Підосичники і підберезники — красиві і ароматні гриби. Їх не можна довго зберігати в свіжому вигляді, саме тому їх намагаються зберегти на зиму або щось приготувати. А рецептів страв з таких грибів безліч: супи, пироги, соуси, пасти, смажена картопля з грибами, рагу та інші. Розглянемо, як приготувати гриби, підосичники і підберезники.
Важливо: багато хто вважає, що якщо грибки будуть смажитися, а також підуть в суп, то їх обов’язково варити, так як це додаткова теплова обробка, яка може погіршити смак продукту. Але це не так — гриби обов’язково варять, тому що під час цього процесу з них виходять токсини і шкідливі речовини. Скільки готувати гриби залежить від того, в яке блюдо вони йдуть, але термічна обробка повинна тривати не менше 35 хвилин.
Оскільки ці 2 види лісових плодів дещо різняться, варити їх треба по-різному. Розглянемо процес їх варіння окремо.
Рецепт приготування смажених підберезників
Смажені підберезники дуже смачні. Їх готують з картоплею, зеленню, подають з гарніром з макаронів з сиром, а також іншими стравами. Важливо знати, як посмажити підосичники і підберезники правильно.
Порада: можна додати в каструлю оцет, щоб гриби не почорніли. Його потрібно зовсім небагато — 1 столова ложка.
Інгредієнти
- Підберезники 1 кг
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Рослинна олія 30 мл
- Сіль, перець за смаком
На порцію
- Калорії: 47.3 ккал
- Білки: 2.9 г
- Жири: 2.6 р
- Вуглеводи: 3 г
- Гриби чистимо, миємо, прибираємо дефектні місця.
- Кладемо підберезники в каструлю, ставимо на середній вогонь і заливаємо водою, додаємо сіль. Чекаємо поки закипить і варимо третину години, потім зливаємо воду, набираємо нову і готуємо ще 20 хвилин. Готовність грибів визначають за їх опускання на дно каструлі. Якщо це сталося — грибочки готові.
- Дістаємо підберезники і розкладаємо на серветці або паперовому рушнику, щоб рідина вбралася.
- Розжарити Сковороду потрібно, налити на неї масло і покласти туди гриби. Накрити кришкою і чекати, коли підберезники виділять рідина, і вона випарується.
- Ріжемо цибулю пластинками і додаємо його до грибів. Перемішуємо і готуємо до моменту, коли цибуля буде м’яким.
Рецепт приготування смажених красноголовців з картоплею
Смажені підосичники трохи швидше робити, ніж підберезники. Вони дуже схожі за смаком, але способи їх обжарювання трохи розрізняються: готувати їх слід всього 25 хвилин, помішуючи і знімаючи піну. Після цього гриби смажать на грилі, в духовці і іншими способами. Дізнайтеся, як їх готувати на сковорідці.
Кількість порцій: 15
Час приготування: 50 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 59.2 ккал;
- білки – 2.6 гр;
- жири – 1.3 гр;
- вуглеводи – 9.3 гр.
Інгредієнти
- підосичники – 1.5 кг;
- картопля – 1.2 кг;
- цибуля – 3 шт;
- масло рослинне або вершкове – 30 мл;
- перець, сіль, зелень – за смаком.
Покрокове приготування
- Гриби обробляємо: миємо та очищаємо. Замочуємо їх у холодній воді на 60 хвилин, якщо це можливо. Це робиться, щоб усунути можливість червивости красноголовців.
- Грибочки ріжемо скибочками. Додаємо в каструлю, наповнену холодною водою і ставимо на середній вогонь. Солимо і кип’ятимо. Далі готуємо ще третину години, помішуючи і прибираючи піну.
- Відкидаємо підосичники на сито, а каструлю наповнюємо свіжою водою. Додаємо в неї грибки і смажимо 5 хвилин.
- Тепер можна смажити. Нагріваємо Сковороду, кладемо в неї вершкове масло і розтоплюємо. Додаємо гриби і підсмажуємо протягом 20 хвилин.
- В окремій сковороді на олії смажимо цибулю.
- Миємо, чистимо, ріжемо соломкою картоплю. Додаємо її, а також цибулю гриби. Після цього потрібно смажити блюдо 30 хвилин.
З підберезників і красноголовців можна приготувати ще багато смачних і оригінальних страв: супи, соуси, пасти, салати, пироги та інші. Смажені гриби відрізняються особливим смаком і приємним ароматом, особливо якщо робити їх з поєднуються продуктами: картоплею, зеленню, сиром, овочами. Приємного апетиту!