Опеньки смажені з картоплею: покроковий рецепт з фото, як правильно смажити в сметані на скороводе

Гриби опеньки господині цінують за багато якості: вони містять багато білка, вітамінів, мають приємний смак і не містять багато калорій. А ще вони маленькі, їх зручно готувати, не потрібно нарізати і виглядають вони в будь-якому блюді привабливо.

Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

Зміст статті:
  1. Як посмажити опеньки в мультиварці
  2. Смажені опеньки з картоплею і цибулею: покроковий рецепт
  3. Енергетична цінність продукту
  4. Інгредієнти
  5. Процес приготування
  6. Смажені опеньки з картоплею в сметані
  7. Енергетична цінність продукту
  8. Інгредієнти
  9. Процес приготування
  10. Смажені опеньки з картоплею, цибулею і чорносливом
  11. Енергетична цінність продукту
  12. Інгредієнти
  13. Процес приготування
  14. Смажені опеньки з картоплею, м’ясом і зеленою цибулею
  15. Енергетична цінність продукту
  16. Інгредієнти
  17. Процес приготування
  18. Смажені опеньки з картоплею, куркою і часником
  19. Енергетична цінність продукту
  20. Інгредієнти
  21. Процес приготування
  22. Смажені опеньки з картоплею та яйцями
  23. Енергетична цінність продукту
  24. Інгредієнти
  25. Процес приготування
  26. Смажені опеньки з картоплею і молоком
  27. Енергетична цінність продукту
  28. Інгредієнти
  29. Процес приготування
  30. Смажені опеньки з картоплею і курячими сердечками
  31. Енергетична цінність продукту
  32. Інгредієнти
  33. Процес приготування
  34. Смажені опеньки з картоплею і сиром
  35. Енергетична цінність продукту
  36. Інгредієнти
  37. Процес приготування
  38. Смажені опеньки з картоплею та ковбасою
  39. Енергетична цінність продукту
  40. Інгредієнти
  41. Процес приготування

Як посмажити опеньки в мультиварці

За допомогою цієї побутової техніки можна смачно приготувати смажені опеньки. Інгредієнтів потрібно мінімум. Приготовлені таким чином грибочки будуть відмінним доповненням до будь-якого вечері.

Інгредієнти

  • 500 г опеньки
  • Соняшникова олія 60 мл
  • Борошно 60 г
  • Свіжа петрушка 1 пучок
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Сіль за смаком

На порцію

Калорії: 134.9 ккал

Білки: 3.3 м

Жири: 10.1 г

Вуглеводи: 7.6 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

    Перебрані і вимиті опеньки обдайте окропом і розкладіть на паперовому рушник, щоб прибрати з них зайву вологу.

  • Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

    У чашу мультиварки налийте олію, викладіть гриби і включіть режим «Випічка». Готуйте, не накриваючи кришкою, до тих пір, поки не випарується вся рідина.

  • Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

    Додайте борошно. Робити це потрібно, пересипавши її в ситечко. Помістіть його над чашею мультиварки, струсніть і при цьому інтенсивно перемішуючи його вміст, інакше борошно зіб’ється в грудочки.

  • Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

    Промийте під проточною водою петрушку, обтрусіть від води і дрібно наріжте. Додайте її до грибів і перемішайте.

  • Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

    Посипте опеньки меленим чорним перцем за смаком і посоліть. Закрийте каструлю і готуйте в режимі «Випічка» або «Смаження» протягом 15 хвилин.

  • Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

    Після відключення приладу не відкривайте кришку ще хвилин 10, а потім можете подавати смажені опеньки до столу.

Порада: петрушку в цьому рецепті можна замінити кропом або будь-який інший зеленню на ваш смак. Також можете додати в гриби улюблені спеції.

Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

Смажені опеньки з картоплею і цибулею: покроковий рецепт

Це просте сільське блюдо — ідеальний варіант для буденного вечері, коли на приготування залишається мало часу. Можна готувати без додаткових інгредієнтів і спецій. Опеньки і так додадуть страві яскравий грибний смак.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність продукту

  • білки – 3.3 г;
  • жири – 5.6 м;
  • вуглеводи – 18.1 г;
  • калорійність – 136 ккал.

Інгредієнти

  • опеньки — 400 г;
  • картопля — 700 г;
  • цибуля — 100 г;
  • соняшникова олія — 40 мл;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. Опеньки переберіть, промийте і відваріть в трохи підсоленій воді протягом 10 хвилин. Відкиньте на друшляк і дайте стекти воді.
  2. Картопля очистіть від шкірки, наріжте брусочками як на картоплю фрі або трохи товщі. Промийте і розкладіть на паперовому рушнику, щоб позбавити від вологи.
  3. Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
  4. На сковорідку налийте олію, прожарити його і викладіть в нього лук. Готуйте на повільному вогні протягом 5 хвилин.
  5. Відправте до цибулі опеньки, перемішайте і обсмажуйте до тих пір, поки в сковороді зовсім не залишиться рідини.
  6. Тепер викладіть до грибів з цибулею картоплю, ретельно вимісіть і готуйте протягом 20 хвилин. Якщо попалася картопля твердих сортів, яка готується довго, ближче до кінця смаження накрийте сковороду кришкою, щоб вміст пропарилось.
  7. За 5 хвилин до зняття з плити посоліть і поперчіть блюдо. Можна додати для додаткового аромату лавровий лист і посипати сушеним кропом. Опеньки з цибулею та картоплею готові.

Порада: якщо ви використовуєте для приготування цієї страви заморожені опеньки, їх обов’язково потрібно заздалегідь розморозити. І робити це слід не у воді, а переклавши гриби з морозилки в холодильник. Інакше вони не будуть пружними і втратять смак і аромат.

Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

Смажені опеньки з картоплею в сметані

Завдяки сметані це блюдо виходить більш ситним, поживним. Можна сказати, що це не смажені, а тушковані опеньки з картоплею, але їх відмінність від тушкованих в тому, що попередньо їх потрібно підрум’янити. Завдяки цьому смак стає особливою, більш насиченим.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 15

Енергетична цінність продукту

  • білки – 3.4 м;
  • жири – 6.3 м;
  • вуглеводи – 13.9 м;
  • калорійність – 126 ккал.

Інгредієнти

  • опеньки — 1 кг;
  • картопля — 1 кг;
  • цибуля — 300 г;
  • сметана — 200 г;
  • соняшникова олія — 40 мл;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. Підготовлені опеньки заздалегідь відваріть в підсоленій воді протягом 10-15 хвилин. Якщо використовуєте заморожені напівфабрикати, розморозьте їх.
  2. Цибулю почистіть і наріжте кубиками. Можна також нарізати його півкільцями, але як можна тонше.
  3. Прожарити На сковорідці олію і обсмажте на ньому цибулю. Смажити потрібно на великому вогні, щоб цибуля не пропаривался, а відразу підрум’янився.
  4. Відправте в сковороду гриби і готуйте протягом 10 хвилин. За цей час повинна випарується вся рідина. Вогонь не зменшуйте і не накривайте кришкою, інакше опеньки з цибулею будуть гаситися і не вийдуть такими рум’яними і ароматними, якими повинні бути.
  5. Коли рідина випарується, смажте ще 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб гриби обжарились і підрум’янилися рівномірно.
  6. Почистіть картоплю, наріжте її невеликими кубиками і відправте до грибів. Вогонь можна зменшити до середнього. Смажте, не забуваючи часто заважати, приблизно хвилин 15. Посоліть і поперчіть. Можете трохи посипати меленою паприкою для кольору.
  7. Додайте до картоплі сметану. Якщо вона густа, попередньо розведіть її в окремій ємності кип’яченою водою. Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте ще 5 хвилин.
  8. Готового блюда дайте трохи настоятися і можете подавати до столу. Можна посипати подрібненою зеленню.

Порада: якщо хочете знизити калорійність страви, замініть сметану натуральним класичним йогуртом.

Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

Смажені опеньки з картоплею, цибулею і чорносливом

Цей інгредієнт зробить просте буденне блюдо оригінальним. Присмак серпанок, властивий чорносливу, прекрасно гармонує зі смаком смажених грибів. Спробуйте — пальчики оближеш!

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність продукту

  • білки – 3.2 м;
  • жири – 7.8 м;
  • вуглеводи – 21.7 г;
  • калорійність – 169 ккал.

Інгредієнти

  • опеньки — 350 г;
  • картопля — 700 г;
  • чорнослив — 60 г;
  • цибуля — 100 г;
  • соняшникова олія — 60 мл;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. Опеньки переберіть і промийте. Якщо берете морожені — розморозьте. Якщо сушені — замочіть в холодній воді на годину.
  2. Чорнослив помістіть в глибоку ємність і залийте окропом так, щоб сушені плоди були повністю у воді. Залиште до тих пір, поки окріп повністю не охолоне. Злийте воду і промокніть паперовим рушником. Поріжте сливи на маленькі шматочки.
  3. Картоплю почистіть і наріжте невеликими шматочками будь-якої форми.
  4. Почистіть цибулю і наріжте його тонкими півкільцями. Якщо цибулини маленькі, то можна подрібнити їх обручками.
  5. На розпеченій сковороді на соняшниковій олії спочатку гриби обсмажуйте на середньому вогні, поки з них не випарується вся волога. Це займе близько 10-15 хвилин.
  6. Потім відправте в сковороду подрібнений чорнослив і цибулю. Готуйте до тих пір, поки цибуля не стане напівпрозорим і м’яким.
  7. В окремій сковорідці прожарити трохи соняшникової олії і викладіть в неї картоплю. На великому вогні обсмажуйте овоч, постійно помішуючи, до появи золотистої скоринки.
  8. Після цього перекладіть картоплю в сковорідку з грибами і на малому вогні смажте до повної готовності.
  9. Посоліть блюдо і посипте меленим чорним перцем. Перемішайте і дайте настоятися.

Порада: не рекомендується додавати в блюдо, зелень або спеції, крім чорного перцю, тому що вони можуть перебити смак чорносливу.

Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

Смажені опеньки з картоплею, м’ясом і зеленою цибулею

По-справжньому чоловіче блюдо, ситне, живильне. М’ясо можна використовувати будь-яку на свій смак: однаково добре для цієї страви підходить свинина, баранина, яловичина.

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність продукту

  • білки – 9.2 м;
  • жири – 12.1 м;
  • вуглеводи – 10.2 м;
  • калорійність – 187 ккал.

Інгредієнти

  • опеньки — 300 г;
  • картопля — 400 г;
  • яловичина — 300 г;
  • солоні огірки — 100 г;
  • зелена цибуля — 1 пучок;
  • соняшникова олія — 60 мл;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. М’ясо вимийте, обсушіть паперовим рушником і поріжте на невеликі шматочки.
  2. Солоні огірки наріжте тонкою соломкою, змішайте з м’ясом, посоліть, посипте меленим чорним перцем і залиште хвилин на 15.
  3. Прогрійте сковороду прожарити на ній соняшникова масло і обсмажуйте яловичину протягом 10 хвилин.
  4. Опеньки вимийте, дайте обсохнути і відправте в сковороду до м’яса. Готуйте ще 15 хвилин.
  5. Чищену картоплю поріжте на тонкі пластини і обсмажте на окремій сковороді на великому вогні до рум’яності. При цьому вона повинна саме зарум’янитися, а не приготуватися.
  6. Додайте картоплю до м’яса з грибами, перемішайте і готуйте під кришкою до готовності. За 5 хвилин до того, як зняти з плити, посоліть, поперчіть і додайте подрібнений зелений лук.

Порада: якщо хочете, щоб яловичина готувалася швидше і вийшла більш м’якою і ніжною, можна її заздалегідь маринувати. Приміром, в кефірі. Розбавте півлітра кефіру склянкою мінералки і залиште в маринаді м’ясо, порізане на шматочки, на годину.

Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

Смажені опеньки з картоплею, куркою і часником

Для тих, хто свинини або яловичини віддає перевагу курку, варто звернути увагу на такий покроковий рецепт з фото. Під час приготування печені потрібно враховувати, що курку не можна довго піддавати тепловій обробці, щоб вона не стала гумовою.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність продукту

  • білки – 10.5 г;
  • жири – 7.9 г;
  • вуглеводи – 13.2 м;
  • калорійність – 166 ккал.

Інгредієнти

  • опеньки — 300 г;
  • картопля — 500 г;
  • куряча грудка — 300 г;
  • болгарський перець — 100 г;
  • часник — 3 зубки;
  • соняшникова олія — 60 мл;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. Опеньки промийте та відваріть протягом 10 хвилин. Потім відкиньте на друшляк і дайте воді стекти.
  2. Куряче філе вимити, промокніть паперовими рушниками і поріжте на шматочки невеликого розміру, приблизно 2 див.
  3. З солодкого перцю видаліть серцевину з насінням і перегородки. Поріжте м’якоть на невеликі кубики.
  4. Налийте в сковорідку трохи соняшникової олії, поставте на середній вогонь. Як тільки воно прокалится, обсмажуйте на ньому курячу грудку до рум’яності.
  5. Потім викладіть до курки болгарський перець і гриби. Смажте, періодично помішуючи, протягом півгодини.
  6. В цей час начистіть картоплю, наріжте пластинками товщиною в кілька міліметрів і обсмажте на соняшниковій олії окремо до напівготовності. Вогонь включите посильніше, щоб картопля покрилася рум’яною скоринкою.
  7. Викладіть картоплю в сковорідку з грибами і куркою, перемішайте і готуйте ще 10 хвилин.
  8. Наприкінці посоліть, поперчіть і подрібніть за допомогою чеснокодавкі очищені зубки часнику. Ретельно перемішайте, дайте страві настоятися протягом 15-20 хвилин і подавайте до столу.

Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

Смажені опеньки з картоплею та яйцями

Чому б не присмачити смажені опеньки з картоплею парочкою курячих яєць? Це не тільки додасть поживних властивостей, але і додасть страві зовсім іншу консистенцію. А якщо інтенсивно помішувати блюдо після додавання яєць, можна отримати щось типу фріттати з картоплею та опеньками. До речі, це частування можна не тільки смажити на сковороді, але і запікати в духовці.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 9

Енергетична цінність продукту

  • білки – 4.8 м;
  • жири – 12.6 м;
  • вуглеводи – 14.9 г;
  • калорійність – 191 ккал.

Інгредієнти

  • опеньки — 350 г;
  • картопля — 600 г;
  • цибуля — 200 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • майонез — 60 г;
  • соняшникова олія — 60 мл;
  • зелень петрушки — 50 г;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. Підготовлені опеньки відваріть, а якщо використовуєте заморожені, то дайте їм відтанути, заздалегідь переклавши їх з морозилки в холодильник.
  2. Картоплю почистіть і поріжте на пластини товщиною приблизно 5 мм Обсмажте на сковороді до напівготовності.
  3. Цибулю почистіть і поріжте на півкільця. Прожарити на сковорідці олію і смажте цибулю, поки він не почне золотитися.
  4. Як тільки це відбудеться, додайте до цибулі опеньки і готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб випарувалася вся рідина.
  5. Потім викладіть в ту ж сковороду картоплю, перемішайте і обсмажуйте протягом 15 хвилин.
  6. Збийте яйця з майонезом і сіллю. Влийте отриману суміш в сковороду з картоплею та опеньками. Увімкніть сильний вогонь і інтенсивно вимішуйте, поки яйця не схопляться.
  7. Зніміть з вогню, додайте подрібнену петрушку, поперчіть, перемішайте, накрийте кришкою і дайте настоятися. Блюдо готове.

Порада: якщо будете готувати опеньки з картоплею і яйцями в духовці, можете за 5 хвилин до кінця готування посипати тертим сиром, щоб страва покрилося апетитною сирною скоринкою.

Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

Смажені опеньки з картоплею і молоком

Це блюдо нагадує тушковану картоплю з грибами. Але його відрізняють два моменти: опеньки попередньо обсмажують до золотистого кольору, а тушкують інгредієнти в молоці. Завдяки цьому смак виходить одночасно насиченим і ніжним.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність продукту

  • білки – 3.6 м;
  • жири – 6.7 м;
  • вуглеводи – 16.9 г;
  • калорійність – 143 ккал.

Інгредієнти

  • опеньки — 400 г;
  • картопля — 1 кг;
  • молоко — 500 мл;
  • сметана — 60 г;
  • соняшникова олія — 60 мл;
  • часник — 4 зубки;
  • свіжий кріп — 1 пучок;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. Почистіть і вимийте картоплю, промокніть її паперовим рушником, щоб позбавити зайвої вологи. Наріжте брусочками приблизно 1,5 см в ширину.
  2. Опеньки переберіть і промийте, обсмажте їх на сковороді на соняшниковій олії до повного випаровування рідини і появи золотистого кольору. Це займе приблизно 20 хвилин.
  3. Перекладіть в каструлю з товстим дном нарізану картоплю і смажені опеньки.
  4. В окремій ємності змішайте молоко, сметану, посоліть і поперчіть за смаком. Додайте часник, пропущений через чеснокодавку.
  5. Залийте отриманою сумішшю вміст каструлі і поставте на вогонь. Накрийте кришкою і готуйте з моменту закипання 20 хвилин на повільному вогні під кришкою.
  6. Вимийте кріп, обтрусіть його, щоб прибрати вологу, наріжте як можна дрібніше. Додайте в картоплю з грибами, знову накрийте каструлю кришкою і зніміть з вогню. Дайте настоятися протягом півгодини і подавайте до столу.

Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

Смажені опеньки з картоплею і курячими сердечками

Доповнити смажені опеньки з картоплею можна не тільки м’ясом, а й субпродуктами. Курячі сердечка самі по собі не володіють яскравим смаком, але в складі інших страв є корисним живильним компонентом.

Порада: курячі сердечка можна замінити на шлуночки. Деякі готують смажені опеньки з картоплею по цьому рецепту з додаванням печінки. Але вона має сильний специфічний смак і перебиває гриби.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 9

Енергетична цінність продукту

  • білки – 8.4 м;
  • жири – 10.3 г;
  • вуглеводи – 13.2 м;
  • калорійність – 178 ккал.

Інгредієнти

  • опеньки — 300 г;
  • картопля — 600 г;
  • курячі сердечка — 400 г;
  • цибуля — 100 г;
  • соняшникова олія — 60 мл;
  • сушений кріп — 30 г;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. Опеньки підготуйте до смаження: почистіть їх, промийте і відваріть в підсоленій воді протягом 10 хвилин.
  2. Картоплю почистіть, накришити часточками і обсмажте до рум’яної скоринки, до готовності її доводити не потрібно.
  3. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями і смажте на сковороді на соняшниковій олії, поки не почне золотитися.
  4. Курячі сердечка промийте, відваріть в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Можна додати лавровий лист. Потім остудіть, наріжте вздовж на чотири частини і відправте в сковорідку до цибулі.
  5. Одночасно з сердечками викладіть опеньки. Перемішайте, посоліть, поперчіть і варіть протягом 15 хвилин, доки не випарується волога.
  6. Тепер покладіть в загальну масу обсмажену картоплю, добре перемішайте, накрийте кришкою і готуйте на малому вогні ще хвилин 10.
  7. Зніміть з вогню, посипте подрібненим сушеним кропом. Якщо потрібно, досоліть і ще трохи посипте меленим чорним перцем. Накрийте кришкою і залиште настоюватися на 15 хвилин.

Подати таку страву можна зі сметаною або будь-яким соусом, приготованим на її основі.

Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

Смажені опеньки з картоплею і сиром

Сир будь-якій страві додає більш багатий смак, перетворюючи прості гарніри і закуски в делікатеси. І він чудово гармонує з картоплею та грибами. Це блюдо готується в духовці і має незвичайний вигляд подачі, так що можна навіть піднести його гостям.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність продукту

  • білки – 7.2 м;
  • жири – 25.7 г;
  • вуглеводи – 15.1 г;
  • калорійність – 321 ккал.

Інгредієнти

  • опеньки сушені — 50 г;
  • картопля — 500 г;
  • цибуля — 100 г;
  • твердий сир — 150 г;
  • сметана — 60 г;
  • вершкове масло — 80 г;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. Опеньки сушені залийте водою кімнатної температури і залишити на годину, щоб вони набубнявіли. Потім розкладіть на паперовому рушнику, дайте стекти воді.
  2. Неочищену картоплю вимийте, залийте водою, поставте на вогонь і відваріть до готовності. Час варіння залежить від розміру і сорту картоплі. На готовність її можна перевірити, проколюючи зубочисткою або сірником.
  3. Готового картоплі дайте охолонути. При цьому не залишайте його в воді, бо чистити в подальшому його не потрібно буде. Кожну картоплину розрізати навпіл і чайною ложкою вийміть серединку, щоб вийшли своєрідні кошики з товщиною стінок близько 5 мм.
  4. Цибулю почистіть і дрібно накришити кубиками. На сковороді розтопіть вершкове масло і смажте на ньому цибулю, доки не стане золотитися, а після додайте опеньки. Всі разом готуйте хвилин 15.
  5. М’якоть картоплі, що залишилася, трохи розімніть виделкою і змішайте з смаженими опеньками. Посоліть і поперчіть за смаком.
  6. Отриманою масою начиніть половинки картоплі, розкладіть їх на деку і відправте в прогріту до 180 градусів духовку на півгодини.
  7. Після вийміть деко, посипте картопляні човники тертим сиром і запікайте на верхньому ярусі духової шафи ще хвилин 5.

Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе

Смажені опеньки з картоплею та ковбасою

Після свят у холодильнику часто залишається ковбаса. Щоб добро не пропадало, нею можна доповнити звичайну смажену картоплю з опеньками — просто і швидко.

Порада: в даному рецепті вказані два види ковбаси — варена та копчена. Але ви можете використовувати будь-яку: тільки варену або виключно копчену. Кількість також можете міняти самі. Підійде будь-яка, крім сирокопченої: вона в процесі смаження твердне.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність продукту

  • білки – 10.4 м;
  • жири – 28 г;
  • вуглеводи – 11.3 м;
  • калорійність – 339 ккал.

Інгредієнти

  • опеньки — 200 г;
  • картопля — 400 г;
  • варена ковбаса — 200 г;
  • копчена ковбаса — 200 г;
  • соняшникова олія — 60 мл;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. Підготовлені опеньки відваріть, трохи посоливши воду — 10 хвилин буде достатньо. Відкиньте на друшляк і залиште ненадовго, щоб з них стекла вода.
  2. Ковбасу наріжте тонкими брусочками.
  3. Прожарити на сковорідці масло, викладіть в нього гриби і ковбасу і обсмажуйте, періодично помішуючи, протягом 15 хвилин.
  4. Картоплю почистіть, наріжте середніми кубиками і відваріть до напівготовності (хвилин 10). Воду не соліть, щоб картопля не затвердів.
  5. Злийте з картоплі воду, викладіть її до грибів і ковбасу і смажте ще 15 хвилин до повної готовності.
  6. Посоліть і поперчіть. Не забувайте про те, що ковбаса вже солона, тому з сіллю будьте обережні. Додавайте потроху і пробуйте. Можете посипати страву подрібненою зеленню і подавати до столу.

Опята жареные с картошкой: пошаговый рецепт с фото, как правильно жарить в сметане на скороводе
Покроково освоївши всі ці рецепти, ви навчитеся з простих інгредієнтів готувати смачні страви. Вони виходять набагато поживніше та корисніше, ніж звичайна смажена картопля. Подавати частування краще з соусом на основі майонезу, сметани або натурального йогурту. Така вечеря припаде до смаку всім. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: