Опеньки смажені з цибулею та сметаною на сковороді – рецепт приготування з фото

Гриби – смачний делікатес, за допомогою якого можна приготувати не один десяток страв. Вони менш калорійні, ніж м’ясо, до того ж ще й корисні. Не виняток і опеньки. Їх можна тушкувати, смажити, маринувати, солити і заморожувати.

Найпростішим і ситним блюдом є опеньки, смажені в сметані. Додавання цибулі, спецій і свіжої зелені лише посилить аромат і смак грибів. Ми пропонуємо простий детальний рецепт з фото.

Опята жареные с луком и сметаной на сковороде - рецепт приготовления с фото

Інгредієнти

  • опеньки 1,5 кг
  • цибуля 4 шт.
  • сметана 15% жирності 400 мл
  • часник 5 зубчиків
  • біле вино 15 мл
  • масло вершкове 50 г
  • сіль, чорний мелений перець і зелень за смаком
  • рубана зелень цибулі-порею або петрушки за смаком

На порцію

Калорії: 60 ккал

Білки: 2.2 м

Жири: 4.4 г

Вуглеводи: 2.1 м

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Опята жареные с луком и сметаной на сковороде - рецепт приготовления с фото

    Щоб посмажити опеньки з цибулею і сметаною, для початку приготуємо всі необхідні інгредієнти. Гриби ретельно промийте і обсушити на паперовій серветці. Зріжте нижню частину ніжки кожного опенька, тому що вона жорстка.

  • Опята жареные с луком и сметаной на сковороде - рецепт приготовления с фото

    Візьміть каструлю об’ємом від 3-х літрів, закип’ятіть в ній воду, додайте чайну ложку солі і висипте опеньки. Проваріть їх 15 хвилин на середньому вогні, потім злийте воду.

  • Опята жареные с луком и сметаной на сковороде - рецепт приготовления с фото

    Гриби відкиньте на кухонне сито або друшляк і дайте стекти залишкам рідини, вона буде далі заважати.

  • Опята жареные с луком и сметаной на сковороде - рецепт приготовления с фото

    Цибулини очистити від лушпиння, наріжте кільцями і обсмажте на сковороді в попередньо розтопленому вершковому маслі до блідо-золотистого відтінку.

  • Опята жареные с луком и сметаной на сковороде - рецепт приготовления с фото

    Гриби також необхідно обсмажити, але окремо від цибулі. Робіть це на середньому вогні кілька хвилин, постійно помішуючи масу. Опеньки повинні трохи підрум’янитися.

  • Опята жареные с луком и сметаной на сковороде - рецепт приготовления с фото

    Гриби з’єднайте з обсмаженою цибулею в одній сковороді, посоліть і поперчіть, все ретельно перемішайте.

  • Опята жареные с луком и сметаной на сковороде - рецепт приготовления с фото

    В окремій скляній мисочці змішайте сметану з двома столовими ложками білого вина, додайте жменю подрібненої зелені для аромату і кольору, й трохи збийте соус віночком. Якщо разом з вами будуть обідати або вечеряти діти, вино обов’язково виключіть з рецепту.

  • Опята жареные с луком и сметаной на сковороде - рецепт приготовления с фото

    Влийте отриману заправку в цибульно-грибну масу, ретельно перемішайте і тушкуйте під кришкою 15 хвилин, періодично розмішуючи дерев’яною лопаткою. Апетитні опеньки, смажені з цибулею і сметаною, готові!

Порада: для пікантності і аромату страви разом з цибулею можна обсмажити два рубаних зубчики часнику.

Опята жареные с луком и сметаной на сковороде - рецепт приготовления с фото

Приготувати смачні опеньки в сметані на сковороді дуже просто. Вони стануть відмінним доповненням до картоплі або макаронних виробів. Використовувати такі грибочки можна і як соус до піци. Сметана при бажанні в рецепті замінюється вершками або зовсім не додається. Тоді така закуска підійде в якості інгредієнта для салатів і супів.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: