Лісові печериці – це дивовижно смачні і ароматні гриби, які чудово підходять для супів, фарширування, смаження, піц, пирогів, паст і соусів. Страви з їх участю мають низьку калорійність і практично повністю нешкідливі, а тому вони користуються такою великою популярністю, особливо серед людей, що стежать за своєю фігурою і здоров’ям. При цьому готувати з печериць нескладно, і їх легше обробити, ніж інші гриби, а тому таким продуктом активно користуються як початківці господині, так і досвідчені кухарі. Ми розповімо, як просто і смачно приготувати лісові печериці.
Рецепт смажених польових печериць з картоплею
Це один з найлегших способів готування, дає чудовий результат. Такі гриби можна не відварювати перед смаженням, що робить даний рецепт швидким.
Інгредієнти
- Печериці лісові 1 кг
- Картопля 700 г
- Цибуля ріпчаста 5 шт.
- Масло вершкове 30 г
- Олія рослинна 50 г
- Сіль, перець, спеції за смаком
На порцію
Калорії: 81.2 ккал
Білки: 3 р
Жири: 4.1 р
Вуглеводи: 8.1 г
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
-
Гриби миємо, ріжемо, кладемо на паперовий рушник, щоб вони висохли.
-
Цибулю дрібно кришимо. Пасеруємо його на рослинному маслі. Важливо не перепечеться.
-
В окрему розігріту сковороду з невеликою кількістю вершкового масла додаємо подрібнені печериці. Перемішуючи їх, чекаємо випаровування всієї виділилася рідини. Вогонь середній.
-
Нарізаємо соломкою вимиту й очищену картоплю, додаємо її до грибів. Обсмажуємо все разом 15-20 хвилин на помірному вогні. Можна покласти ще масла.
-
До овочів приєднуємо пасеровану цибулю. Добре перемішуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо, додаємо спеції, зелень. Продовжуємо готувати ще 5 хв.
-
Накриваємо кришкою, ставимо страву з вогню і залишаємо на кілька хвилин.
Порада: смажені шампіньйони можна готувати не тільки з картоплею, але і з додаванням інших інгредієнтів: морквою, сиром, куркою.
Рецепт омлету з лісових печериць з шинкою
Ще один чудовий варіант того, як приготувати польові печериці – омлет. Він дуже ніжний і одночасно пікантний, за рахунок шинки, що входить до складу.
Важливо: щоб отримати максимально смачне і вдале страву, потрібно брати виключно свіжі яйця, вершкове масло (не рослинна), а смажити страву слід на хорошій сковороді. Вона повинна мати товсте дно і антипригарне покриття.
Час приготування: 25 хвилин
Кількість порцій: 10
Енергетична цінність
- калорійність – 131.1 ккал;
- білки – 8.7 м;
- жири – 10.4 м;
- вуглеводи – 0.8 р.
Інгредієнти
- печериці – 1 кг;
- борошно пшеничне – 50 г;
- шинка або бекон – 300 г;
- бульйон грибний – 70 мл;
- яйця курячі – 10 шт.;
- масло рослинне – 40 г;
- масло вершкове – 40 г;
- сіль, перець, спеції, зелень – за смаком.
Покрокове приготування
- Дрібно нарізаємо гриби. Обсмажуємо їх чверть години в рослинному маслі. Можна готувати з зеленню, спеціями.
- Беремо яйця. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо, щоб утворилася піна. Білки солимо, перчимо, додаємо в них бульйон, борошно. Все змішуємо і з’єднуємо з смаженими грибами. Всипаємо мелконарезанного шинку або бекон.
- Виливаємо масу в широку сковороду, змащену вершковим маслом, і готуємо близько 10 хвилин на невеликому вогні, поки суміш не загусне рівномірно.
- Для красивої подачі омлет потрібно розрізати на порційні шматочки або згорнути в трубочку і наповнити начинкою. Можна додати сир, рибу, м’ясо, соуси, овочі, прикрасити зеленню. Подавати страву слід теплим.
З печериць можна приготувати ще багато смачних страв. Наприклад, з ними виходить чудова піца або паста. З цими грибами поєднуються більшість продуктів: овочі, риба, курка, зелень. А ще вони не вимагають тривалої термічної обробки, саме тому делікатес користується великою популярністю і серед досвідчених кухарів, і початківців господарок.