накривати сковороду не потрібно. Гливи пустять сік, тому необхідно буде почекати, щоб зайва рідина випарувалася і підлива загусла.

  • Вешенки в сметане на сковороде - рецепт с фото пошагово, как вкусно пожарить в домашних условиях

    Для прикраси страви використовуйте кріп, петрушку або зелену цибулю. Обполосніть зелень, обтрусіть. Дрібно наріжте і додайте в грибну підливу перед подачею.

Порада: для приготування такої страви використовуйте тільки свіжі гливи, вибирайте пружні гриби, з цілою головкою. Заморожені напівфабрикати прибережіть для супів – на сковороді вони можуть стати «гумовими».

Вешенки в сметане на сковороде - рецепт с фото пошагово, как вкусно пожарить в домашних условиях

Гливи з картоплею в духовці зі сметаною

Смажені гриби — це не тільки доповнення до основної страви. Вони служать компонентом для найсмачнішої картоплі, запеченої в духовці. Вибирайте однаковий картопля, віддавайте перевагу щільним сортам, які не розвалюються при тепловій обробці.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорійність – 318.97 ккал;
  • білки – 9.89 р.
  • жири – 9.89 г;
  • вуглеводи – 47.54 р.

Інгредієнти

  • гливи – 500 г;
  • картопля – 1.5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сметана – 100 г;
  • твердий сир – 50 г;
  • масло вершкове – 20 г;
  • олія соняшникова для запікання – 1 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Увімкніть духовку, разгоните її до 180-190 градусів.
  2. Очистіть цибулю. Його дрібно нарубаєте. Розігрійте сковороду, розтопити на ній шматочок масла. Обсмажуйте цибульку до легкої золотавості.
  3. Вимийте гриби переберіть. Наріжте їх на великі шматки. Надішліть гливи до цибулі і обсмажуйте на середньому вогні. Гриби повинні пустити сік. Коли рідина випарується, і ви отримаєте бажану консистенцію, погасіть вогонь.
  4. Поки готуються гриби, очистіть картоплю і вимийте її. Поріжте великими кружечками або скибочками.
  5. Дістаньте глибоку жароміцний посуд. Змастіть рослинною олією. Викладіть картоплю. Посоліть і приправте перцем.
  6. Додайте грибну зажарку і щедро полийте сметаною. Натріть сир і посипте їм страву.
  7. Надішліть картопля з вешенками в духовку на 40 хвилин. Картопля має рівномірно пропектися, а сир повністю розтанути і утворити хрустку скоринку.

Вешенки в сметане на сковороде - рецепт с фото пошагово, как вкусно пожарить в домашних условиях

Порада: деякі кулінари радять попередньо злегка обсмажити картоплю, приблизно 3-4 хвилини, і тільки потім запікати її, але час приготування зменшити на 10-15 хв.

Гливи, смажені в сметані — це відмінне доповнення до каші або макаронів. А якщо додати до них картопля, ви отримаєте смачне і поживне блюдо, яке відмінно підійде для зимового раціону. Всі необхідні продукти доступні, а рецепт зрозумілий і простий настільки, що впорається навіть новачок!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: