Фарширований перець люблять багато. Готують його як в звичайні, так і у святкові дні. Господині навіть солять овоч з начинкою або закатують закуску, щоб радувати домашніх стравою взимку. Але це не єдиний спосіб заготівлі. Відмінно підходять фаршировані перці для заморозки. Таким чином, в плодах залишаються всі вітаміни, і смак виходить відмінним.
Напівфабрикат дуже добре зберігається протягом кількох місяців, а на приготування у вас піде від сили годину. Спробуйте начинити перець і заморозити його за нашим рецептом. Це дуже просто, а в результаті ви отримаєте смачне блюдо.
Інгредієнти
- перець болгарський 10 шт.
- 600 г фарш м’ясний
- рис 2/3 склянки
- цибуля 1 шт.
- морква 1 шт.
- сіль 1 ч. л.
- перець чорний мелений 1/2 ч. л.
- томатна паста 100 г
- соняшникова олія 30 мл
- вода 500 мл
На порцію
Калорії: 303.33 ккал
Білки: 13.71 р
Жири: 17.15 р
Вуглеводи: 22.68 р
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
-
Промийте рис кілька разів. Поставте варитися до напівготовності. Залиште остигати.
-
Промийте овочі. Видаліть плодоніжки і почистіть перці. Зніміть лушпиння з цибулі, обріжте шкірку з моркви.
-
З’єднайте в мисці фарш і варений рис. Поперчіть і посоліть.
-
Начиніть овочі. При бажанні можна заморозити вже на цьому етапі. Оберніть кожен плід харчовою плівкою або покладіть в окремий пакет. Відправте в камеру. Зберігатися така заготовка може 1,5-2 місяці, а гасити її після розморожування потрібно 1 годину.
-
Щоб ще більше спростити собі завдання в подальшому, продовжимо процес. Розігрійте сковороду. Вилийте на неї масло і додайте цибулю і моркву, спасеруйте. Введіть томатну пасту. Посоліть.
-
Перекладіть в глибоку каструлю засмажку. Зверху виставте перці. Долийте води. Закип’ятіть. Тушкуйте на повільному вогні 40 хвилин.
-
Укладіть остиглі овочі в герметичні контейнери. Можна додати туди ж підливу або помістити її в окремий посуд. Зберігається заготівля до 3 місяців. Розморожують блюдо в мікрохвильовці, або кидають на сковороду разом з замерзлої підливою і тушкують 5-10 хвилин.
Порада: щоб перестрахуватися і вберегти страва від сторонніх запахів морозилки, оберніть контейнер плівкою або помістіть в чистий пакет.
Заморожені фаршировані перці — це прекрасний спосіб заощадити час і насолодитися літньо-осіннім стравою в зимові холоди. Після розморожування і теплової обробки такі домашні напівфабрикати нічим не відрізняються від свіжозготовленої страви. Заготовте фарширований перець на зиму і порадуйте своїх домашніх.
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!