Лісові гриби смажені з картоплею – рецепт на сковороді в домашніх умовах

Ароматні лісові грибочки поєднуються буквально з усім: з ними виходять неймовірно смачні пироги і запіканки, супи і спекотне, але що може бути простіше і смачніше смаженої картоплі? Саме це нескладне блюдо ви навчитеся готувати за допомогою нашого рецепту і дізнаєтеся, як посмажити заморожені гриби з картоплею на сковороді.

Лесные грибы с картошкой жареные - рецепт на сковороде в домашних условиях

Порада: самі смачні і ароматні гриби виключно лісові — білі, боровики, лисички, опеньки, але якщо немає можливості зібрати їх особисто, придбайте покупні печериці. Їх смак буде менш яскравим і насиченим, але це зовсім не означає, що страва вийде поганим.

Інгредієнти

  • картопля 1 кг
  • гриби 800 г
  • цибуля ріпчаста 200 г
  • рослинна олія 100 г
  • спеції за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 57 ккал

Білки: 0.8 м

Жири: 2.5 г

Вуглеводи: 7.9 г

Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт

  • Лесные грибы с картошкой жареные - рецепт на сковороде в домашних условиях

    Спочатку підготуємо інгредієнти: відібравши тільки неушкоджені гриби, очищаємо їх від сміття і ретельно промиваємо від піску. З цибулі і картоплі чистимо шкірку і також промиваємо в проточній воді.

  • Лесные грибы с картошкой жареные - рецепт на сковороде в домашних условиях

    Гриби нарізаємо невеликими шматочками, картоплю — брусочками або соломкою, а цибулю — на тонкі півкільця.

  • Лесные грибы с картошкой жареные - рецепт на сковороде в домашних условиях

    Заливаємо в каструлю воду і кидаємо туди подрібнені гриби, залишаємо варитися протягом 15 хвилин після закипання, періодично знімаючи піну. Після переміщаємо їх в сито або друшляк і даємо стекти зайвої рідини.

  • Лесные грибы с картошкой жареные - рецепт на сковороде в домашних условиях

    На сковороді розігріваємо олію і відправляємо в неї відварені гриби, накриваємо кришкою і смажимо протягом 10-15 хвилин.

  • Лесные грибы с картошкой жареные - рецепт на сковороде в домашних условиях

    Додаємо нарізані цибулю і картоплю, включаємо вогонь на максимум і, періодично перемішуючи, смажимо 5-10 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

  • Лесные грибы с картошкой жареные - рецепт на сковороде в домашних условиях

    Зменшуємо силу вогню, додаємо спеції і сіль, перемішуємо і тушкуємо страву ще 10-15 хвилин до повної готовності.

Лісові гриби з картоплею є досить універсальним стравою, адже в нього можна додати безліч продуктів, таких як сир, м’ясо, інші овочі, щоб зробити його ще більш смачним. А ось в зимовий час, коли поласувати свіжими грибами немає можливості, таку смажену картоплю легко приготувати і з грибками, які можна заморожувати з літа.

Єдина умова — їх доведеться смажити довше, поки випарується вся рідина, яка буде виділятися при розморожуванні. Можливо, страва не буде таким смачним і ароматним, як зі свіжими грибами, але це прекрасна альтернатива, коли немає можливості приготувати його з свіжих інгредієнтів.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: