Печериці смажені калорійність і бжу на 100 грам, запечені гриби з цибулею

Зовсім необов’язково ходити в ліс, щоб покуштувати ароматних, смачних грибів. Печериці можна знайти в супермаркетах круглий рік. З них можна приготувати досить просте, але дуже смачне блюдо. Будьте впевнені, що воно сподобається всім домочадцям. Печериці, смажені з цибулею, – це відмінна швидка закуска, яка завжди доведеться до місця.

Багато людей стежать за своєю вагою і тому цікавляться: скільки калорій в смажених грибах. Виявляється, зовсім небагато: калорійність на 100 грам становить близько 70 ккал. Так що одна порція смачної закуски фігурі зовсім не зашкодить.

Шампиньоны жареные калорийность и бжу на 100 грамм, запеченые грибы с луком

Смажені шампіньйони з цибулею

Для приготування смачної страви вибирайте тільки дуже свіжі печериці: вони повинні бути чисто-білого кольору, без плям. Підсохлі гриби також не підійдуть.

Інгредієнти

  • масло рослинне 1 ст. л.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • печериці 500 г
  • мелений запашний перець щіпка
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 73.3 ккал

Білки: 4.7 р

Жири: 5 р

Вуглеводи: 2.4 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Шампиньоны жареные калорийность и бжу на 100 грамм, запеченые грибы с луком

    Печериці вирощуються культурним способом, в магазинах продаються вже зрізаними, тому вам залишиться тільки очистити їх від землі. Швидко опустіть гриб під струмінь води і промокніть паперовим рушником, щоб він не встиг набрати вологу. Перевірте, щоб не залишилося бруду.

  • Шампиньоны жареные калорийность и бжу на 100 грамм, запеченые грибы с луком

    Наріжте гриби на четвертинки або широкі пластинки – як вам більше подобається.

  • Шампиньоны жареные калорийность и бжу на 100 грамм, запеченые грибы с луком

    Піджарка виходить дуже смачною, коли у ній багато цибулі. Візьміть велику цибулину або дві середні. Очистіть від лушпиння, промийте. Якщо невеликі цибулини, наріжте їх півкільцями. Більш крупні овочі поріжте на четвертинки.

  • Шампиньоны жареные калорийность и бжу на 100 грамм, запеченые грибы с луком

    У товстостінній сковороді добре прогрійте соняшникову олію. Покладіть цибулю і смажте близько хвилини. Потім зробіть вогонь слабкіше, інакше овоч почне горіти. Для рецепту потрібно, щоб він став м’яким і почав підрум’янюватися.

  • Шампиньоны жареные калорийность и бжу на 100 грамм, запеченые грибы с луком

    Тепер додайте гриби, поперчіть їх. Смажте всі разом на середньому вогні протягом приблизно 10 хвилин, часто перемішуючи. Сіль додавайте тільки в кінці процесу обсмажування, інакше печериці пустять сік, що зіпсує блюдо. З цієї ж причини не накривайте сковороду кришкою. Коли ви побачите, що грибочки зарум’янилися, можете вимкнути вогонь.

Печериці, запечені в духовці

Деякі господині використовують цікавий метод приготування печериць з цибулею. Перед тим як почати смажити, гриби запікають у духовці до напівготовності. При такому способі вони набувають новий відтінок смаку. Крім того, підв’ялені грибочки при запіканні віддають частину вологи, тому на сковороді відразу починають смажитися, не пускаючи сік.

Як приготувати шампіньйони таким чином? Розігрійте духовку до 200-220°C. Гриби викладіть на решітку. Якщо вони дрібні, можна використовувати деко, застелений пекарської папером. Печериці будуть готові наполовину через 12-15 хвилин. Після цього вийміть їх, наріжте і дожаривайте з цибулею, як зазначено в рецепті вище.

Шампиньоны жареные калорийность и бжу на 100 грамм, запеченые грибы с луком

Порада: замість рослинного масла можна використовувати вершкове, тоді гриби вийде смачніше.

Ароматні грибочки готові! При подачі можете посипати їх дрібно нарізаними пір’їнками зеленої цибулі або кропом. В якості основної страви відмінно підійде гречана або рисова каша, а також картопля пюре або відварна в мундирі.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: