Печериці фаршировані в духовці: найпростіший рецепт з фото покроково, як приготувати запечені гриби з начинкою, фаршем і як нафарширувати

Печериці – найбільш безпечні для вживання в їжу гриби. За свої дивовижні смакові якості та доступність вони отримали широке розповсюдження в світовій кулінарії.

Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

Зміст статті:
  1. Фаршировані печериці з сиром
  2. Фаршировані печериці з курячим філе і сиром
  3. Енергетична цінність продукту
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування
  6. Печериці, начинені фаршем і болгарським перцем
  7. Енергетична цінність продукту
  8. Інгредієнти
  9. Покрокове приготування
  10. Фаршировані печериці з креветками і яйцем
  11. Енергетична цінність продукту
  12. Інгредієнти
  13. Покрокове приготування
  14. Фаршировані печериці з шинкою і овочами
  15. Енергетична цінність продукту
  16. Інгредієнти
  17. Покрокове приготування
  18. Фаршировані печериці з баклажанным фаршем та сиром
  19. Енергетична цінність продукту
  20. Інгредієнти
  21. Покрокове приготування
  22. Фаршировані печериці з перепелиними яйцями
  23. Енергетична цінність продукту
  24. Інгредієнти
  25. Покрокове приготування
  26. Фаршировані печериці з сиром та шпинатом
  27. Енергетична цінність продукту
  28. Інгредієнти
  29. Покрокове приготування
  30. Фаршировані печериці з помідорами і сиром
  31. Енергетична цінність продукту
  32. Інгредієнти
  33. Покрокове приготування

Фаршировані печериці з сиром

Щоб гриби вийшли ніжними і соковитими, використовуйте для піджарки вершкове масло – так вони не пересохнуть в духовці.

Інгредієнти

  • Шампиноны 350-400 г
  • Волоські горіхи-50 г
  • Вершки 50 мл
  • Великий ріпчаста цибуля 1 шт.
  • Масло вершкове 30 г
  • Сир твердий 50 г
  • Сіль за смаком

На порцію

Калорії: 118.7 ккал

Білки: 6.8 г

Жири: 9.4 г

Вуглеводи: 1.4 м

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

    У підготовлених печериць слід з усією акуратністю вирізати ніжки. Капелюшки перевернути і кожну підсолити всередині. Розкласти їх на деко, який завчасно краще покрити фольгою.

  • Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

    Ніжки подрібнити, використовуючи ніж або блендер. Чим менше вийде грибна крихта, тим краще.

  • Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

    Волоські горіхи також потрібно подрібнити. Для цього можна скористатися молоточком і чистим рушником.

  • Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

    З лука зняти лушпиння. Нарізати овоч так само дрібно, як печериці.

  • Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

    Розпустити на сковороді вершкове масло. Додати цибулю, а потім регулярно помішувати, поки шматочки не стануть рум’яно-золотистого відтінку.

  • Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

    Слідом покласти подрібнені грибні ніжки. Влити вершки. Продовжувати готування не більше 7-8 хвилин.

  • Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

    Розподілити вміст сковороди рівномірно в кожну шляпку печериць. Додати волоський горіх.

  • Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

    Зверху кожну заготовку присипати дрібно натертим сиром. Запікати в розігрітій духовці при температурі 200 градусів приблизно 25 хвилин.

Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

Фаршировані печериці з курячим філе і сиром

Філе птиці необхідно гарненько подрібнити, щоб делікатес не вийшов сухим. Найкраще для цієї мети використовувати блендер.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 110.3 г;
  • білки – 14.5 м;
  • жири – 5.4 м;
  • вуглеводи – 0.7 р.

Інгредієнти

  • куряче філе – 150 г;
  • печериці – 300 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • вершкове масло – 30 г;
  • сир твердий – 50 г;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • приправа м’ясна – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Першим ділом потрібно підготувати необхідні продукти. М’ясо промити з усіх боків прохолодною проточною водою. Гарненько подрібнити. З лука зняти лушпиння і також нарізати дуже маленькими кубиками. Капелюшки грибів відокремити від ніжок. Останні – порізати.
  2. Капелюшки залишити цілком. Кожну перевернути, підсолити і розкласти на деку, який далі відправиться в духовку.
  3. Вершкове масло кинути в сковороду, що стоїть на вогні. Дочекатися, поки воно розтане, після розмазати його по всій поверхні посуду. Додати обсмажуватися цибулю. Потрібно постійно помішувати вміст. Процес смаження займе 3-5 хв. на середньому вогні.
  4. Через 5-7 хвилин покласти куряче філе. Продовжувати готування в тому ж режимі ще 5 хв. Розбити одне яйце і додати рідку масу до м’яса і цибулі. Ретельно розмішати.
  5. Відправити на сковороду ніжки печериць. Тушкувати, не збавляючи вогню, ще 10 хвилин.
  6. Начинку акуратно і рівномірно розподілити по грибних капелюшків. Зверху страву присипати подрібненим на тертці сиром. Запікати при температурі 200 градусів. Час приготування делікатесу – 20-25 хвилин.

Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

Печериці, начинені фаршем і болгарським перцем

Для м’ясної начинки виберіть фарш на свій розсуд. Для запікання можна використовувати як курячий, так і свинячий, яловичий або змішаний продукт. Зубчики часнику, додані рецепт, подарують гарніру пікантний яскравий смак.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 161.4 ккал;
  • білки – 6.4 м;
  • жири – 14.1 г;
  • вуглеводи – 1.7 р.

Інгредієнти

  • яловичий фарш – 150 г;
  • печериці – 350 г;
  • цибуля-ріпка – 1 шт.;
  • середній болгарський перець – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • сіль – за смаком;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • сир твердий – 50 г;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. З лука зняти лушпиння і подрібнити овоч. Обсмажують на оливковій олії на сковороді до напівготовності, тобто так, щоб шматочки набули золотистий відтінок. Після цього додати дрібно нашатковану болгарський перець. Продовжувати пасерувати ще 5 хвилин на середньому вогні.
  2. В цей час акуратно відокремити від капелюшків грибів ніжки. Останні – дрібно нарізати і додати на сковороду. Через 10 хвилин сюди ж продавити через прес зубчики часнику. Все гарненько перемішати.
  3. В окремій піалі з’єднати фарш і куряче яйце. Коли піджарка охолоне, додати і її. Підсолити і поперчити за своїми смаковими уподобаннями. Руками перемішати вміст.
  4. Нафарширувати капелюшки печериць отриманою масою.
  5. Посуд для запікання змастити оливковою олією. Розкласти в ній заготовки з начинкою. Зверху присипати кожен гриб сиром.
  6. Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Піч 25-30 хвилин.

Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

Фаршировані печериці з креветками і яйцем

Капелюшки грибів попередньо потрібно замаринувати. Зробити це можна за допомогою соку лимона і кілька ложок оливкової олії.

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 167.4 г;
  • білки – 8.8 м;
  • жири – 14.3 м;
  • вуглеводи – 0.8 р.

Інгредієнти

  • печериці – 350 г;
  • креветки охолоджені – 100 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • перепелині яйця – 12-15 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • часник (зубчики) – 2 шт.;
  • соняшникова олія – 50 мл;
  • оливкова олія – 20 мл;
  • лимон – 1 шт.

Покрокове приготування

  1. Відокремити ніжки від капелюшків грибів, намагаючись залишити їх цілими. Розкласти капелюшки на деку, змащеному олією, поглибленням нагору. Кожну скропити лимонним соком і оливковою олією. Вони повинні помариноваться приблизно 15-20 хвилин.
  2. Тим часом зробити начинку. Для цього зняти лушпиння цибулі, подрібнити його. Креветки очистити і промити під прохолодною водою. Залишити їх стікати, відкинувши на друшляк. Після нарізати маленькими шматочками.
  3. Встановити сковороду на середній вогонь. Влити рослинне масло і всипати цибулю обсмажуватися. Іноді помішувати вміст. Коли шматочки стануть золотистими, продавити через прес часник і відправити на 1 хвилину нудитися до цибулі.
  4. Вміст сковороди чайною ложкою розкласти в кожну шляпку печериці. Наступним шаром викласти креветки. Підсолити і поперчити.
  5. У кожну заготовку розбити по одному перепелиному яйцю, так, щоб рідина потрапила в чашечку гриба і не виходила за її межі.
  6. Відправити в заздалегідь розігріту духовку і запікати 30 хвилин при 180 градусах.

Порада: замість креветок можна використовувати крабові палички. Делікатес так само вийде дуже цікавим і смачним, до того ж більш бюджетним.

Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

Фаршировані печериці з шинкою і овочами

У даному рецепті потрібно вийняти ніжки з печериць, а також вискоблити трохи вмісту капелюшки. Так зручніше буде начиняти гриб. Легко це зробити, використовуючи чайну ложку.

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 121.4 ккал;
  • білки – 5.9 м;
  • жири – 10 г;
  • вуглеводи – 1.9 р.

Інгредієнти

  • печериці – 400 г;
  • шинка – 100 г;
  • перець болгарський (червоний) – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • томат – 2 шт.;
  • соняшникова олія – 50 мл;
  • сіль – за смаком;
  • грибна приправа – за смаком;
  • пучок зеленої цибулі – 1 шт.;
  • сир Фета – 100 р.

Покрокове приготування

  1. З цибулі-ріпки зняти лушпиння, промити і нашаткувати його невеликими кубиками. Морква звільнити від шкірки, натерти на дуже дрібній тертці. Томати також подрібнити.
  2. Шинку нарізати акуратними маленькими скибочками.
  3. Відокремити від капелюшків печериць ніжки. Верхню частину додатково поскоблить, вийнявши ще трохи м’якоті, ретельно подрібнити її разом з ніжками. Можна для цих цілей використовувати блендер.
  4. Солодкий перець розділити навпіл, вийняти насіння. Промити овоч і дрібно нашаткувати.
  5. У сковороду влити олію і встановити на середній вогонь. Через хвилину відправити обсмажуватися цибулю до рум’яного кольору.
  6. Далі, покласти подрібнені ніжки і частина грибний м’якоті. Обсмажувати, іноді помішуючи, 7-10 хв. Потім додати солодкий перець і моркву. Перемішати. Продовжувати готування ще 5 хвилин.
  7. Відправити на сковороду томати. Тушкувати на середньому вогні 3 хв. Підсолити, всипати перець і приправи за своїми смаковими уподобаннями і перешкодити.
  8. Шинкою акуратно начинити всі капелюшки. Зверху покласти піджарку. Кожен грибок покрити крихтою з сиру Фета.
  9. Надішліть запікати в духовку приблизно на 25 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею прикрасьте печена делікатес подрібненою зеленою цибулею.

Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

Фаршировані печериці з баклажанным фаршем та сиром

Печериці в духовці за цим рецептом виходять дуже цікавими і поживними. Подавайте на стіл разом з вареною картоплею і овочами, приготованими на грилі.

Порада: делікатес можна заправляти сметаною. Краще вибрати жирний молочний продукт – так начинка буде соковитою, а не водянистою. Його також допускається замінити домашнім майонезом або вершками.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 172.4 ккал;
  • білки – 5.2 м;
  • жири – 16.1 г;
  • вуглеводи – 1.5 р.

Інгредієнти

  • баклажан – 1 шт.;
  • печериці – 350 г;
  • сметана 30% жирності – 150 г;
  • соняшникова олія – 50 мл;
  • свіжий кріп – 1 пучок;
  • сир Голландський – 50 г;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Перед тим як нафарширувати печериці, відокремити ніжки від шляпок, допомагаючи собі чайною ложечкою. Потім нарізати маленькими кубиками нижню частину грибів.
  2. Баклажан очистити від шкірки і подрібнити. Найкраще пропустити овоч через блендер.
  3. Сковороду з рослинним маслом встановити на середній вогонь. Через хвилину відправити обсмажуватися баклажани і грибні ніжки. Не забудьте регулярно перемішувати. Готуйте не менше 10 хв. За хвилину до завершення підсолити і всипати трохи чорного меленого перцю, влити сметану. Гарненько перемішати.
  4. Розкласти начинку в кожну шляпку. Зверху посипати дрібно натертим сиром. Відправити в духовку приблизно на 20-25 хвилин, встановивши температурний режим 180 градусів.

Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

Фаршировані печериці з перепелиними яйцями

Запечені печериці – відмінна закуска в доповнення до основних страв. У даному рецепті ніжки обсмажувати не потрібно, тому зверніть увагу на цей простий спосіб отримання делікатесу на швидку руку.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 156.7 ккал;
  • білки – 7.9 г;
  • жири – 13.6 м;
  • вуглеводи – 0.6 р.

Інгредієнти

  • печериці – 300 г;
  • перепелині яйця – 8-10 шт.;
  • молоко – 50 мл;
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • сіль – за смаком;
  • сир Голландський – 30 г;
  • чорний перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Капелюшки, очищені від ніжок, трохи посолити і поперчити. Відкласти на 15 хвилин, щоб перець і сіль вбралися і размягчили плід.
  2. У кожне поглиблення покласти по щіпці дрібно натертого сиру. Влити по чайній ложці молока. Далі, зверху розбити по одному або по два перепелиних яйця.
  3. Капелюшки з вмістом покласти у форму або на деко, змащене рослинним маслом.
  4. Поставити в духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.

Це цікаво: така яскрава і апетитна закуска не тільки ефектна, але і корисна. Поєднання грибів з перепелиними яйцями являє собою унікальний набір необхідних для організму мікроелементів, амінокислот і вітамінів.

Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

Фаршировані печериці з сиром та шпинатом

Сир для начинки краще вибрати жирний. Так закуска вийде ситної і насиченою.

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 126.7 ккал;
  • білки – 5.2 м;
  • жири – 11.5 м;
  • вуглеводи – 0.6 р.

Інгредієнти

  • печериці – 350 г;
  • сир жирний – 120-150 г;
  • шпинат свіжий – 1 пучок;
  • сіль – за смаком;
  • плавлений сир – 150 г;
  • твердий сир – 30 г;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • чорний мелений перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Грибні відокремити ніжки від шляпок і подрібнити їх на кубики. Промитий шпинат нашаткувати.
  2. Обидва інгредієнта підсмажити на сковороді до напівготовності, додавши оливкова олія. Процес займе приблизно 12-15 хвилин. Остудити.
  3. В окрему миску висипати сир і м’який сир, завчасно подрібнений на тертці. Додати піджарку. Підсолити і подперчить за смаком. Гарненько розмішати вміст.
  4. Розігріти духовку. У цьому час нафарширувати капелюшки грибів начинкою. Зверху кожен плід посипати тертим твердим сиром. Поставити випікати 25 хвилин при 200 градусах.

Порада: використовуйте свіжу зелень кропу або петрушки для прикраси страви. Також підійде базилік або м’ята.

Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать

Фаршировані печериці з помідорами і сиром

Легкий і швидкий спосіб отримати оригінальну закуску. Якщо хочете надати більше пікантності, то з грибами можна підсмажити трохи бекону.

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 167.8 ккал;
  • білки – 8.4 м;
  • жири – 11.7 м;
  • вуглеводи – 1.5 р.

Інгредієнти

  • печериці – 350 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • “Російський” сир – 50 г;
  • соняшникова олія – 25 мл;
  • майонез – 30 г;
  • сіль – за смаком;
  • сухе подрібнене орегано – за бажанням.

Покрокове приготування

  1. Акуратно відокремити ніжки від капелюшків грибів. Всередині печериці вичистити.
  2. Ніжки подрібнити і підсмажити на соняшниковій олії протягом 7-8 хвилин. Остудити.
  3. Помідори промити під струменем води і нарізати кубиками маленького розміру.
  4. Сир натерти на дрібній тертці.
  5. Смажені ніжки в окремій піалі змішати з сиром, майонезом, перцем і сіллю.
  6. В кожну шляпку додати шар помідорів, а зверху покласти по ложечці отриманої грибної маси.
  7. Покрити деко фольгою. Змастити дно тонким шаром олії, щоб заготовки не пригоріли. Поставити в духовку на 25 хвилин при температурному режимі 180 градусів.

Подавати делікатес до столу стоїть в гарячому вигляді. Гостям в якості заправки можна запропонувати соєвий соус. Компанію закуски складуть салати зі свіжих овочів, зелень, картопля, рис і м’ясні страви.

Шампиньоны фаршированные в духовке: самый простой рецепт с фото пошагово, как приготовить запеченые грибы с начинкой, фаршем и как нафаршировать
Святкові і сімейні застілля люблять в кожному будинку. Фаршировані шампіньйони – завжди безпрограшний варіант ефектного частування. Це блюдо дуже смачне і поживне. Воно ніколи не набридне завдяки численним варіацій начинок. Експериментуйте з різними інгредієнтами і дивуйте гостей. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: