Як посмажити гриби з картоплею на сковороді: рецепти з цибулею, як правильно посмажити, покроково з фото

Страви з лісовими грибами завжди ароматні, смачні і апетитно виглядають, тому знаходять своє почесне місце на святковому столі, так і на повсякденному. А вже про користь і говорити не доводиться. Страви з грибів ідеально підійдуть вегетаріанцям і тим, хто тримає піст, так як можуть повністю замінити м’ясо. Варіантів приготування продукту стільки, що можна щодня балувати себе чим-небудь новеньким.Зміст

  1. Як вибрати гриби
  2. Як підготувати гриби
  3. Смажена картопля з лісовими грибами та цибулею

Як вибрати гриби

При покупці зверніть увагу на поверхню плоду. Вона повинна бути міцною і гладкою. Всередині хороший грибок сухий і однорідний. Якщо ніжка прилягає до капелюшку нещільно, такий товар, швидше за все, несвіжий. Неприємний гнильний запах гриба свідчить про те, що продукт зіпсований. У магазинах і супермаркетах вибирайте молоді грибочки, без яких-небудь пошкоджень.

Как пожарить грибы с картошкой на сковороде: рецепты с луком, как правильно пожарить, пошагово с фото

Інгредієнти

  • лісові гриби 300 г
  • картопля 4 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • рослинна олія 3 ст. л.
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

На порцію

Калорії: 147.1 ккал

Білки: 2.88 р

Жири: 9.6 г

Вуглеводи: 13.1 р

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Как пожарить грибы с картошкой на сковороде: рецепты с луком, как правильно пожарить, пошагово с фото

    Заздалегідь очищені та підготовлені гриби наріжте кубиками, не дуже дрібного розміру. Картоплю і цибулю очистіть і подрібніть. Найкраще картопля нарізати соломкою, а цибулька дрібними кубиками.

  • Как пожарить грибы с картошкой на сковороде: рецепты с луком, как правильно пожарить, пошагово с фото

    У сковорідці розігрійте рослинне масло і підсмажте на ньому картоплю протягом 20 хв.

  • Как пожарить грибы с картошкой на сковороде: рецепты с луком, как правильно пожарить, пошагово с фото

    Тим часом візьміть другу сковороду і обсмажте на ній подрібнені гриби, поки з них не випарується сік.

  • Как пожарить грибы с картошкой на сковороде: рецепты с луком, как правильно пожарить, пошагово с фото

    Додайте ще ложку масла, додайте цибулю і обсмажте все разом до золотистого відтінку. Щоб страва не пригоріло, помішуйте лопаткою.

  • Как пожарить грибы с картошкой на сковороде: рецепты с луком, как правильно пожарить, пошагово с фото

    Після того як картопля стане м’якою, з’єднайте з нею грибну піджарку, присипте сіллю і перцем і залиште потомитися пару хвилин. Готуйте, не накриваючи блюдо кришкою, інакше воно вийде тушкованим.

Смажені гриби з картоплею обов’язково подаються гарячими. Доповнити їх можна сметаною, подрібненою зеленню або часником. Блюдо виходить поживне, тому подавати до нього м’ясні продукти необов’язково. Приємного апетиту!

Смажена картопля з сушеними білими грибами

Якщо сезон позаду, а вам набрид звичайний картопля, можна додати до нього сушені гриби. Для цієї страви ми рекомендуємо взяти білі, так як вони володіють особливим ароматом.

Как пожарить грибы с картошкой на сковороде: рецепты с луком, как правильно пожарить, пошагово с фото

Порада: якщо ви замочіть на кілька годин сухі гриби в молоці, то вони придбають особливий аромат і смак. Перед додаванням у страву ретельно відіжміть їх від рідини.

Час приготування: 55

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорійність – 147.2 ккал;
  • жири – 9.5 м;
  • білки – 1.9 м;
  • вуглеводи – 14.3 р.

Інгредієнти

  • картопля – 600 г;
  • гриби білі сушені – 100 г;
  • рослинне масло – 80 мл;
  • ріпчаста цибуля – 200 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Сушені гриби замочіть на півгодини в окропі. Відіжміть їх від води, наріжте невеликими шматочками.
  2. Цибулю наріжте півкільцями.
  3. Почистіть картоплю від шкірки. Нам знадобляться тонкі пластинки. З молодих бульб шкірку можна і не знімати, достатньо буде ретельно помити.
  4. У глибоку сковороду з розпеченою олією покладіть картоплю і смажте на вогні середньої інтенсивності протягом 15 хвилин.
  5. Коли картопля стане рум’яною скоринкою з одного боку, її можна перешкодити і додати гриби і цибулю. Таким чином смажте страва до повної готовності.
  6. Посоліть і присипте прянощами за дві хвилини до закінчення процесу. Подайте на гарнір або ж як повноцінне вегетаріанське блюдо.

Смажена картопля з грибами печерицями зі сметаною

Всі продукти в цьому рецепті чудово поєднуються. Приготування смаженої картоплі з печерицями не вимагають особливо складної підготовки. Ці гриби можна купити в супермаркеті круглий рік. Замість сметани у страву додають також вершки.

Как пожарить грибы с картошкой на сковороде: рецепты с луком, как правильно пожарить, пошагово с фото

Час приготування: 60

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорійність – 116.4 ккал;
  • жири – 7.7 м;
  • білки – 2.5 г;
  • вуглеводи – 9.8 р.

Інгредієнти

  • картопля – 800 г;
  • печериці – 500 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • сметана – 200 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Очистіть картоплю, наріжте тонкими смужками і викладіть на сковорідку або невеликий казанок з гарячим маслом і смажте до рум’яної скоринки.
  2. Печериці наріжте пластинками і висипте на іншу сковорідку. Доведіть до готовності, посоліть і поперчіть.
  3. Нашаткуйте цибулю будь-якою зручною формою. Додайте до картоплі і трохи пропассеруйте.
  4. Після того, як цибуля стане золотистого відтінку, відправте в сковорідку печериці.
  5. Тепер пора викласти сметану. Перемішайте всі разом і накрийте посуд кришкою. Протушкувати 10 хвилин.
  6. Подавайте готову страву на великій плоскій тарілці, посипавши свіжою зеленню.

Порада: грибам притаманний яскравий аромат і смак, тому не варто зловживати спеціями і прянощами. Так ви ризикуєте перебити специфічний запах основного продукту. Що не завадить, так це свіжа подрібнена зелень і часник.

Картопля смажена: з грибами і кмином на сковороді

Щоб зробити страву більш пікантним, рекомендуємо урізноманітнити її кмином, часником, кропом і перцем.

Как пожарить грибы с картошкой на сковороде: рецепты с луком, как правильно пожарить, пошагово с фото

Час приготування: 45

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорійність – 109.2 ккал;
  • жири – 6.3 м;
  • білки – 2.5 г;
  • вуглеводи – 11.5 р.

Інгредієнти

  • лісові гриби – 400 г;
  • картопля – 800 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • кмин – 0.3 ч. л.;
  • перець горошок – 10 шт.;
  • рослинна олія – 20 г;
  • топлене масло – 30 г;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Для початку підготуйте грибочки. Проведіть з ними всі необхідні процедури.
  2. Закип’ятити воду, підсолити її, додайте кмин і перець. Киньте гриби і варіть протягом півгодини.
  3. Потім відкиньте грибочки на друшляк, щоб стекла вода.
  4. Тепер займемося картоплею. Очистіть, наріжте скибочками середнього розміру і промокніть серветкою від вологи.
  5. Розжаримо в сковороді топлене масло і обсмажте гриби до випаровування соку. Покладіть подрібнену цибулю і смажте до золотистої скоринки. Не забудьте перешкодити.
  6. Візьміть другу сковороду або казан. Розжаримо столову ложку рослинної олії і викладіть картоплю. Доведіть до рум’яної скоринки, потім додати гриби з цибулею. Смажимо до того моменту, поки картопля не стане м’якою — щоб перевірити готовність, проткніть скибочку ножем. За п’ять хвилин до закінчення процесу посоліть за смаком.

Порада: для цієї страви варто вибрати картоплю, в якому вміст крохмалю буде низьким. Тоді брусочки при смаженні не втратять форму. Підходять жовті і рожеві бульби. Щоб продукт не пригорів до дна сковорідки, нарізані скибочки промокніть серветкою від води.

Як посмажити заморожені гриби з картоплею

Якщо ви використовуєте річну заготівлю, кращим способом розморожування буде перекласти потрібну кількість грибів з морозильної камери в холодильник на ніч. При цьому повторно заморожувати продукт не рекомендується.

Как пожарить грибы с картошкой на сковороде: рецепты с луком, как правильно пожарить, пошагово с фото

Час приготування: 45

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорійність – 111.3 ккал;
  • жири – 6.1 м;
  • білки – 2.09 г;
  • вуглеводи – 12.9 р.

Інгредієнти

  • картопля – 4-5 шт.;
  • заморожені гриби – 200 г;
  • ріпчаста цибуля – 2-3 шт.;
  • рослинне масло – 3 ст. л.;
  • сіль, перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Наріжте гриби і ріпчасту цибульку на свій розсуд. Залиште одну цибулину, вона нам знадобиться. Обсмажте гриби на сковороді з цибулею до рум’яного кольору.
  2. Наріжте картоплю брусочками, а залишився цибульку півкільцями.
  3. Розжаримо другу сковорідку з рослинним маслом, покладіть в неї картоплю і цибулю. Смажте разом до готовності.
  4. Тепер прийшла черга додати до страви смажені гриби. Посоліть, додайте спеції на ваш вибір і гарненько перемішайте. Смажте у відкритому вигляді п’ять хвилин.

Страву посипаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл.

Смажена картопелька з грибами істотно різноманітить повсякденне меню в будь-який час року і поповнить організм необхідними мікроелементами і мінералами. Готувати гриби з картоплею можна не тільки на сковороді, спробуйте запекти їх в духовці, в горщиках або ж приготувати в мультиварці. Фантазуйте, вносите доповнення або зміни в наші рецепти, експериментуйте в своє задоволення.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: