Як приготувати гриби парасольки смаженими у фритюрі – опис, і рецепт з фото

Парасольки є одними з найбажаніших грибів досвідчених грибників з-за виняткових смакових якостей і корисних речовин в складі. Вони отримали таку назву завдяки тому, що їх капелюшок дуже схожа на парасольку з тонкою ручкою. Гриби-парасольки володіють незвичайним смаком, в смаженому вигляді вони нагадують куряче філе.

Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото
Парасольки — це універсальні лісові дари, які тільки страви з ними не роблять! З ними можна готувати яєчню, піцу, смажити картоплю і навіть солити та сушити. Сам гриб парасолька досить чистий і не потребує промиванні, тільки лусочки на капелюшку слід обережно зчистити.

Як приготувати гриби парасольки смажені в клярі

Гриб парасолька в клярі готується дуже швидко, страва виходить ситним і оригінальним. Для того щоб вам було простіше розібратися з приготуванням ласощі, перегляньте відео рецепт, фото і опис процесу.

Порада: з молодих грибів парасольок виходять найсмачніші страви, так як вони мають ніжну структуру і прекрасний аромат.

Інгредієнти

  • Парасольки 8 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Яйця 3 шт.
  • Борошно 6 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

На порцію

Калорії: 257.04 ккал

Білки: 5.76 г

Жири: 22.78 р

Вуглеводи: 7.13 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

    Гриби ретельно промийте, позбавте від сміття і лусочок, відріжте ніжки — готувати потрібно тільки капелюшки.

  • Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

    Поставте каструлю на вогонь, закип’ятіть воду, покладіть в неї парасольки на пару хвилин, потім відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

  • Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

    Тепер пора готувати кляр. Для цього змішайте яйця з сіллю і меленим перцем в ємності, збийте виделкою.

  • Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

    Слідом покладіть борошно і ще раз збийте, щоб не було грудочок.

  • Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

    Якщо парасольки у вас великі, капелюшки розріжте на три частини. Налийте в сковороду соняшникова або оливкова олія. Кожен грибний скибочку пару раз вмочіть в кляр і обережно покладіть на сковорідку.

  • Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

    Смажте парасольки на середньому вогні: спочатку з одного боку до красивого рум’яного кольору, потім переверніть і смажте з іншого.

  • Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

    Гриби парасольки мають властивість сильно вбирати в себе масло, тому ви повинні стежити за приготуванням і вчасно додавати його на сковорідку. Готові смажені в клярі парасольки викладіть на паперові серветки, щоб дати стекти надлишку олії.

Ароматне, вишукане ласощі готовий. Перед подачею на стіл гриб парасолька смажений можна посипати тертим твердим сиром, подрібненою свіжою зеленню.

Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

Відбивні з грибів парасольок в клярі

Це смачне грибне ласощі можна подавати до будь-якого гарніру. Щоб приготувати більш дієтичний варіант, можна запекти відбивні без використання олії в духовій шафі.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 240.07 ккал;
  • білки – 5.55 м;
  • жири – 20.77 г;
  • вуглеводи – 7.77 р.

Інгредієнти

  • парасольки – 10 шт.;
  • борошно – 5 ст. л.;
  • яйця – 3 шт.;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • спеції – за бажанням;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Найперше, що потрібно зробити — видалити з парасольок всі забруднення і відрізати ніжки. Далі помістіть грибки в каструлю з солоною водою і варіть 15 хвилин. Готові капелюшки парасольок обережно відбийте молоточком.
  2. Кожен грибний скибочку з обох сторін натріть сіллю і спеціями. Відкладіть на кілька хвилин для маринування.
  3. Приготуйте кляр. З’єднайте борошно з яйцями і збийте віночком до однорідності.
  4. На розпечене в сковорідці олію покладіть капелюшки грибів, попередньо вмочивши їх у кляр.
  5. Смажте з обох боків до золотистої скоринки апетитною і покладіть на паперовий рушник для стікання жиру.

Для того щоб ще більше підкреслити оригінальний смак відбивних з грибів парасольок, що їх безпосередньо перед подачею на стіл можна присипати подрібненою зеленню. Грибні відбивні відмінно поєднуються з картопляним гарніром, різними овочевими салатами.

Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

Рецепт грибів парасольок в клярі з часником

Наступний рецепт припаде до смаку любителям пікантних закусок. Приготуйте така страва до святкового столу — ваш гості будуть у захваті!

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 104 ккал;
  • білки – 5 м;
  • жири – 7 г;
  • вуглеводи – 7 р.

Інгредієнти

  • парасольки – 10 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 5 ст. л.;
  • вода – 50 мл;
  • часник – 5 зубчиків;
  • сіль – за смаком;
  • суміш мелених перців – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Грибочки очистіть від сміття, промийте, просушіть. Капелюшки відокремити від ніжок, вони не потрібні. Маленькі капелюшки залиште цілими, а великі варто розрізати на 4 частини.
  2. Займемося приготуванням кляру. Яйця змішайте з борошном, додайте 50 мл води і трохи збийте вінчиком. Якщо під рукою немає віночка або міксера, можна збити і виделкою.
  3. В отриману масу насипте сіль, перець, подрібнений часник і ще раз збийте тісто до однорідності.
  4. Пару раз умочіть капелюшки грибів у готовий кляр, щоб продукт краще просочився нею, і відправте на деко, вистелений пергаментом.
  5. Запікайте грибочки протягом 10-15 хвилин.

Часникові парасольки готові, можна подавати на стіл! Запечені в клярі грибочки прикрашаємо гілочками кропу або петрушки.

Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото

Як готувати гриби парасольки в клярі з пива

Цей рецепт відрізняється своєю оригінальністю. Можете не сумніватися, блюдо вийде неймовірно смачне і ніжне. Варто спробувати!

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 278.09 ккал;
  • білки – 6.56 г;
  • жири – 19.08 г;
  • вуглеводи – 8.97 р.

Інгредієнти

  • парасольки – 10 шт.;
  • пиво (бажано темний)– ½ ст.;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 5 ст. л.;
  • вершкове масло – 2 ст. л.;
  • чебрець – 1 щіпка;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Спочатку підготуйте гриби. Помийте, очистіть від гілочок, листя та іншого лісового сміття, відокремити капелюшки, і, при необхідності, розріжте на кілька частин.
  2. Приготуйте кляр наступним чином: налийте півсклянки пива в глибоку ємність, розбийте два яйця і перемішайте віночком.
  3. Насипте в кляр борошно, потім додайте сіль і прянощі, знову ретельно збийте, щоб не залишилося грудочок.
  4. Умочіть грибні шматочки в клярі і відправте смажитися на розпечену сковороду.
  5. Підсмаживши грибочки спочатку з одного боку до рум’яної скоринки, переверніть, і так само підсмажте з іншого.

Рум’яні, апетитні парасольки можна подавати до столу. Прекрасно поєднується таке частування чи з картоплею, салатом.

Как приготовить грибы зонтики жареными в кляре - описание, и рецепт с фото
Гриби парасольки можна подати і без гарніру, як самостійне блюдо. Вони дуже поживні і смачні, тому надовго на вашому столі не затримаються. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: