Як приготувати гриби парасольки смаженими у фритюрі – опис, і рецепт з фото

Парасольки є одними з найбажаніших грибів досвідчених грибників з-за виняткових смакових якостей і корисних речовин в складі. Вони отримали таку назву завдяки тому, що їх капелюшок дуже схожа на парасольку з тонкою ручкою. Гриби-парасольки володіють незвичайним смаком, в смаженому вигляді вони нагадують куряче філе.

Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото
Парасольки — це універсальні лісові дари, які тільки страви з ними не роблять! З ними можна готувати яєчню, піцу, смажити картоплю і навіть солити та сушити. Сам гриб парасолька досить чистий і не потребує промиванні, тільки лусочки на капелюшку слід обережно зчистити.

Як приготувати гриби парасольки смажені в клярі

Гриб парасолька в клярі готується дуже швидко, страва виходить ситним і оригінальним. Для того щоб вам було простіше розібратися з приготуванням ласощі, перегляньте відео рецепт, фото і опис процесу.

Порада: з молодих грибів парасольок виходять найсмачніші страви, так як вони мають ніжну структуру і прекрасний аромат.

Інгредієнти

  • Парасольки 8 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Яйця 3 шт.
  • Борошно 6 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

На порцію

Калорії: 257.04 ккал

Білки: 5.76 г

Жири: 22.78 р

Вуглеводи: 7.13 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

    Гриби ретельно промийте, позбавте від сміття і лусочок, відріжте ніжки — готувати потрібно тільки капелюшки.

  • Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

    Поставте каструлю на вогонь, закип’ятіть воду, покладіть в неї парасольки на пару хвилин, потім відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

  • Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

    Тепер пора готувати кляр. Для цього змішайте яйця з сіллю і меленим перцем в ємності, збийте виделкою.

  • Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

    Слідом покладіть борошно і ще раз збийте, щоб не було грудочок.

  • Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

    Якщо парасольки у вас великі, капелюшки розріжте на три частини. Налийте в сковороду соняшникова або оливкова олія. Кожен грибний скибочку пару раз вмочіть в кляр і обережно покладіть на сковорідку.

  • Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

    Смажте парасольки на середньому вогні: спочатку з одного боку до красивого рум’яного кольору, потім переверніть і смажте з іншого.

  • Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

    Гриби парасольки мають властивість сильно вбирати в себе масло, тому ви повинні стежити за приготуванням і вчасно додавати його на сковорідку. Готові смажені в клярі парасольки викладіть на паперові серветки, щоб дати стекти надлишку олії.

Читайте також:  Фарширований перець в томатному соусі - рецепт в мультиварці

Ароматне, вишукане ласощі готовий. Перед подачею на стіл гриб парасолька смажений можна посипати тертим твердим сиром, подрібненою свіжою зеленню.

Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

Відбивні з грибів парасольок в клярі

Це смачне грибне ласощі можна подавати до будь-якого гарніру. Щоб приготувати більш дієтичний варіант, можна запекти відбивні без використання олії в духовій шафі.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 240.07 ккал;
  • білки – 5.55 м;
  • жири – 20.77 г;
  • вуглеводи – 7.77 р.

Інгредієнти

  • парасольки – 10 шт.;
  • борошно – 5 ст. л.;
  • яйця – 3 шт.;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • спеції – за бажанням;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Найперше, що потрібно зробити — видалити з парасольок всі забруднення і відрізати ніжки. Далі помістіть грибки в каструлю з солоною водою і варіть 15 хвилин. Готові капелюшки парасольок обережно відбийте молоточком.
  2. Кожен грибний скибочку з обох сторін натріть сіллю і спеціями. Відкладіть на кілька хвилин для маринування.
  3. Приготуйте кляр. З’єднайте борошно з яйцями і збийте віночком до однорідності.
  4. На розпечене в сковорідці олію покладіть капелюшки грибів, попередньо вмочивши їх у кляр.
  5. Смажте з обох боків до золотистої скоринки апетитною і покладіть на паперовий рушник для стікання жиру.

Для того щоб ще більше підкреслити оригінальний смак відбивних з грибів парасольок, що їх безпосередньо перед подачею на стіл можна присипати подрібненою зеленню. Грибні відбивні відмінно поєднуються з картопляним гарніром, різними овочевими салатами.

Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

Рецепт грибів парасольок в клярі з часником

Наступний рецепт припаде до смаку любителям пікантних закусок. Приготуйте така страва до святкового столу — ваш гості будуть у захваті!

Читайте також:  Скільки варити фарширований перець з м'ясом і рисом в каструлі

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 104 ккал;
  • білки – 5 м;
  • жири – 7 г;
  • вуглеводи – 7 р.

Інгредієнти

  • парасольки – 10 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 5 ст. л.;
  • вода – 50 мл;
  • часник – 5 зубчиків;
  • сіль – за смаком;
  • суміш мелених перців – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Грибочки очистіть від сміття, промийте, просушіть. Капелюшки відокремити від ніжок, вони не потрібні. Маленькі капелюшки залиште цілими, а великі варто розрізати на 4 частини.
  2. Займемося приготуванням кляру. Яйця змішайте з борошном, додайте 50 мл води і трохи збийте вінчиком. Якщо під рукою немає віночка або міксера, можна збити і виделкою.
  3. В отриману масу насипте сіль, перець, подрібнений часник і ще раз збийте тісто до однорідності.
  4. Пару раз умочіть капелюшки грибів у готовий кляр, щоб продукт краще просочився нею, і відправте на деко, вистелений пергаментом.
  5. Запікайте грибочки протягом 10-15 хвилин.

Часникові парасольки готові, можна подавати на стіл! Запечені в клярі грибочки прикрашаємо гілочками кропу або петрушки.

Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

Як готувати гриби парасольки в клярі з пива

Цей рецепт відрізняється своєю оригінальністю. Можете не сумніватися, блюдо вийде неймовірно смачне і ніжне. Варто спробувати!

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 278.09 ккал;
  • білки – 6.56 г;
  • жири – 19.08 г;
  • вуглеводи – 8.97 р.

Інгредієнти

  • парасольки – 10 шт.;
  • пиво (бажано темний)– ½ ст.;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 5 ст. л.;
  • вершкове масло – 2 ст. л.;
  • чебрець – 1 щіпка;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Спочатку підготуйте гриби. Помийте, очистіть від гілочок, листя та іншого лісового сміття, відокремити капелюшки, і, при необхідності, розріжте на кілька частин.
  2. Приготуйте кляр наступним чином: налийте півсклянки пива в глибоку ємність, розбийте два яйця і перемішайте віночком.
  3. Насипте в кляр борошно, потім додайте сіль і прянощі, знову ретельно збийте, щоб не залишилося грудочок.
  4. Умочіть грибні шматочки в клярі і відправте смажитися на розпечену сковороду.
  5. Підсмаживши грибочки спочатку з одного боку до рум’яної скоринки, переверніть, і так само підсмажте з іншого.
Читайте також:  Скільки смажити білий гриб часу на сковороді якщо продукт сушений або заморожений

Рум’яні, апетитні парасольки можна подавати до столу. Прекрасно поєднується таке частування чи з картоплею, салатом.

Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото
Гриби парасольки можна подати і без гарніру, як самостійне блюдо. Вони дуже поживні і смачні, тому надовго на вашому столі не затримаються. Приємного апетиту!

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya