Як приготувати гриби рижики – рецепт з фото і детальним описом

Рижики мають незвичайну яскраво-оранжеве забарвлення. Вони придатні для будь-яких страв: супів, соусів, рагу, паст, салатів, а ще їх сушать, солять, маринують, заморожують. Сьогодні ми розповімо, як приготувати гриби рижики найбільш смачно – дивіться наші покрокові рецепти і фото.

Якщо брати заморожений продукт, то важливо дотримуватися деяких правил, щоб не зіпсувати гриби та страву в цілому. Рижики не потрібно розморожувати перед приготуванням. Тому при самостійній заготівлі з допомогою холоду, їх краще попередньо нарізати. Магазинний продукт теж не потребує розмороження.

Важливо: слід уважно вивчити заморожені гриби при покупці. Вони не повинні бути злиплими і з грудками льоду. Це означає, що порушувались умови зберігання продукту.

Якщо все-таки довелося гриби розморозити, наприклад, щоб їх нарізати, потрібно робити це повільно і поступово. Спочатку перекладаємо продукт з морозилки в холодильник, а потім залишаємо при кімнатній температурі.

Рецепт приготування смажених рижиков

Как приготовить грибы рыжики - рецепт с фото, видео и подробным описанием

Готувати можна як свіжі гриби, так і рижики заморожені. В блюдо добре додавати картоплю та інші овочі.

Важливо: не варто захоплюватися великою кількістю спецій, інакше смак і аромат грибів пропаде.

Інгредієнти

  • рижики 1 кг
  • цибуля ріпчаста 400 г
  • олія рослинна 100 мл
  • сіль, перець за смаком

На порцію

Калорії: 83.1 ккал

Білки: 1.7 м

Жири: 7.2 г

Вуглеводи: 2.9 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Как приготовить грибы рыжики - рецепт с фото, видео и подробным описанием

    Миємо, чистимо, перебираємо гриби. Ріжемо їх на шматочки.

  • Как приготовить грибы рыжики - рецепт с фото, видео и подробным описанием

    Кладемо гриби в каструлю з водою, солимо і варимо чверть години.

  • Как приготовить грибы рыжики - рецепт с фото, видео и подробным описанием

    Викладаємо грибочки в друшляк. Чекаємо, поки рідина стече. Можна покласти їх на паперовий рушник.

  • Как приготовить грибы рыжики - рецепт с фото, видео и подробным описанием

    Нагріваємо сковороду виливаємо на неї масло і смажимо гриби ще близько 15 хвилин.

  • Как приготовить грибы рыжики - рецепт с фото, видео и подробным описанием

    Ріжемо півкільцями цибулю, додаємо його до грибів. Солимо, перчимо страву.

  • Как приготовить грибы рыжики - рецепт с фото, видео и подробным описанием

    Смажимо до готовності лука. Він повинен стати золотистого кольору і м’яким.

  • Как приготовить грибы рыжики - рецепт с фото, видео и подробным описанием

    Зменшуємо температуру смаження, залишаємо на кілька хвилин. Знімаємо з вогню.

Порада: можна не варити рижики, а облити їх окропом, дрібно нарізати, і приступати до смаження.

Рецепт приготування рижиков в сметані

Как приготовить грибы рыжики - рецепт с фото, видео и подробным описанием

Цей варіант так само передбачає смаження грибів, але смак виходить ніжніше і оригінальніше.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорійність – 45.7 ккал;
  • білки – 1.8 м;
  • жири – 3.5 м;
  • вуглеводи – 1.7 р.

Інгредієнти

  • рижики – 1 кг;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • рослинна олія – 30 мл

Покрокове приготування

  1. Миємо, чистимо, подрібнюємо гриби.
  2. Ріжемо кільцями цибулю. Обсмажуємо його на олії.
  3. Гриби відварюємо 8-10 хвилин, відкидаємо на друшляк.
  4. Відправляємо до цибулі гриби і смажимо все разом трохи більше 5 хвилин.
  5. Додаємо сметану, перець і сіль, ретельно перемішуємо, доводимо суміш до кипіння й тушкуємо під кришкою близько 10 хв.

Нехай блюдо трохи постоїть, і можна подавати його до столу.

Рецепт приготування запіканки з рижиков з картоплею

Как приготовить грибы рыжики - рецепт с фото, видео и подробным описанием

Це смачне і ситне блюдо робиться в духовці. Воно відмінно виходить в класичному варіанті, але додають також курку, інші овочі, зелень, сир. Так можна готувати лисички і рижики.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • калорійність – 96.7 ккал;
  • білки – 1.9 м;
  • жири – 5.7 м;
  • вуглеводи – 9.5 р.

Інгредієнти

  • рижики – 1 кг;
  • картопля – 1 кг;
  • майонез – 45 мл;
  • масло вершкове – 100 г;
  • сіль, перець, часник – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Миємо, чистимо гриби. Видаляємо ніжки. Розміщуємо на змащеному олією деку капелюшки поглибленням нагору.
  2. Очищаємо картоплю. Ріжемо його на шматочки, змішуємо з майонезом, сіллю і перцем. Залишаємо на 30 хвилин.
  3. Кладемо в капелюшки грибів по шматочку масла. Зверху покриваємо їх картопляною масою.
  4. Нагріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо страву близько 40 хвилин.

Страви з рижиков – дуже прості й оригінальні одночасно. Це обумовлено відсутністю в рецептах великої кількості спецій і додаванням сиру, майонезу, зелені, сметани. Так розкривається весь смак і аромат грибів, в поєднанні з ніжністю інших інгредієнтів. Спробуйте і ви приготувати вишуканий грибний делікатес з яскравих і апетитних рижиков, використовуючи опис на сайті. Також можна знайти безліч відео процесу покрокового створення закуски.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: