М’ясо по-французьки в духовці — прості і смачні рецепти

Вітаю вас, мої дорогі гості блогу! Хочете порадувати своїх домашніх розкішною вечерею? Для цього достатньо приготувати м’ясо по-французьки в духовці і красиво подати його на стіл. Нескладне, але дуже смачна страва. Повірте, захоплені відгуки вам гарантовані.

До речі, друзі мої, про це блюді і в помині не знають у Франції. Творцем цієї страви дійсно був французький кухар Урбен Дюбуа. Тільки своє відкриття він зробив у Україні. Вперше він приготував цю страву для фаворита Катерини II – графа Олексія Орлова. Природно, той оригінальний рецепт, поки дійшов до нас, зазнав безліч змін. Тому покуштувати страву в тому виконанні навряд чи комусь з нас вдасться.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

При наших електричних печах і різноманітності продуктів ми маємо безліч варіантів цієї страви. У первісному варіанті воно готувалося з телятини. Але сьогодні вам ніхто не возбранит використовувати для цього свинину, індичку або курятину. А то й взагалі можна взяти фарш. Загалом, тут все залишається на ваш вибір.

Ми з вами вже готували схоже блюдо — картоплю зі свининою в духовці. Сьогодні розглянемо варіанти з додаванням сиру, помідорів, грибів. Ніжне м’ясо з овочами можна приготувати на сковороді, в мультиварці або в духовці. Так от, останнього способу готування і присвячена сьогоднішня добірка. Тут для вас шість найсмачніших варіантів цієї страви. Вибирайте який сподобається, готуйте та смакуйте на здоров’я!

Сьогодні в статті:

  • М’ясо по-французьки в духовці — простий і смачний рецепт
  • Відео рецепт яловичини по-французьки з помідорами і сиром
  • Як приготувати свинину з картоплею і грибами по-французьки
  • Курка з картоплею по-французьки в духовці
  • М’ясо по французьки з ананасами і сиром в домашніх умовах
  • Простий рецепт м’яса по-французьки з фаршем і картоплею
  • Як правильно готувати м’ясо по-французьки в духовці

У більшості випадків, щоб додати страві ніжний смак, використовується майонез. Я його роблю самостійно за п’ять хвилин. На відміну від покупного в ньому немає шкідливих добавок. Однак, якщо ви до цього продукту ставитеся з побоюванням, сміливо можете замінити його вершками або сметаною.

М’ясо по-французьки в духовці — простий і смачний рецепт

Що може бути смачніше ніжної соковитої свинини, покритої овочевий подушкою і зверху ще сирною скоринкою? Від однієї думки про таке кулінарному шедеврі слинки течуть. На щастя, його зовсім нескладно готувати. Тому можна себе і побалувати.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

Пару слів хочу приділити вибору м’яса. Беріть не дуже жирні шматки. Ідеальним варіантом вважаються шийка і корейка.

Зверніть увагу на колір жирового прошарку. Жовтуватий відтінок неприпустимий. Це вірна ознака того, що продукт не першої свіжості.

Не зайвим буде і провести тест на пружність. Для цього просто натисніть на шматочок. Якщо промінается легко, значить, відмовтеся від покупки, так як вам, швидше за все, намагаються продати перемороженную свинину.

Для приготування страви потрібно взяти:

  • Вирізка свиняча– 1,5 кіло
  • Майонез – 150-200 р.
  • Картопля – 1,5 кг
  • Томати – 500 р.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Твердий сир – 350-400 р.
  • Часник – 3 зубки
  • Масло рослинне – 2 ложки
  • Перець і сіль – за смаком
  • Вода – 0,5 склянки
  • Кріп – кілька гілочок
  • Суха зелень – за бажанням

Технологія приготування:

1. Свинину нарізаємо шматочками товщиною 2 см. І легенько відбиваємо. Тут головне без фанатизму, м’ясо повинно зберегти форму.

Добре б для цього використовувати тендерайзер. Це таке компактне пристосування, яке оснащене безліччю металевих шипів. Воно робить на м’ясі численні проколи. Через ці дірочки воно рівномірніше насичується прянощами. До того ж дуже швидко прожарюється і не втрачає своєї соковитості.

2. Очищену картоплю миємо і ріжемо у вигляді тонких слайсів. Так він швидше приготується. Присаливаем його, додаємо сюди ложку масла і все змішуємо.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

3. Маленькими часточками шаткуємо часникові зубчики. Подрібнюємо зелень і разом з часником висипаємо в миску з майонезом. Туди ж наливаємо воду. Після чого перемішуємо інгредієнти соусу.

Окремо тонкими полуколечками наріжемо пару очищених цибулин.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

4. На деко наливаємо масло і розкладаємо рівним шаром картопляні кружальця. Зверху поливаємо його нашим соусом. Тепер треба розподілити половину приготованого лука. На нього ми і викладемо скибочки промаринованного м’яса.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

5. Поверх свинини виливаємо соус. Далі посипаємо рештою цибулею. Нарізаємо кружальцями помідори. З них і буде наступний шар.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

6. Піч ми заздалегідь нагріли до 200 градусів. Туди відправляється лист на 30-40 хвилин. По закінченні цього часу, дістаємо з духовки і перевіряємо м’ясо на готовність. Присипаємо блюдо сухою зеленню і натертим сиром. Даємо страви дійти ще 10 хвилин у духовці. От і все. Запрошуємо всіх за стіл.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

Відео рецепт яловичини по-французьки з помідорами і сиром

Я побачила цей ролик на каналі «Рецепти Аrtegusto» і не могла пройти повз. Здивувалася я того, що хлопець нарізав такі величезні шматки яловичини. Я подумала: — як же він буде їх смажити? Але, коли він їх відбив металевим молотком, вони стали зовсім тоненькими. Подивіться, як вправно це виходить.

https://www.youtube.com/watch?v

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

1bDlqLzYgg

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини— 600 гр.
  • Картопля — 400 гр.
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • Помідори — 3-4 шт.
  • Сир твердий — 120 гр.
  • Сіль і перець — за смаком

У цьому відеоролику використовується яловичина. Якщо ж вдасться купити телятину, то страва вийде ще смачніше.

Як приготувати свинину з картоплею і грибами по-французьки

Це блюдо досить калорійне. Однак, ті, хто не злякається цього, отримають незабутнє задоволення. Свинина в поєднанні з картоплею, грибами, цибулею і сиром. Хіба можна відмовитися від такої смакоти?

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

Кілька слів про грибах. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені. Якщо ви вирішили взяти лісові грибочки, перед додаванням неодмінно відваріть їх у підсоленій воді.

Куплені печериці або гливи теж не варто додавати без попередньої термічної обробки. Їх краще обсмажити, а вже потім відправляти у форму для запікання.

Якщо вирішите використовувати свіжі, під час запікання м’яса по-французьки вони пустять сік, тому інші продукти будуть не пропікається, а варитися. А ось заморожені гриби перед додаванням обов’язково потрібно розморозити.

Ось, що знадобиться:

  • Свинина – 0,5 кг.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля — 1 головка
  • Сметана – 100 гр.
  • Сир, який легко плавиться (наприклад, Сулугуні або Моцарела) – 70-100 гр.
  • Перемелений чорний перець і сіль – на смак
  • Рослинне масло – скільки хочете
  • Зелень – пару гілочок

Як приготувати:

1. Першим ділом чистимо бульби картоплі, промиваємо їх і нарізаємо пластиками. Змащуємо форму для випічки маслом і переміщаємо в неї заготовку. Злегка посолити і поперчити.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

2. Шаткуємо цибулю півкільцями, а печериці тоненькими шматочками і обсмажуємо їх на сковороді з маслом. Не забуваємо помішувати. Через 10 хвилин зняти з вогню і дати трішки охолонути. Потім викласти рівним шаром поверх кружечків картоплі.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

3. Свинину ріжемо шматками товщиною 1,5-2 см. і відбиваємо.

Щоб потім не довелося довго прибирати на кухні, накрийте м’ясо поліетиленовим пакетом або харчовою плівкою. І потім тільки відбивайте його молоточком.

Розкласти шматочки м’яса на грибний шар. Ще раз посолити і поперчити.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

4. Зверху свинину змащуємо сметаною, змішаною з тертим сиром. Накриваємо форму фольгою і ставимо в прогріту до 210-220 градусів духовку на 45-50 хвилин.

5. За 10 хвилин до готовності знімаємо фольгу. Завдяки цьому на поверхні з’явиться рум’яна хрустка скориночка. Подавати цю смакоту раджу в гарячому вигляді, посипавши подрібненою зеленню.

Курка з картоплею по-французьки в духовці

Куряче м’ясо готується швидко, коштує недорого і воно дуже малокалорійно. Тому ми із задоволенням приготуємо грудку з картоплею і сиром. До того ж воно виглядає дуже презентабельно. Тому при поданні такого частування на святковий стіл, фурор забезпечений.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

Щоб приготувати куряче м’ясо по-французьки в духовці раджу використовувати філейну частину птиці. В ідеалі вона повинна бути свіжої чи охолодженої.

А от від використання замороженого продукту краще відмовитися, так як з ним страва буде сухе і не так смачно

Так, і щодо сиру. Тут не принципово: чи можете використовувати твердий або м’який. А то і взагалі замініть його бринзою або плавленим сирком.

Готується ця вкуснотень з таких продуктів:

  • Куряча грудка (подвійна) – середніх розмірів
  • Картопля – 2 великих бульби
  • Ріпчаста цибуля – 1 головка
  • Томати – 2 штуки
  • Сир – 100 г
  • Оливкова олія – трохи
  • Сіль – пару щіпок
  • Майонез -60-70 г
  • Суміш перців – трохи

Особливості технологічного процесу:

1. Картоплю чистимо, промиваємо і подрібнюємо. Можете тонко нарізати ножем. Але зручніше натерти на спеціальній тертці, яка ріже кружечки. Так і менше часу піде на підготовку інгредієнта, так і часточки красивіше вийдуть. Обов’язково залийте слайсы на пару хвилин холодною водою. Це допоможе позбавитися від зайвої крохмалю.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

2. Очищену цибулю кришимо півкільцями, помідори часточками. Філе курки промиваємо і зрізаємо наявний тут жирок і плівочки. Потім нарізаємо м’ясо на пластинки по 1 см. товщиною.

3. Приступаємо до укладання продуктів на змащений маслом деко. Перший шар – картопля, яку потрібно попередньо посолити, приперчити і скропити рослинним маслом.

4. Другим шаром курятина. Її теж потрібно злегка притрусити перцем і присмачити сіллю.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

5. Потім вистилаємо цибулевої прошарком, а після розкладаємо томати. Можна ще трішки посолити. Далі рівномірно наносимо майонез і посипаємо його натертим сиром.

Замість майонезу можна зробити соус бешамель. Розтопити в сотейнику 50 г вершкового масла, додайте 40 г пшеничного борошна. Помішуючи, варіть суміш 2 хвилини на малому вогні. Влийте тонким струменем пів-літри холодного молока. Знову перемішайте. Доведіть соус до закипання, після чого тушкуйте ще 10 хвилин на маленькому вогні. Посоліть, приправте перцем і подрібненим мускатним горіхом.

6. Вкриваємо посуд листом фольги і відправляємо її в піч. Температура в якій повинна не перевищувати 180 градусів. Запікаємо 40 хвилин, потім знімаємо «кришку». Ипродолжаем подрумянивать страву ще 13-15 хвилин. Подавати цей делікатес раджу з зеленню і зі свіжими овочами. Прекрасним варіантом стануть огірочки з помідорами.

М’ясо по-французьки з ананасами і сиром в домашніх умовах

Справжні гурмани гідно оцінять такий варіант страви. Це незвичайне блюдо, що поєднує в себе в собі смак соковитого м’яса, сиру і солодких ананасів. До речі, можна зробити як з консервованими плодами, так і зі свіжими. Готується делікатес без картоплі.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

Для цього шедевра можете взяти будь-яке м’ясо. Наприклад, куряче або індиче філе, телятину, свинину. Так і з соусом теж можете поекспериментувати. Згодиться тут і майонез, і натуральний йогурт, і навіть сметана.

Приготуйте м’ясо по-французьки з ананасами на Новий рік. Ви побачите, що воно надовго на столі не затримається. Може бути, і до 1 січня навіть не доживе. Гості уплетут все миттю.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

А потрібно запастися наступними продуктами:

  • Вирізка – кіло
  • Цибуля ріпчаста – 3 штуки
  • Ананаси консервовані – банку
  • Сир твердих сортів – 300 г
  • Майонез – кілька ложок
  • Сіль – за смаком
  • Перцева суміш – трохи
  • Масло рослинне – трохи
  • Лимон – половинка
  • Червоні ягоди (брусниця, журавлина або смородина) – пара горсток

Як запекти:

1. Промиваємо вирізку і обтираем паперовим рушником. Потім нарізаємо її на шматочки товщиною до 2 див.

Зверніть увагу: їх кількість повинна відповідати тому, скільки у вас ананасових колечок. Інакше комусь з гостей сюрприз не дістанеться.

2. Гарненько відбиваємо мяско. Присипаємо перцем і сіллю. А також збризкуємо невеликою кількістю лимонного соку. Половини лимона вистачить.

3. Тонюсенькими кільцями або півкільцями шаткуємо цибулю. І трьом на тертці сир.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

4. Змащуємо деко олією. Викладаємо м’ясні шматки, зверху кладемо цибулю. Далі змащуємо майонезом, поміщаємо ананасові колечка і присипаємо сиром.

5. Поміщаємо заготовку в духовку на 30-35 хвилин. Готується ця смакота при температурі 190 градусів. Готову страву присипаємо морозивом або свіжими ягодами. За бажанням прикрасьте гілочками зелені. Гості будуть в ударі!

Простий рецепт м’яса по-французьки з фаршем і картоплею

Це блюдо можна виготовити не тільки з цільними шматками м’яса. Цілком підійде будь фарш. І час приготування значно скоротиться. Повірте, ні поживні властивості, ані вигляд страви не постраждають.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

Більш того, раджу взяти фарш асорті, тобто змішаний. Це лише поліпшить смакові якості страви. Наші «котлетки» запікаються з картоплею, цибулею, грибами і сиром. Тому до страви не потрібно додатковий гарнір. Тут «все включено».

Склад цієї страви такий:

  • Фарш – 400 г
  • Ріпчаста цибуля – 3 головки
  • Сир будь – 300 г
  • Гриби – 0,5 кіло
  • Картопля – 4-5 штуки
  • Сіль з гострим меленим перцем за смаком
  • Майонез – 3-4 столові ложки
  • Масло – трохи

Особливості приготування:

1. Цибулини шаткуємо тонкими кільцями, картоплю – скибочками, а печериці – слайсами. Подрібнюємо сир на тертці.

2. Маслом промазуємо форму для випікання і щільно закладаємо все дно картопляними кружечками. Поверх розкладаємо кільця цибулі, які раджу трохи присолити і поперчити.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

3. Далі йде шар м’яса. Перед додаванням цього компоненту обов’язково здобріть його сіллю і перчиком.

Пам’ятаєте, в цей фарш ні в якому разі не можна додавати яйця, оскільки в процесі термообробки він стане жорстким.

4. Потім викладаємо печериці. Потім рівномірно розподіляємо майонез, а на нього – сир.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

5. Поставимо тепер цю форму в прогріту духовку до 200 градусів. Для готовності вистачить і півгодини. Перед тим як вийняти деко з духовки, все ж перевірте пропеклися всі інгредієнти. Оскільки найдовше готується буде картопля, то орієнтуватися потрібно на неї. Проткніть її з різних сторін. Якщо шматочки м’які, значить, пора скликати всіх на дегустацію смачного і простого частування.

Як правильно готувати м’ясо по-французьки в духовці

1. Щоб скоротити час приготування страви, використовуйте проварений або натертий на крупній тертці сиру картоплю. Також можна взяти пюре. Загалом, варіантів безліч.

2. Як я вже говорила раніше, щоб м’ясо було м’яким і соковитим, його потрібно трохи відбити. Але це не єдиний секрет. Виявляється, важливою деталлю є і розташування шматочків на деку. Постарайтеся укладати їх ближче один до одного. Це зменшить випарювання соку.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

3. Якщо вам не по душі крупно порізану цибулю, ніхто не забороняє подрібнити його кубиками. Це ж справедливо й у відношенні інших компонентів, наприклад, гриби порізати можна соломкою.

4. Щоб сирна скоринка не була занадто твердою, змастіть її зверху майонезом, перед тим як відправляти блюдо в духовку.

Як ви вже помітили, м’ясо по-французьки в духовці можна готувати різними способами. Сміливо експериментуйте по своєму смаку. Наприклад замість картоплі візьміть кабачки, баклажани або болгарський перець. А замість ананаса візьміть мариновану сливу (без кісточки) або солодкі яблука. Тільки потім не забудьте в коментарях з нами поділитися своїм відгуками. Бути може, ви відкриєте новий кулінарний шедевр.

А щоб не розгубити рецепти і цінні рекомендації, натискайте на кнопочки соц мереж. Я бажаю вам, щоб приготоване вами блюдо вийшло смачним, гідним святкового застілля. І прощаюся з вами до нових апетитних рецептів.

   			Мясо по-французски в духовке — простые и вкусные рецепты

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: