Як приготувати гриби гливи смачно на сковороді: скільки смажити по часу до готовності в хвилинах, приготування з цибулею

Смачні і ніжні гливи відносяться до легких в приготуванні делікатесів. Варити їх, як ті ж маслюки, не потрібно. Сирі плоди можна тут же обсмажувати. З усіх видів гливи найбільше за складом схожі на м’ясні продукти. Вони універсальні.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Зміст статті:
  1. Смажені гливи з картоплею
  2. Смажені гливи з овочами
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування
  6. Смажені гливи з часником
  7. Енергетична цінність
  8. Інгредієнти
  9. Покрокове приготування
  10. Смажені печериці з цибулею
  11. Енергетична цінність
  12. Інгредієнти
  13. Покрокове приготування
  14. Смажені гливи зі сметаною
  15. Енергетична цінність
  16. Інгредієнти
  17. Покрокове приготування
  18. Смажені печериці з цибулею та сметаною
  19. Енергетична цінність
  20. Інгредієнти
  21. Покрокове приготування
  22. Смажені гливи з морквою
  23. Енергетична цінність
  24. Інгредієнти
  25. Покрокове приготування
  26. Смажені гливи в клярі
  27. Енергетична цінність
  28. Інгредієнти
  29. Покрокове приготування
  30. Смажені гливи мариновані
  31. Енергетична цінність
  32. Інгредієнти
  33. Покрокове приготування
  34. Смажені гливи з томатною пастою
  35. Енергетична цінність
  36. Інгредієнти
  37. Покрокове приготування
  38. Смажені гливи з яблуками і грушами
  39. Енергетична цінність
  40. Інгредієнти
  41. Покрокове приготування
  42. Смажені гливи з курячою грудкою
  43. Енергетична цінність
  44. Інгредієнти
  45. Покрокове приготування
  46. Смажені гливи з соєвим соусом
  47. Енергетична цінність
  48. Інгредієнти
  49. Покрокове приготування
  50. Смажені гливи з індійським соусом
  51. Енергетична цінність
  52. Інгредієнти
  53. Покрокове приготування
  54. Смажені гливи з кропом
  55. Енергетична цінність
  56. Інгредієнти
  57. Покрокове приготування

Смажені гливи з картоплею

Цей вид багатий білковими компонентами. Не дарма гриби називають “лісовим м’ясом”. Подавати на стіл делікатес можна без відбивних і котлет. Гарнір буде насиченим і поживним.

Інгредієнти

  • Свіжі гливи ½ кг
  • Картопля середнього розміру 7-8 шт.
  • Ріпчаста цибуля-2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія 50 мл
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Свіжий кріп 1 пучок
  • Мелений перець 1 щіпка

На порцію

Калорії: 67.5 ккал

Білки: 2.2 м

Жири: 0.8 м

Вуглеводи: 12.9 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

    Лушпиння цибулі очистити. Нарізати овоч дрібними рівномірними кубиками. Картопля звільнити від шкірки. Нашаткувати тонкою соломкою.

  • Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

    Великі гливи розділити на дві або чотири частини. Дрібні екземпляри можна буде підсмажити цілком.

  • Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

    На розпечену сковороду влити рослинне масло, розподілити рівномірно по всьому периметру. Додати цибулю, який потрібно обсмажувати, час від часу помішуючи, до розм’якшення і легкої золотистої скоринки.

  • Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

    Далі покласти гриби. Продовжувати обсмажування 10-13 хв на середньому натиску вогню. Не забувайте регулярно перемішувати. За хвилину до закінчення готування підсолити і поперчити за смаком.

  • Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

    Гриби з цибулею перекласти в тарілку. У сковороду з рештою олією всипати нарізану картоплю. Кинути лаврушки. Обсмажувати до напівготовності. Приблизно цей процес займає 20 хвилин.

  • Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

    Потім додати гриби. Перемішати. Спробувати на сіль, якщо не вистачає, приправити делікатес ще трохи. Готувати на маленькому вогні під кришкою 20 хвилин.

  • Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

    Перед подачею прикрасити нашаткованої свіжою зеленню кропу.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Смажені гливи з овочами

Блюдо широко відомо в китайській кулінарії. Подавати закуску краще з рисом. В якості заправки гостям можна запропонувати соєвий соус.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 35-40 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 32 ккал;
  • білки – 1.5 м;
  • жири – 1.1 г;
  • вуглеводи – 4 р.

Інгредієнти

  • гливи – 0.5 кг;
  • свіжа зелень (петрушка, кріп) – 1 пучок;
  • морква – 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • болгарський червоний перець – 2 шт.;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • сіль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Насамперед потрібно підготувати складові рецепту. Для цього моркву очистити від шкірки. Помити, нарізати трикутниками або тонкими кружечками. Цибуля звільнити від лушпиння і нашаткувати акуратними рівномірними півкільцями. Болгарський перець вимити, розділити на 2 частини. Вийняти насіння, надати форму дрібних смужок. Підготовлені печериці нарізати середніми шматочками.
  2. Сковороду змастити оливковою олією і поставити на слабкий напір газу. Через хвилину додати смажитися цибулю і моркву. Систематично помішувати, щоб овочі не пригоріли.
  3. Далі покласти гливи. Продовжувати готування ще 15 хвилин, щоб гриби знайшли приємний рум’яний колір.
  4. Болгарський перець відправити на сковороду останнім. Підсолити, поперчити за своїми смаковими уподобаннями. Тушкувати, не збавляючи вогню, ще 10 хвилин.
  5. Прикрасити дрібно нашаткованої свіжою зеленню.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Смажені гливи з часником

Подавати страву можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Воно відмінно поєднується з вареною картоплею і свіжими овочами.

Кількість порцій: 4

Час приготування: 25 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 53.6 ккал;
  • білки – 2.5 г;
  • жири – 1.8 м;
  • вуглеводи – 7.1 р.

Інгредієнти

  • часник – 4-5 зубчиків;
  • гливи – 350 г;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • свіжий кріп – 1 пучок;
  • сіль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • оливкова олія – 2 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Підготовлені великі гливи розрізати на 2-4 частини. Дрібні екземпляри можна брати цілком.
  2. Обжарку роблять на оливковій олії, довівши гриби до готовності. Процес займає 20 хвилин при постійному помішуванні на середньому натиску вогню.
  3. За 2 хв до закінчення приготування додати часник, подрібнений за допомогою преса або плоскої сторони ножа. Підсолити і набагато поперчити на свій розсуд. Гарненько перешкодити інгредієнти.
  4. Зелень вимити під струменем проточної води і дрібно нашаткувати, посипати делікатес. Загасити газ.
  5. Залишити на 15 хвилин під кришкою “набратися” аромату.

Порада: оливкова олія можна замінити будь-яким рослинним, але воно обов’язково повинно бути без запаху.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Смажені печериці з цибулею

Сіль і приправи потрібно додати до завершення процесу, так як під впливом високих температур спеції втрачають смакові якості і пікантні нотки.

Кількість порцій: 5

Час приготування: 25 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 75 ккал;
  • білки – 2.5 г;
  • жири – 4.5 м;
  • вуглеводи – 7 р.

Інгредієнти

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • гливи – 400 г;
  • рослинне масло – 35 мл;
  • сіль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • сухий подрібнений орегано – за бажанням.

Покрокове приготування

  1. Підготовлені гриби нарізати шматочками середнього розміру. Дрібні екземпляри можна не подрібнювати, а обсмажити цілком.
  2. Цибуля звільнити від луски, видалити хвостики. Нарізати кубиками, можна в якості форми вибрати тонкі півкільця — на ваш розсуд.
  3. Рослинне масло підігріти на сковороді. Додати цибулю, періодично помішувати. Коли він розм’якне і стане красивого рум’яного кольору, покласти гриби. Продовжувати готування 20 хв.
  4. За хвилину до закінчення обжарювання підсолити, всипати спецій. Добре перешкодити від країв сковороди до центру. Подавати як закуску як в холодному, так і гарячому вигляді.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Смажені гливи зі сметаною

Швидкий і легкий варіант пісної вечері. Підкреслити лісовий аромат допоможе чебрець і білий мелений перець. Спробуйте приготувати гриби гливи з додаванням цих спецій. Сметана дозволить зробити закуску ніжною і м’якою.

Порада: популярний кисломолочний продукт можна замінити домашнім майонезом.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 25-30 хв

Енергетична цінність

  • калорійність – 67 ккал;
  • білки – 2.5 г;
  • жири – 3.7 м;
  • вуглеводи – 6 р.

Інгредієнти

  • гливи – 700-800 г;
  • сметана 30% жирності – 300 г;
  • сіль – за смаком;
  • рослинна олія – 40 мл;
  • білий мелений перець – за смаком;
  • чебрець – 1/2 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Підготовлені і нарізані гриби покласти в сковороду і обсмажити на підігрітому рослинному маслі до напівготовності. Приблизно цей процес займе 10-15 хвилин на середньому натиску вогню.
  2. В кінці смаження всипати перцю і солі за своїми смаковими уподобаннями. Додати чебрець, ретельно перемішати вміст сковороди.
  3. Перекласти інгредієнти в посуд для запікання. Рясно заправити сметаною. Відправити в духовку при температурі 180 градусів на 25-30 хвилин.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Смажені печериці з цибулею та сметаною

У даному рецепті не варто подрібнювати гриби, так як це основний компонент, приємніше його буде вживати великими шматочками, які можна наколоти на вилку цілком.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 25 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 67.9 ккал;
  • білки – 2.5 г;
  • жири – 2.2 м;
  • вуглеводи – 6.3 р.

Інгредієнти

  • гливи – 700-800 г;
  • рослинне масло – 35 мл;
  • середній ріпчаста цибуля – 3 шт.;
  • сметана 30% – 250 г;
  • сіль – за смаком;
  • мускатний горіх – за смаком;
  • свіжа зелень кропу – 1 пучок.

Покрокове приготування

  1. Першим ділом потрібно посмажити на сковороді очищену і нарізану середніми кубиками або тонкими півкільцями цибулю. Для цього влийте трохи рослинного масла, рівномірно розподіліть по всій поверхні сковороди. Додайте цибулька і тушкуйте на середньому вогні не менше 5 хвилин.
  2. Далі покладіть підготовлені свіжі гливи. Правильно обсмажувати їх потрібно на сильному напорі вогню. Процес при регулярному помішуванні займе від 15 до 20 хвилин.
  3. Присипте страву сіллю і мускатним горіхом. Гарненько перемішайте вміст сковороди.
  4. Потім грибну масу перекладіть в скляну форму для запікання. Заправте все сметаною і відправте запікатися в духовку на 25 хвилин, встановивши температурний режим 180 градусів.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Смажені гливи з морквою

Пісна закуска відмінно різноманітить повсякденний вечерю, підійде для вживання в гарячому і холодному вигляді.

Порада: в непісні дні цей же рецепт можна доповнити сметаною або домашнім майонезом. Вийде ніжна і м’яка закуска. Смачно і ситно.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 25 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 37.4 ккал;
  • білки – 2.9 г;
  • жири – 1.1 г;
  • вуглеводи – 2.9 р.

Інгредієнти

  • свіжі гливи – 800 г;
  • морква середня – 2 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • сухі подрібнені трави – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • рослинна олія – 2 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Сковороду, змащену маслом, розігріти на середньому тиску газу. Через хвилину додати обсмажуватися очищений і нарізаний четвертинками цибулю. При частому помішуванні готувати 5 хв.
  2. Далі нашатковану соломкою моркву, додати до цибульки і перемішати. Потримати на плиті ще 5 хв.
  3. Покласти нарізані скибочками гриби. Смажити, не збавляючи вогню, 20 хвилин. Не забувайте перемішувати.
  4. В кінці готування всипати сіль і спеції за своїми смаковими уподобаннями.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Смажені гливи в клярі

За цим рецептом виходять ситні “відбивні”. Така закуска цілком може замінити м’ясної інгредієнт.

Порада: ніжки в цьому рецепті необхідно буде зрізати. Їх можна заморозити або використовувати для інших страв, наприклад, грибного соусу.

Кількість порцій: 4

Час приготування: 20-25 хв

Енергетична цінність

  • калорійність – 55 ккал;
  • білки – 2.7 м;
  • жири – 2 г;
  • вуглеводи – 7.3 р.

Інгредієнти

  • гливи – 400 г;
  • куряче яйце – 3 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • борошно – 1.5 ст. л.;
  • чорний мелений перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Акуратно відокремте ніжки. Великі м’ясисті капелюшки можна злегка відбити, але не перестарайтеся, а то м’якоть перетвориться в кашку і обсмажувати буде нічого.
  2. В окремій піалі змішайте курячі яйця, борошно, спеції і сіль. Збивати краще віночком або міксером, тоді не залишиться грудочок.
  3. Включити середній напір газу, на якому розігріти сковороду з рослинним маслом.
  4. Кожну капелюшок зі всіх сторін вмочити в підготовленій яєчної суміші і додати на сковороду обсмажуватися до приємного золотистого кольору. Коли одна сторона підсмажиться, з допомогою дерев’яної лопатки переверніть відбивну і доведіть блюдо до абсолютної готовності.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Смажені гливи мариновані

Відмінний простий варіант вечері на швидку руку. Як доповнення можна запропонувати варену картоплю або кашу.

Кількість порцій: 5

Час приготування: 20 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 71.4 ккал;
  • білки – 3.9 м;
  • жири – 4.7 м;
  • вуглеводи – 1.8 р.

Інгредієнти

  • гливи мариновані – 600 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • кріп свіжий – 1 пучок;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • яблучний оцет – 1 ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • зелена цибуля – 1 пучок.

Покрокове приготування

  1. З банки з маринованими глива злити всю рідину. Зручніше це робити, використовуючи спеціальну пластмасову кришку з дірочками.
  2. Далі гриби відкинути на друшляк і добре промити під проточною струменем. Відкласти на 10 хвилин, щоб вода скла.
  3. Розігріти сковороду і влити, рівномірно розподіляючи по всій поверхні, рослинна олія. Обсмажувати гливи на середньому вогні 20 хвилин, помішуючи.
  4. В окремій піалі підготувати заправку. Для цього дрібно нарізати цибулю, петрушку подрібнити. Очищені зубчики часнику продавити через прес або розім’яти плоскою стороною ножа. З’єднати компоненти в піалі, підсолити і всипати перцю. Заправити чайною ложкою яблучного оцту.
  5. Гриби викласти до заправки і ще раз добре перемішати. Подавати на стіл як в гарячому, так і холодному вигляді.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Смажені гливи з томатною пастою

Не варто вживати страву людям, страждаючим виразковими хворобами шлунка, кишечника, а також з панкреатитом і гастрит. Пасту можна замінити соком із свіжих томатів.

Кількість порцій: 5

Час приготування: 25 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 62.4 ккал;
  • білки -2.2 г;
  • жири – 4 г;
  • вуглеводи – 6.3 р.

Інгредієнти

  • гливи – 0.5 кг;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Смажити гливи в пасті з помідорів потрібно не більше 20 хвилин, інакше вони стануть надмірно м’яким і позбавленими смаку.
  2. Нашатковану цибулю тушкувати на оливковій олії до розм’якшення і золотавості.
  3. Далі додати гриби і продовжувати готування ще 10-13 хв, час від часу помішуючи вміст сковороди.
  4. За 5 хвилин до закінчення смаження влити томатну пасту, підсолити. Добре перемішати. Якщо страва вийшла трохи сухуватим, можна додати 50 мл кип’яченої води.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Смажені гливи з яблуками і грушами

Приготувати гриби можна смачно і нетрадиційними способами. Цікавий варіант — з фруктами.

Важливо: блюдо вважається низькокалорійним, тому його можуть вживати люди, що стежать за фігурою і здоровим харчуванням. Краще використовувати солодкі пухкі сорти яблук.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 25 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 32.5 ккал;
  • білки – 2.4 г;
  • жири – 1.8 м;
  • вуглеводи – 5.7 р.

Інгредієнти

  • яблука – 3 шт.;
  • груші – 2 шт.;
  • гливи – 700-800 г;
  • сіль – за смаком;
  • масло вершкове – 50 г;
  • паприка – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Гливи нарізати часточками приблизно рівномірними по три сантиметри. З груш і яблук зняти шкірку, поділити навпіл і вийняти серцевину. Нашаткувати середньої соломкою.
  2. Сковороду розігріти, покласти шматочок вершкового масла і розтопити. Додати обсмажуватися гриби на середньому вогні. Регулярно помішуючи, тушкувати 10 хвилин.
  3. Потім покласти часточки груш і яблук. Продовжувати готування до розм’якшення фруктів. Далі всипати солі, перемішати. Зменшити натиск вогню. Томити під кришкою ще 20 хвилин.
  4. Подавати на стіл до вареної рісу.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Смажені гливи з курячою грудкою

Для того, щоб блюдо вийшло ніжним, спробуйте додати кілька ложок сметани.

Кількість порцій: 5

Час приготування: 30 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 87.6 ккал;
  • білки – 12.1 м;
  • жири – 2.9 г;
  • вуглеводи – 4 р.

Інгредієнти

  • куряче філе – 300 г;
  • гливи – 700 г;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • сир – 50 г;
  • сметана 20% – 150 г;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • сіль – за смаком;
  • часник – 3 зубчики;
  • морква – 1 шт.

Покрокове приготування

  1. Для зручності потрібно підготувати всі компоненти завчасно. З лука зняти лушпиння, звільнити від шкірки моркву. Перший продукт нарізати середніми акуратними кубиками, другий натерти соломкою.
  2. Також пропустити через тертку сир. Часник очистити і продавити через прес або подрібнити ножем.
  3. Філе курки нарізати кубиками, не дуже великого розміру.
  4. На заздалегідь розігріту сковороду влити рослинне масло. Через хвилину додати цибулю і моркву. Час смаження — 7 хв при систематичному помішуванні.
  5. Далі викласти м’ясо птиці. Продовжувати готування, не збавляючи вогню, 10-12 хвилин.
  6. Потім відправити туди ж гриби і часник. Тушкувати, стежачи, щоб не пригоріло, ще 20 хв.
  7. Підсолити, за бажанням поперчити. Влити сметану. Перемішати. Через хвилину погасити вогонь.
  8. Сир натерти і посипати крихтою делікатес. Залишити набиратися аромату і смаку під кришкою 15-20 хвилин.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Смажені гливи з соєвим соусом

Соєвий соус підкреслює пікантність грибів. Подають закуску з вареним рисом і печеною рибою.

Важливо: не варто збільшувати обсяг компонентів, що дають сильний аромат, так як вони заб’ють натуральний смак основного продукту.

Кількість порцій: 5

Час приготування: 25 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 87.6 ккал;
  • білки – 2.3 м;
  • жири – 5.8 м;
  • вуглеводи – 6.2 р.

Інгредієнти

  • гливи – 700-800 г;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • рослинне масло – 35 мл;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • сіль – за смаком;
  • розмарин свіжий – 2-3 гілочки;
  • часник – 4 зубчики;
  • мускатний горіх – за смаком.

Покрокове приготування

  1. На сковороду влийте кілька столових ложок рослинного масла і розігрійте його. Покладіть гілочки розмарину і очищені зубчики часнику. Протушкувати 2 хвилини, щоб масло набралося запаху і аромату. Вийміть прянощі.
  2. Викласти свіжі гливи. Їх потрібно обсмажити з усіх сторін протягом 20 хвилин. Підсолити і влити соєвий соус, розмішати.
  3. Свіжий лук нашаткувати і додати в закуску. Погасити вогонь. Дайте настоятися під кришкою протягом 10 хв.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Смажені гливи з індійським соусом

Для приготування східної заливки знадобляться пікантні спеції і приправи: зіра, паприка, імбир, куркума і мелений перець.

Кількість порцій: 5

Час приготування: 25 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 44.1 ккал;
  • білки – 2.7 м;
  • жири – 2.4 г;
  • вуглеводи – 4.9 р.

Інгредієнти

  • гливи – 700 г;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • сіль – за смаком;
  • паприка – 1 щіпка;
  • куркума – 1 щіпка;
  • зіра – 1 щіпка;
  • мелений перець – 1 щіпка;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • сметана 30% – 300 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • імбир (сухий мелений – 1 щіпка;
  • кріп свіжий – 1 пучок.

Покрокове приготування

  1. Підготуйте індійський соус. Для цього в ступці перемішайте і потовчіть імбир, куркума, часник, перець, зіру, паприку і сіль.
  2. Нарізані грибочки посмажте з усіх сторін на оливковій олії, розігрітому на сковороді. Процес готування повинен зайняти не менше 15 хвилин на середньому вогні.
  3. Влийте сметану, з’єднайте інгредієнти добре. Додайте спецій і ще раз перемішайте.
  4. Продовжуйте готування ще 5-7 хвилин. Посипте дрібно нашаткованої зеленню. Погасіть вогонь. Залиште нудитися під кришкою на 10-15 хв.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком

Смажені гливи з кропом

Весняна закуска відмінно поєднується з відварною картоплею, политим розтопленим вершковим маслом.

Кількість порцій: 4

Час приготування: 20-25 хв

Енергетична цінність

  • калорійність – 75 ккал;
  • білки – 2.3 м;
  • жири – 4.5 м;
  • вуглеводи – 7 р.

Інгредієнти

  • гливи – 0.5 кг;
  • сіль – за смаком;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • свіжий кріп – 1.5 пучка;
  • оливкова олія – 50 мл

Покрокове приготування

  1. Рекомендується в цьому рецепті нарізати гриби великими скибочками. Якщо гливи дрібні, то використовуйте їх цілком.
  2. Кілька ложок оливкової олії влити в сковороду і розігріти протягом хвилини. Після додати гриби і обсмажувати на середньому вогні при систематичному помішуванні 20 хв.
  3. За 2 хвилини до закінчення готування всипати подрібнений вимитий кріп, підсолити. Ретельно змішати вміст сковороди. Ще 1 хвилину смажте під кришкою.
  4. Подавайте в гарячому вигляді.

Как приготовить грибы вешенки вкусно на сковороде: сколько жарить по времени до готовности в минутах, приготовление с луком
Як ви змогли переконатися, приготувати цікавий гарнір можна без особливих зусиль і навичок. Закуски легко зробить як досвідчений кулінар, так і починаюча господиня. Пробуйте поєднання різних продуктів і підбирайте найсмачніше для себе. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: