Як приготувати гриби, підосичники і підберезники смажені з картоплею на сковороді

Підосичники і підберезники — красиві і ароматні гриби. Їх не можна довго зберігати в свіжому вигляді, саме тому їх намагаються зберегти на зиму або щось приготувати. А рецептів страв з таких грибів безліч: супи, пироги, соуси, пасти, смажена картопля з грибами, рагу та інші. Розглянемо, як приготувати гриби, підосичники і підберезники.

Важливо: багато хто вважає, що якщо грибки будуть смажитися, а також підуть в суп, то їх обов’язково варити, так як це додаткова теплова обробка, яка може погіршити смак продукту. Але це не так — гриби обов’язково варять, тому що під час цього процесу з них виходять токсини і шкідливі речовини. Скільки готувати гриби залежить від того, в яке блюдо вони йдуть, але термічна обробка повинна тривати не менше 35 хвилин.

Оскільки ці 2 види лісових плодів дещо різняться, варити їх треба по-різному. Розглянемо процес їх варіння окремо.

Как приготовить грибы подосиновики и подберезовики жареные с картошкой на сковороде

Рецепт приготування смажених підберезників

Смажені підберезники дуже смачні. Їх готують з картоплею, зеленню, подають з гарніром з макаронів з сиром, а також іншими стравами. Важливо знати, як посмажити підосичники і підберезники правильно.

Порада: можна додати в каструлю оцет, щоб гриби не почорніли. Його потрібно зовсім небагато — 1 столова ложка.

Інгредієнти

  • Підберезники 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Рослинна олія 30 мл
  • Сіль, перець за смаком

На порцію

Калорії: 47.3 ккал

Білки: 2.9 г

Жири: 2.6 р

Вуглеводи: 3 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Как приготовить грибы подосиновики и подберезовики жареные с картошкой на сковороде

    Гриби чистимо, миємо, прибираємо дефектні місця.

  • Как приготовить грибы подосиновики и подберезовики жареные с картошкой на сковороде

    Кладемо підберезники в каструлю, ставимо на середній вогонь і заливаємо водою, додаємо сіль. Чекаємо поки закипить і варимо третину години, потім зливаємо воду, набираємо нову і готуємо ще 20 хвилин. Готовність грибів визначають за їх опускання на дно каструлі. Якщо це сталося — грибочки готові.

  • Как приготовить грибы подосиновики и подберезовики жареные с картошкой на сковороде

    Дістаємо підберезники і розкладаємо на серветці або паперовому рушнику, щоб рідина вбралася.

  • Как приготовить грибы подосиновики и подберезовики жареные с картошкой на сковороде

    Розжарити Сковороду потрібно, налити на неї масло і покласти туди гриби. Накрити кришкою і чекати, коли підберезники виділять рідина, і вона випарується.

  • Как приготовить грибы подосиновики и подберезовики жареные с картошкой на сковороде

    Ріжемо цибулю пластинками і додаємо його до грибів. Перемішуємо і готуємо до моменту, коли цибуля буде м’яким.

Как приготовить грибы подосиновики и подберезовики жареные с картошкой на сковороде

Рецепт приготування смажених красноголовців з картоплею

Смажені підосичники трохи швидше робити, ніж підберезники. Вони дуже схожі за смаком, але способи їх обжарювання трохи розрізняються: готувати їх слід всього 25 хвилин, помішуючи і знімаючи піну. Після цього гриби смажать на грилі, в духовці і іншими способами. Дізнайтеся, як їх готувати на сковорідці.

Кількість порцій: 15

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 59.2 ккал;
  • білки – 2.6 гр;
  • жири – 1.3 гр;
  • вуглеводи – 9.3 гр.

Інгредієнти

  • підосичники – 1.5 кг;
  • картопля – 1.2 кг;
  • цибуля – 3 шт;
  • масло рослинне або вершкове – 30 мл;
  • перець, сіль, зелень – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Гриби обробляємо: миємо та очищаємо. Замочуємо їх у холодній воді на 60 хвилин, якщо це можливо. Це робиться, щоб усунути можливість червивости красноголовців.
  2. Грибочки ріжемо скибочками. Додаємо в каструлю, наповнену холодною водою і ставимо на середній вогонь. Солимо і кип’ятимо. Далі готуємо ще третину години, помішуючи і прибираючи піну.
  3. Відкидаємо підосичники на сито, а каструлю наповнюємо свіжою водою. Додаємо в неї грибки і смажимо 5 хвилин.
  4. Тепер можна смажити. Нагріваємо Сковороду, кладемо в неї вершкове масло і розтоплюємо. Додаємо гриби і підсмажуємо протягом 20 хвилин.
  5. В окремій сковороді на олії смажимо цибулю.
  6. Миємо, чистимо, ріжемо соломкою картоплю. Додаємо її, а також цибулю гриби. Після цього потрібно смажити блюдо 30 хвилин.

Как приготовить грибы подосиновики и подберезовики жареные с картошкой на сковороде
З підберезників і красноголовців можна приготувати ще багато смачних і оригінальних страв: супи, соуси, пасти, салати, пироги та інші. Смажені гриби відрізняються особливим смаком і приємним ароматом, особливо якщо робити їх з поєднуються продуктами: картоплею, зеленню, сиром, овочами. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: