Як смажити маслюки: швидкі і смачні рецепти приготування на сковороді, скільки часу смажити до готовності, не відварюючи, як готувати зі сметаною і цибулею

Маслюки, незважаючи на поширеність, вважаються делікатесним продуктом за рахунок своїх відмінних смакових якостей. Їх додають в різні салати, перші страви, другі і закуски. У смаженому вигляді вони поступаються хіба що білим грибам.

Ми зібрали для вас рецепти приготування з пояснювальними фото і відео, які пройшли перевірку часом і досвідом. З них ви дізнаєтеся, скільки смажити маслюки, а також як швидко і смачно зробити відмінне доповнення до багатьох гарнірів.

Зміст

  1. Як вибрати маслюки
  2. Як підготувати маслюки до смаження
  3. Рецепт смажених маслюків з цибулею
Зміст статті:
  1. Як вибрати маслюки
  2. Рецепт смажених маслюків з картоплею
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування
  6. Рецепт смажених маслюків зі сметаною
  7. Енергетична цінність
  8. Інгредієнти
  9. Покрокове приготування
  10. Рецепт смажених маслюків з горіхами
  11. Енергетична цінність
  12. Інгредієнти
  13. Покрокове приготування
  14. Рецепт смажених маслюків з гречкою
  15. Енергетична цінність
  16. Інгредієнти
  17. Покрокове приготування
  18. Рецепт смажених маслюків з сиром і зеленню
  19. Енергетична цінність
  20. Інгредієнти
  21. Покрокове приготування
  22. Рецепт смажених маслюків з волоським горіхом і гранатом
  23. Енергетична цінність
  24. Інгредієнти
  25. Покрокове приготування
  26. Рецепт смажених маслюків в білому вині
  27. Енергетична цінність
  28. Інгредієнти
  29. Покрокове приготування
  30. Рецепт смажених маслюків без варіння
  31. Енергетична цінність
  32. Інгредієнти
  33. Покрокове приготування
  34. Як смажити заморожені маслюки

Як вибрати маслюки

Неважливо, що ви збираєтеся робити з маслюками – маринувати, заморожувати або ж безпосередньо готувати смачний обід з свіжих грибів, необхідно правильно вибрати маслюки.

Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

Інгредієнти

  • маслюки 500 г
  • олія без запаху 30 г
  • сіль за смаком
  • перець мелений 1 пучку
  • цибуля ріпчаста 1 шт.

На порцію

Калорії: 135.3 ккал

Білки: 5.3 г

Жири: 11.1 р

Вуглеводи: 3.5 м

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

    Заздалегідь очищені і відварені гриби наріжте відповідно до уподобань.

  • Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

    Помістіть маслюки в сковорідку з розігрітим до межі маслом. Робіть це акуратно, тому що волога з грибів може викликати бурхливу реакцію. Відразу ж перемішайте, щоб уникнути прилипання маси до поверхні посуду.

  • Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

    Очистіть і наріжте півкільцями ріпчасту цибулю.

  • Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

    Надішліть овоч до грибів через 15 хв. їх смаження. Обсмажте все разом.

  • Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

    Впродовж десяти хвилин можете солити і додавати перець. Смажте до готовності.

Порада: додати страві ніжний відтінок можна, доповнивши список інгредієнтів невеликим бруском вершкового масла, яке потрібно додавати практично в кінці, коли вже всі компоненти з’єднані.

Рецепт смажених маслюків з картоплею

Повноцінне друге блюдо російської кухні, яке вкрай швидко дозволить впоратися з почуттям голоду всій родині.

Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 201.7 ккал;
  • білки – 4.4 м;
  • жири – 10.3 г;
  • вуглеводи – 22.8 р.

Інгредієнти

  • маслюки – 350 г;
  • картопля – 550 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • масло рослинне – 50 мл;
  • перець – за смаком;
  • цибуля пір’яний – 1 маленький пучок;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Обсмажте на сковороді з товстим дном в олії різані маслюки.
  2. Коли з них практично випарується вся волога, додайте дрібно пошинкованый цибулю-ріпку. При необхідності додайте ще трохи олії.
  3. Очистіть картоплю, наріжте брусочками середньої величини. Додайте в сковороду.
  4. Зробіть досить сильний вогонь і накрийте посуд кришкою зі спеціальним отвором для випуску пари. Час від часу помішуйте, але не робіть це занадто часто, інакше коренеплід перетвориться на кашу. Таким чином ви досягнете золотистого рум’янцю картоплі.
  5. В кінці приготування посоліть, поперчіть. Подавайте, посипавши соковитою зеленню зеленого лука.

Рецепт смажених маслюків зі сметаною

Так уже повелося, що гриби ідеально поєднуються зі сметаною, і маслюки не виняток. Для цієї страви необхідно використовувати не надто густий молочний продукт середньої жирності.

Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність – 205.2 ккал;
  • білки – 5.2 м;
  • жири – 18.8 м;
  • вуглеводи – 3.9 р.

Інгредієнти

  • гриби – 500 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сметана (15 %) – 100 г;
  • сіль – за смаком;
  • олія оливкова – 35 мл;
  • зелень (кріп) – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Злегка пропассеруйте на оливковій олії невеликі цибульні кубики до напівготовності.
  2. Потім додайте гриби. Дрібні капелюшки можна не розрізати. Готуйте близько 15 хвилин (з урахуванням, що ви використовуєте відварений продукт), періодично перемішуючи масу, щоб вона не пригоріла.
  3. Додайте сметану, сіль. Вогонь зробіть мінімальним. Пам’ятайте, що при високих температурах продукт згортається – на смак це ніяк не впливає, але зовнішній вигляд псує.
  4. Залиште посуд на варильної поверхні на пару хвилин. Після цього зніміть з плити і посипте нарізаним свіжим кропом.

Рецепт смажених маслюків з горіхами

Цей варіант підходить для сміливих кулінарів і тих, кому набридли стандартні страви.

Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

Енергетична цінність

  • калорійність – 250.8 ккал;
  • білки – 6.3 м;
  • жири – 21.8 г;
  • вуглеводи – 7.3 р.

Інгредієнти

  • гриби – 500 г;
  • горіхи (будь-які) – 35 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 35 мл;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком;
  • кінза, зелень – кілька гілочок;
  • масло вершкове – 30 р.

Покрокове приготування

  1. Підготуйте всі компоненти. Відварені маслюки наріжте пластинками, цибулю – дрібними кубиками, горіхи потолките, зелень порубаєте.
  2. Обсмажте в рослинному маслі спочатку цибулю. Після придбання їм прозорості введіть гриби. Тушкуйте все разом чверть години.
  3. Додайте шматочок вершкового несолоного масла, горіхи, сіль, перець і кінзу. Залиште на плиті ще хвилин на десять.
  4. Подавайте делікатес як доповнення до повітряного картопляного пюре.

Рецепт смажених маслюків з гречкою

Крім звичної картоплі, маслюки відмінно поєднуються з крупами. Ми пропонуємо вам спробувати відмінний варіант – гречку з грибами. Страву можна використовувати для пісного меню, виключивши м’ясо, або ж зробити більш ситним, як в даній рецептурі.

Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

Час приготування: 1 година 15 хвилин

Кількість порцій: 9

Енергетична цінність

  • калорійність – 203.6 ккал;
  • білки – 18.8 м;
  • жири – 8.3 м;
  • вуглеводи – 28.7 р.

Інгредієнти

  • маслюки – 500 г;
  • м’ясо птиці – 500 г;
  • гречка – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 1-2 шт.;
  • часник шматочками – 5 шт.;
  • олія соняшникова – 100 г;
  • суміш різних перців – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Поки гриби відварюють, наріжте на шматочки середньої величини курку (можна використовувати абсолютно будь-які частини) і відправте на сковорідку з рослинним маслом без запаху. Вибирайте посуд з високими і товстими бортиками.
  2. Коли м’ясо придбає легкий рум’янець, влийте 700 мл питної води, зменшіть вогонь до мінімуму, прикрийте кришкою і тушкуйте, поки курка не стане м’якою і ніжною. На цьому етапі можна додати при бажанні листочок “лаврушки”.
  3. На сусідній конфорці обсмажте гриби разом з порізаною цибулею.
  4. У ємність з куркою додайте гречку (переберіть і промийте крупу попередньо), посоліть і приправте на свій розсуд. Коли каша досить насититься вологою, доповніть її грибами з цибулею і поглибите в масу часник. Його можна не чистити, якщо в подальшому ви збираєтеся діставати часточки.
  5. Залиште на плиті, поки рідина не випарується.

Порада: якщо до моменту випаровування з посуду вологи гречка ще не буде готова, то додайте трохи води і продовжуйте варити.

Рецепт смажених маслюків з сиром і зеленню

Будь-які гриби відмінно поєднуються з сиром, тому, враховуючи цей факт, пропонуємо вам досить простий варіант страви.

Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність – 336.2 ккал;
  • білки – 16.7 м;
  • жири – 28.8 м;
  • вуглеводи – 2.6 р.

Інгредієнти

  • гриби – 500 г;
  • сир твердий – 250 г;
  • олія оливкова – 3 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • петрушка, листя – 1 маленький пучок;
  • базилік, зелень – 1 маленький пучок.

Покрокове приготування

  1. Розігрійте масло. Висипте в нього дуже дрібно шінкованной цибулю.
  2. Дочекайтеся, поки овоч стане золотистим, і додайте різані попередньо відварені маслюки. Смажте хвилин 20.
  3. Введіть в сковороду натертий на міні-тертці сир і зелень. Продовжуйте смажити до придбання грибами хрусткої скоринки, але не передержите. Зелень не повинна придбати чорний відтінок.
  4. Не забудьте посолити. Якщо любите гострі страви – доповніть список прянощів паприкою.

Рецепт смажених маслюків з волоським горіхом і гранатом

Багате за смакової панелі блюдо, в якому лісовий аромат грибів відтіняється легкої солодкістю горіхів і фруктовою кислинкою. При купівлі граната постарайтеся вибрати дуже стиглий плід.

Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність – 375.3 ккал;
  • білки – 7.4 м;
  • жири – 35.4 г;
  • вуглеводи – 6.7 р.

Інгредієнти

  • маслюки – 500 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • товчений волоський горіх – 100 г;
  • масло вершкове – 35 г;
  • олія соняшникова – 40 мл;
  • гранатові зерна – 50 г;
  • оцет яблучний – 1 ст. л.;
  • лук зелений – 1 маленький пучок;
  • петрушка – 1 маленький пучок.

Покрокове приготування

  1. Помістіть різані маслюки у сковороду з соняшниковою олією, поставте на плиту на середній вогонь. Випаруйте грибний сік протягом півгодини при закритій кришці.
  2. Додайте дрібно нарізану цибулю.
  3. Після того як овоч став прозорим, всипте грецький горіх і покладіть вершкове масло. Залиште нудитися 7-10 хвилин.
  4. По завершенні готування додайте зерна граната, оцет, спеції і зелень. Прикрийте кришкою і дайте хвилин 15 страві настоятися.

Порада: не використовуйте тільки вершкове масло, при смаженні на ньому гриби будуть пригорати. Даний продукт рекомендується додавати як мінімум у середині процесу.

Рецепт смажених маслюків в білому вині

Це блюдо приведе кожного гурмана в гастрономічний захват своєю вишуканою смакової палітри і непередаваним ароматом. Для нього рекомендується використовувати херес або будь-кріплене вино по вашому розсуду.

Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 9

Енергетична цінність

  • калорійність – 123.1 ккал;
  • білки – 5.5 м;
  • жири – 7.3 м;
  • вуглеводи – 5.3 р.

Інгредієнти

  • маслюки – 1.5 кг;
  • херес – 150 мл;
  • масло оливи – 40 мл;
  • петрушка – пару гілочок;
  • сік лимона – 2 ст. л.;
  • часник – 50 р;
  • перець, сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Потушкуйте в оливковій олії різані маслюки близько 20 хвилин.
  2. Після чого додайте часник, подрібнений у вигляді тонких пластин, і тушкуйте ще 15 хвилин, вливши також вино. Рівень вогню зробіть середній. За цей час весь алкоголь випарується, залишивши в страві приємний післясмак.
  3. В кінці додайте сік цитруса і спеції, перемішайте, дайте прокипіти масі кілька хвилин.
  4. Посипте отриманий делікатес свіжою петрушкою перед подачею.

Рецепт смажених маслюків без варіння

Якщо ви вирішили посмажити маслюки, не обробляючи їх перед цим процесом за допомогою варіння, варто врахувати один вагомий аргумент. Для такої готування підійдуть виключно маленькі і зовсім молоді грибочки, які ще не встигли насититися шкідливими речовинами.

Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

Енергетична цінність

  • калорійність – 203.3 ккал;
  • білки – 5.5 м;
  • жири – 19.8 м;
  • вуглеводи – 0.9 р.

Інгредієнти

  • сирі гриби – 600 г;
  • оливкова олія – 60 г;
  • сіль, спеції – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Видаліть у маслюків верхній липкий шар з капелюшків, прополощіть їх у воді.
  2. Наріжте гриби. Зовсім маленькі примірники залиште цілими.
  3. Добре прогрійте сковороду з товстим дном, влити олію, а коли нагріється і воно – всипте маслюки. Не накривайте посуд кришкою і готуйте на середньому вогні – таким чином ви отримаєте саме смажене страву, а не тушковане. Якщо любите гриби більше зажаристые – викладайте їх на сковороду невеликими порціями, щоб не утворювалося занадто багато вологи.
  4. Посоліть, додайте улюблені прянощі, перемішайте. Середній час готування такого делікатесу – 30 хвилин.

Як смажити заморожені маслюки

Приготування других страв із замороженого продукту не передбачає нічого складного. Смажити їх можна по будь-якій з наведених рецептів, навіть не чекаючи відтавання.

Как жарить маслята: быстрые и вкусные рецепты приготовления на сковороде, сколько по времени жарить до готовности, не отваривая, как готовить со сметаной и луком

Єдине, що слід зробити – випарити всю вологу з грибів на сковорідці при середній температурі, і тільки після додавати інші компоненти, передбачені рецептурою.

Якщо ви не змогли знайти рецепт, що повністю підходить під ваші уподобання, не турбуйтеся. Фантазія в кулінарії завжди вітається. Не любите сметану – замініть її вершками, не їсте цибуля – приберіть його зовсім. Так, підбираючи найкращі для себе інгредієнти, ви отримаєте своє ідеальне блюдо, яке до того ж буде приголомшливо смачним і корисним. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: