Лісові печериці – як приготувати рецепт покроково з фото

Лісові печериці – це дивовижно смачні і ароматні гриби, які чудово підходять для супів, фарширування, смаження, піц, пирогів, паст і соусів. Страви з їх участю мають низьку калорійність і практично повністю нешкідливі, а тому вони користуються такою великою популярністю, особливо серед людей, що стежать за своєю фігурою і здоров’ям. При цьому готувати з печериць нескладно, і їх легше обробити, ніж інші гриби, а тому таким продуктом активно користуються як початківці господині, так і досвідчені кухарі. Ми розповімо, як просто і смачно приготувати лісові печериці.

Лесные шампиньоны - как приготовить, рецепт пошагово с фото

Рецепт смажених польових печериць з картоплею

Це один з найлегших способів готування, дає чудовий результат. Такі гриби можна не відварювати перед смаженням, що робить даний рецепт швидким.

Інгредієнти

  • Печериці лісові 1 кг
  • Картопля 700 г
  • Цибуля ріпчаста 5 шт.
  • Масло вершкове 30 г
  • Олія рослинна 50 г
  • Сіль, перець, спеції за смаком

На порцію

Калорії: 81.2 ккал

Білки: 3 р

Жири: 4.1 р

Вуглеводи: 8.1 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Лесные шампиньоны - как приготовить, рецепт пошагово с фото

    Гриби миємо, ріжемо, кладемо на паперовий рушник, щоб вони висохли.

  • Лесные шампиньоны - как приготовить, рецепт пошагово с фото

    Цибулю дрібно кришимо. Пасеруємо його на рослинному маслі. Важливо не перепечеться.

  • Лесные шампиньоны - как приготовить, рецепт пошагово с фото

    В окрему розігріту сковороду з невеликою кількістю вершкового масла додаємо подрібнені печериці. Перемішуючи їх, чекаємо випаровування всієї виділилася рідини. Вогонь середній.

  • Лесные шампиньоны - как приготовить, рецепт пошагово с фото

    Нарізаємо соломкою вимиту й очищену картоплю, додаємо її до грибів. Обсмажуємо все разом 15-20 хвилин на помірному вогні. Можна покласти ще масла.

  • Лесные шампиньоны - как приготовить, рецепт пошагово с фото

    До овочів приєднуємо пасеровану цибулю. Добре перемішуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо, додаємо спеції, зелень. Продовжуємо готувати ще 5 хв.

  • Лесные шампиньоны - как приготовить, рецепт пошагово с фото

    Накриваємо кришкою, ставимо страву з вогню і залишаємо на кілька хвилин.

Порада: смажені шампіньйони можна готувати не тільки з картоплею, але і з додаванням інших інгредієнтів: морквою, сиром, куркою.

Лесные шампиньоны - как приготовить, рецепт пошагово с фото

Рецепт омлету з лісових печериць з шинкою

Ще один чудовий варіант того, як приготувати польові печериці – омлет. Він дуже ніжний і одночасно пікантний, за рахунок шинки, що входить до складу.

Важливо: щоб отримати максимально смачне і вдале страву, потрібно брати виключно свіжі яйця, вершкове масло (не рослинна), а смажити страву слід на хорошій сковороді. Вона повинна мати товсте дно і антипригарне покриття.

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 131.1 ккал;
  • білки – 8.7 м;
  • жири – 10.4 м;
  • вуглеводи – 0.8 р.

Інгредієнти

  • печериці – 1 кг;
  • борошно пшеничне – 50 г;
  • шинка або бекон – 300 г;
  • бульйон грибний – 70 мл;
  • яйця курячі – 10 шт.;
  • масло рослинне – 40 г;
  • масло вершкове – 40 г;
  • сіль, перець, спеції, зелень – за смаком.

Лесные шампиньоны - как приготовить, рецепт пошагово с фото

Покрокове приготування

  1. Дрібно нарізаємо гриби. Обсмажуємо їх чверть години в рослинному маслі. Можна готувати з зеленню, спеціями.
  2. Беремо яйця. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо, щоб утворилася піна. Білки солимо, перчимо, додаємо в них бульйон, борошно. Все змішуємо і з’єднуємо з смаженими грибами. Всипаємо мелконарезанного шинку або бекон.
  3. Виливаємо масу в широку сковороду, змащену вершковим маслом, і готуємо близько 10 хвилин на невеликому вогні, поки суміш не загусне рівномірно.
  4. Для красивої подачі омлет потрібно розрізати на порційні шматочки або згорнути в трубочку і наповнити начинкою. Можна додати сир, рибу, м’ясо, соуси, овочі, прикрасити зеленню. Подавати страву слід теплим.

Лесные шампиньоны - как приготовить, рецепт пошагово с фото
З печериць можна приготувати ще багато смачних страв. Наприклад, з ними виходить чудова піца або паста. З цими грибами поєднуються більшість продуктів: овочі, риба, курка, зелень. А ще вони не вимагають тривалої термічної обробки, саме тому делікатес користується великою популярністю і серед досвідчених кухарів, і початківців господарок.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: