Картопляні деруни: класичні покрокові рецепти дерунів з картоплі

Здрастуйте, дорогі друзі! Хочете приготувати відмінний сніданок швидко і просто? Тоді приготуйте дуже смачні картопляні деруни.

Їх готувати не довше, ніж звичайні млинці або оладки. Але, при цьому, вони дуже ситні і ними відмінно наедаешься. Я люблю подавати ці коржі зі сметаною, а чоловікові подобається з майонезом. Можна навіть з кетчупом.

Найчастіше деруни готують із сирої картоплі, але можна зробити і з відвареної в мундирі картоплі. Я зробила для вас добірку моїх найулюбленіших рецептів і дуже рекомендую спробувати їх все.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

Є ще кілька варіантів, які я описувала в іншій статті, присвяченій цій страві, ви можете подивитися тут. Взагалі з картоплі можна зробити багато дуже смачних страв, наприклад запекти її по-селянськи. Та я взагалі не уявляю, що б можна було робити без цього бульби, який так щільно ввійшов у наше життя. Ну давайте вже розглянемо наші рецепти.

Класичний покроковий рецепт картопляних драніков з часником і борошном

Це самий популярний у наших господинь спосіб. Можливо, з невеликими відхиленнями, але загальний принцип такий же. Деякі не додають сік лимона, це чисто по вашим перевагам. Але я вирішила його все ж вказати в складі продуктів.

Інгредієнти:

  • Картопля — 600 гр
  • Цибуля — 1 шт
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Яйце — 1 шт
  • Борошно — 1 їдальня ложка
  • Лимонний сік — 1/2 чайної ложки
  • Сіль і мелений перець — за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

1. Очищену сиру картоплю натерти на крупній тертці. Цибулю теж можна подрібнити на тертці або в блендері. Складіть їх в одне блюдо і видавіть туди трохи соку з лимона.

Щоб картопля не потемніла, цибулю змішуйте з нею відразу. Лимонний сік виконує таку ж функцію.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

2. Перекладіть масу в друшляк, злегка пам’ятаєте ложкою і залиште на 10 хвилин, щоб витік зайва рідина.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

3. Тепер знову перекладіть в миску, додайте сіль, яйце, борошно і чорний мелений перець. Видавіть часник через прес і все ретельно перемішайте. Тепер маса для смаження драніков готова.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

4. Розігрійте сковороду і додати рослинного масла. Викладіть на неї ложкою коржі, злегка зменшіть вогонь і обсмажуйте приблизно 3 хвилини, до придбання золотистого кольору. Потім переверніть, накрийте кришкою і обсмажуйте ще стільки ж.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

5. Готові деруни викладіть на тарілку з паперовим рушником, що б зайвий жир стік. Виконайте все теж саме з рештою картоплею. Вони повинні вийде золотистого кольору і дуже апетитними. Потім подавайте на стіл зі сметаною або сметанним соусом.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

Як готувати деруни з кабачків і картоплі просто і смачно

Можна зробити об’єднані деруни. Цей рецепт з додаванням кабачка. Обов’язково спробуйте. У вас вийде дуже смачний і ситний сніданок.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 300 гр
  • Картопля — 300 гр
  • Борошно — 4,5 столові ложки
  • Яйце — 1 шт
  • Рослинне масло — 75 мл
  • Сіль, мелений чорний перець — за смаком

Приготування:

1. Картоплю чистити і натерти на середній або великій тертці. Кабачки очистіть від шкірки і видаліть від насіння. Якщо він молодий, то досить просто вимити, а потім натерти на середній тертці. Покладіть їх в одне блюдо, додайте яйце.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

2. Потім додайте сіль, мелений перець і борошно. Перемішайте все до однорідної маси. Якщо маса вийшла занадто рідкою, додайте ще трохи борошна.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

3. Поставте сковороду на вогонь і влийте рослинне масло. На розігріту сковороду викладіть, скільки влізе, коржів і обсмажте з обох боків до золотистої скоринки. Як тільки побачите, що краї позолотились, відразу перевертайте.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

4. Готові деруни покладіть на паперовий рушник, щоб у нього вбралися надлишки масла. Потім подавайте на стіл зі сметаною. Просто смакота, пальчики оближеш!

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

Рецепт дерунів з картоплі по-білоруськи без яєць і борошна

Звичайно ж, ніхто не знає, як правильно приготувати своє національне блюдо, краще його творців. Тому пропоную вам справжній білоруський варіант — простий і без всяких надмірностей.

Інгредієнти:

  • Картопля — 0,6-1 кг
  • Сіль — за смаком
  • Крохмаль (якщо знадобиться) — 1 ст. ложка
  • Рослинна рафінована олія — для смаження

Приготування:

1. Очистіть картоплю і натріть її на крупній тертці. Посоліть за вашим смаком. Якщо порахуєте, що не вийшло досить в’язко, додайте крохмаль.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

2. Налийте в сковороду олію і розігрійте її. Ложкою розкладіть картопляну масу у вигляді коржів по всій сковороді і обсмажте їх з двох боків до золотистої скоринки.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

3. Потім зніміть зі сковороди і укладіть на тарілку. Таким же чином обсмажуйте всю масу, що залишилася. Подавайте золотистих красенів прямо з жару на стіл. Обов’язково поставте улюблений соус і кличте сім’ю їсти.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

Деруни картопляні з м’ясним фаршем на сковороді

Щоб деруни вийшли ще більш ситні, можна додати м’ясо. Наприклад, натерти картоплю в сосисок або ковбаси. Або додати фаршу, як в цьому рецепті.

Інгредієнти:

  • Картопля — 400 гр
  • Фарш — 200 гр
  • Цибуля — 0,5 шт
  • Крохмаль — 1 столова ложка
  • Сіль — за смаком
  • Спеції «каррі» — щіпка
  • Рослинне масло — для смаження

Приготування:

1. Очистіть картоплю і натріть його на крупній тертці. Перекладіть його на друшляк і трохи пам’ятаєте ложкою, щоб стекла зайва рідина.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

2. Потім перекладіть на блюдо. Додайте дрібно порізану цибулю і перемішайте. Слідом покладіть туди фарш, крохмаль, сіль і спеції «каррі». Знову все перемішайте.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

3. Розігрійте сковороду з рослинним маслом. Зліпіть коржі і викладіть на сковороду. Обсмажте їх з кожного боку до золотистої скоринки.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

4. Уражені деруни викладіть на паперову серветку або рушник. Папір вбере в себе зайвий жир. А гарячі подавайте деруни на сніданок своїм близьким.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

Відео про те, як приготувати деруни з картоплі з м’ясом в духовці

Знайшла відмінний відео рецепт приготування в духовці. «Лінивий драник» — це просто чудова ідея. Я спробувала і пригостила свою сім’ю. Вони були в захваті. Він вийшов дуже ситний і такий смачний, що можна язик проковтнути.

Інгредієнти:

  • Картопля — 700 гр
  • Фарш — 500 гр
  • Цибуля — 2 шт
  • Сир — 50 гр
  • Яйце — 1 шт
  • Морква — 1 шт
  • Вершки — 100 мл
  • Сіль, мелений перець — за смаком
  • Рослинна олія — 2 столові ложки
  • Борошно — 3 столові ложки

До речі, такі ледачі деруни можна і на сковороді приготувати. Так само замісіть і викладіть на сковороду, обсмажте з одного боку декілька хвилин. Потім переверніть і обсмажте з іншого боку. Потім зробіть маленький вогник, закрийте кришкою і залиште на деякий час.

Як зробити дуже смачні деруни з вареної картоплі з сиром

Деруни, це ще одна назва нашого страви, можна робити і з відвареної картоплі. І буде теж дуже смачно і поживно. Спробуйте цей варіант на сніданок.

Інгредієнти:

  • Картопля — 500 гр
  • Сир — 100 гр
  • Кріп — 2 столові ложки
  • Яйце — 1 шт
  • Сіль, мелений перець — за смаком
  • Борошно — 3 столові ложки
  • Рослинне масло — для смаження

Приготування:

1. Відваріть картоплю в мундирі і остудіть його. Можна зробити це напередодні ввечері. Потім його очистіть і натріть на крупній тертці. Сир натріть на середній або дрібній тертці. Кріп дрібно поріжте. Всі укладіть в одну глибоку посуд.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

2. Все це перемішайте в одну масу і поділіть на три частини. З кожної частини зліпіть колобок. Кожен колобок обваляйте в борошні і надайте форму коржі.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

3. Тепер розігрійте сковороду з рослинним маслом і акуратно покладіть туди сформовану корж. Смажте на середньому вогні 2,5 хвилини. За цей час одна сторона добре обсмажиться. Потім переверніть, закрийте кришкою і обсмажуйте ще 2,5 хвилини.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

4. Готовий драник покладіть на паперовий рушник і обсмажте інші коржі. Потім подавайте на сніданок з улюбленим соусом або сметаною.

Насправді, ви можете зробити коржики будь-якого розміру. Не обов’язково, щоб вона була велика, просто мені так подобається.

Картофельные драники: классические пошаговые рецепты драников из картошки

Ну ось ми і підійшли до кінця. Звичайно, тут можна фантазувати ще і додати в рецепти щось своє. Наприклад, дрібно порізаний болгарський або гострий перець, або нашатковану улюблену зелень, шинку. Так що бажаю вам вдалих подвигів на кухні.

Приємного вам апетиту! Поки що.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: