Печериці смажені з цибулею: як приготувати на сковороді, покроковий рецепт з майонезом і сиром, скільки смажити

Печериці — найпопулярніший сорт грибів, які можна купити в будь-якому супермаркеті або на ринку за доступною ціною. Готувати їх легко, бо вони є частим гостем на повсякденному або святковому столі.

Незважаючи на активну присутність в раціоні кожної другої людини, гриби все ще відносяться до екзотичного типу продуктів. Абсолютно нешкідливі види здатні викликати легке харчове отруєння при недбалому відношенні. Щоб цього уникнути, потрібно вміти правильно оцінювати якість продукту. Для впевненості можна подивитися відео і фото.

Зміст

  1. Як вибрати печериці
  2. Як підготувати печериці до смаження
  3. Рецепт смаження печериць в чистому вигляді
Зміст статті:
  1. Як вибрати печериці
  2. Рецепт смаження печериць в чистому вигляді
  3. Рецепт смаження печериць з цибулею і зеленню
  4. Енергетична цінність
  5. Інгредієнти
  6. Покрокове приготування
  7. Рецепт печериць з картоплею
  8. Енергетична цінність
  9. Інгредієнти
  10. Покрокове приготування
  11. Рецепт смаження печериць зі сметаною
  12. Енергетична цінність
  13. Інгредієнти
  14. Покрокове приготування
  15. Рецепт смажених печериць в олії з білим вином
  16. Енергетична цінність
  17. Інгредієнти
  18. Покрокове приготування
  19. Рецепт смажених печериць зі шкварками
  20. Енергетична цінність
  21. Інгредієнти
  22. Покрокове приготування
  23. Рецепт смажених печериць з капустою
  24. Енергетична цінність
  25. Інгредієнти
  26. Покрокове приготування
  27. Рецепт смажених печериць з сиром
  28. Енергетична цінність
  29. Інгредієнти
  30. Покрокове приготування
  31. Смажені шампіньйони з кедровими горіхами
  32. Енергетична цінність
  33. Інгредієнти
  34. Покрокове приготування
  35. Рецепт смажених печериць в меді і арахісовій олії
  36. Енергетична цінність
  37. Інгредієнти
  38. Покрокове приготування
  39. Смаження печериць в духовці
  40. Енергетична цінність
  41. Інгредієнти
  42. Покрокове приготування
  43. Рецепт смаження печериць на мангалі
  44. Енергетична цінність
  45. Інгредієнти
  46. Покрокове приготування
  47. Рецепт смаження печериць на гриль-сковороді
  48. Енергетична цінність
  49. Інгредієнти
  50. Покрокове приготування

Як вибрати печериці

Навіть безпечні види можуть нашкодити, така вже їх природа. Починає псуватися лешье м’ясо (так ще називають гриби) виробляє отруту, тому слід навчитися правильно вибирати печериці при покупці, щоб не нашкодити собі і близьким.

Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

Запасшись необхідною кількістю продукту, приступимо до найцікавішого.

Рецепт смаження печериць в чистому вигляді

Найпростіший спосіб поласувати улюбленими грибами обсмажити їх. Швидке і ситне блюдо може бути доповненням до гарніру або самостійною частиною трапези, завдяки високій концентрації корисних речовин.

Інгредієнти

  • печериці 500 г
  • рослинне масло для змазування сковороди 2 ст. л.
  • сіль за смаком
  • чорний і білий мелений перець за смаком

На порцію

Калорії: 188 ккал

Білки: 7.2 г

Жири: 17.6 р

Вуглеводи: 0.1 г

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

    Підготовлені гриби нарізати соломкою або поперечними скибочками.

  • Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

    Викласти тонким шаром на підігрітому маслі в сковороді. Готувати в кілька підходів, так як багато грибів відразу в одній ємності будуть гаситися навіть при відсутності кришки з-за великої кількості рідини.

  • Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

    Зверху посипати приправою. Окремо варто згадати білий перець, який надає цьому сорту грибів оригінальний смак і аромат.

  • Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

    Як тільки утвориться скоринка з нижнього боку, перевернути часточки. Відбудеться це через 1-2 хвилин після смаження на середньому вогні.

Хрусткі і ароматні печериці будуть приготовані майже як у фритюрі

Рецепт смаження печериць з цибулею і зеленню

Вся простота приготування грибів цього виду полягає у відсутності необхідності замочувати або варити їх перед тим, як приготувати шампіньйони з цибулею, що значно прискорює процес.

Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 4-5

Енергетична цінність

  • калорійність — 224 ккал;
  • білки — 6 м;
  • жири — 21 г;
  • вуглеводи — 2.6 р.

Інгредієнти

  • печериці — 650 г;
  • олія соняшникова — 125 мл;
  • зелень — 1/2 пучка;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • сіль — за смаком;
  • білий і чорний мелений перець — за смаком.

Покрокове приготування

  1. Після миття викласти гриби на сухе полотно, щоб не залишилося вологи.
  2. Розрізати на тонкі скибочки.
  3. Почистити цибулю і нашаткувати кільцями або маленькими кубиками.
  4. Налити олію на розігріту ємність.
  5. Висипати подрібнені овочі, посолити, поперчити. Тримати на вогні до золотистого кольору.
  6. Викласти гриби.

Порада: готові смажені шампіньйони з цибулею набувають скоринку. Якщо додати трохи борошна під час смаження, вона буде щільніше і смачніше.

Рецепт печериць з картоплею

Набір повсякденних продуктів в правильному поєднанні здатна сколихнути емоції найвибагливіших гурманів. Неймовірно проста ситна і в технологічному плані приготування картопляних бульб з грибами не залишить нікого байдужим.

Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

Енергетична цінність

  • калорійність — 199.2 ккал;
  • білки — 8.1 м;
  • жири — 1.8 м;
  • вуглеводи — 0.1 р.

Інгредієнти

  • печериці — 400 г;
  • картопля — 4 шт.;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • перець чилі 0.25 стручка;
  • прянощі і спеції — за смаком;
  • соняшникова олія — 2 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Очистити бульби і підготувати лешье м’ясо.
  2. Нарізати картоплю соломкою або скибочками не більше 2 мм, цибулю дрібними кубиками, часник — пластинками, а гриби — поперечними шматочками, перець тонкими кільцями.
  3. На розігріте масло висипати коренеплід і смажити на середньому вогні, помішуючи. Готувати до напівготовності — середина тверда, а зовні вже м’яка структура.
  4. Додати овочі, спеції і смажити до появи цибульного запаху.
  5. Засипати гриби і пряні трави. Підійде суміш спеціальна або для картоплі. Готувати 5 хвилин.

Порада: блюдо їдять гарячим або остившім. За бажанням можна додати свіжу зелень.

Рецепт смаження печериць зі сметаною

Густий кисломолочний продукт надає особливу вишуканість смаку смажених грибів, пом’якшуючи його і доповнюючи кислуватими нотками.

Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність — 223 ккал;
  • білки — 6.1 м;
  • жири — 21 г;
  • вуглеводи — 2.6 р.

Інгредієнти

  • печериці — 700 г;
  • сметана 20% — 40 г;
  • олія соняшникова — 130 г;
  • зелень — 15 г;
  • спеції — за смаком;
  • цибуля ріпчаста — 2-3 шт.

Покрокове приготування

  1. Підготовлені гриби нарізати шматочками.
  2. Почистити і подрібнити цибулька.
  3. Розігріти сковорідку налити невелику кількість масла.
  4. Обсмажити овочі до золотистого кольору.
  5. Додати спеції і висипати печериці. Періодично помішувати. Готувати 20 хв.
  6. Після появи скоринки на грибах додати сметану (або вершки).
  7. Тушкувати 10 хвилин під кришкою на маленькому вогні.

Порада: подавати до столу, посипавши свіжою зеленню. Вживається як самостійне блюдо, але як гарнір краще всього підходить рис.

Рецепт смажених печериць в олії з білим вином

Оригінальний смак і аромат додасть грибів легке вино. Найкраще підійде біле напівсолодке.

Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність — 207.4 ккал;
  • білки — 5.5 м;
  • жири — 12.5 м;
  • вуглеводи — 5 р.

Інгредієнти

  • печериці — 500 г;
  • часник — 4 зубчики;
  • вино біле — 200 мл;
  • оливкова олія — 2 ст. л.;
  • свіжа зелень — 1 пучок;
  • спеції — за смаком.

Покрокове приготування

  1. Підготовлені гриби нарізати поперечними слайсами, для надання красивої форми.
  2. Розігріти оливкову олію на сковороді.
  3. Почистити часник порізати пластинками. Підрум’янити.
  4. Додати гриби. Якщо їх багато, смажити кількома партіями.
  5. Коли на печерицях з’явиться скориночка, додати вино. Заливати тонкою цівкою по бортику сковороди.
  6. Поперчити, посолити і тушкувати все на маленькому вогні до випаровування рідини. Подавати в гарячому вигляді, прикрасити свіжою зеленню.

Рецепт смажених печериць зі шкварками

Це блюдо відноситься до узбецької кухні, але не містить якихось важкодоступних продуктів, а схема досить проста.

Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність — 183.8 ккал;
  • білки — 5 м;
  • жири — 16.3 м;
  • вуглеводи — 4.3 р.

Інгредієнти

  • печериці — 500 г;
  • сало курдючне — 100 г;
  • ріпчаста цибуля — 3 шт.;
  • спеції — за смаком.

Покрокове приготування

  1. Підготовлені гриби нарізати пластинками, курдюк — кубиками, цибуля нашаткувати.
  2. Розтопити сало на сковороді, не допускаючи підрум’янення. Викласти овоч і лешье м’ясо.
  3. Обсмажувати все разом до повного випаровування рідини.
  4. Посолити і тушкувати під кришкою не менше 15 хвилин на маленькому вогні.

Рада: при подачі прикрасити гілочкою зелені, а як гарнір підійдуть каші.

Рецепт смажених печериць з капустою

Це вегетаріанське та дієтичне блюдо, але відмінно поєднується як з м’ясної відбивною, так і з картопляним пюре.

Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорійність — 98.7 ккал;
  • білки — 4.1 г;
  • жири — 5.6 м;
  • вуглеводи — 8.3 р.

Інгредієнти

  • печериці — 500 г;
  • капуста білокачанна — 1 кг;
  • томатна паста — 3 ст. л.;
  • рослинна олія — 0,5 склянки;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • свіжа зелень — 1 пучок;
  • сіль — за смаком;
  • перець мелений — за смаком;
  • морква — 1 шт.;
  • коріандр мелений — на кінчику ножа;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • вода — 0,75 склянки.

Покрокове приготування

  1. Підготовлені гриби нарізати пластинами. Обсмажити в нагрітому маслі до появи скоринки.
  2. Почистити овочі. Цибулю покришити дрібними кубиками, а моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити все в рослинному маслі, окремо від грибів.
  3. Очистити качан капусти від млявих листків, помити її, висушити і дрібно нашаткувати. Обсмажити на сковорідці.
  4. Скласти всі інгредієнти в ємність для гасіння, додати трохи соняшникової олії. Тушкувати на маленькому вогні протягом 5 хвилин, помішуючи.
  5. Для соусу нарізати дрібно зелень. З’єднати томатну пасту, воду, цукор, сіль. Додати кріп, петрушку і лавр. Залити все до капусти з грибами, перемішати і тушкувати під кришкою.

Порада: страву можна подавати в гарячому або холодному вигляді або використовувати як начинку для випічки.

Рецепт смажених печериць з сиром

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

Енергетична цінність

  • калорійність — 308 ккал;
  • білки — 10.6 г;
  • жири — 28.8 м;
  • вуглеводи — 1.6 р.

Інгредієнти

  • печериці — 500 г;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • майонез — 10 г;
  • перепелине яйце — 4 шт.;
  • петрушка — 10 г;
  • рослинне масло — 5 ст. л;
  • твердий сир — 100 р.

Покрокове приготування

  1. Після ретельної промивки відокремити ніжки у печериць.
  2. Обсмажити капелюшки на сковороді, і окремо — покришені залишки грибів.
  3. Натерти сир на дрібній тертці. Змішати його з обсмаженими ніжками. Наповнити фаршем капелюшки. Полити майонезом.
  4. Зварити яйця перепелині. Розрізати їх навпіл. Прикрасити печериці.

Порада: важливо вибрати гриби побільше для приготування за цим рецептом. Подавати фаршировані печериці з яйцями, посипавши зеленню.

Смажені шампіньйони з кедровими горіхами

Це оригінальне блюдо за мінімум часу — низькокалорійні, смачно, швидко і нескладно.

Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність — 47.1 ккал;
  • білки — 5.5 м;
  • жири — 1.1 г;
  • вуглеводи — 3.8 р.

Інгредієнти

  • печериці — 500 г;
  • ріпчаста цибуля — 1-2 шт.;
  • кедрові горіхи — 50 г;
  • шеррі сухий — 50 мл;
  • петрушка і кінза — 15 г;
  • сіль — за смаком;
  • чорний перець — за смаком.

Покрокове приготування

  1. Підготувати печериці, а потім розрізати навпіл або на 4 частини кожен, залежно від розмірів.
  2. Почистити і нашаткувати тонкими півкільцями цибулю.
  3. Розігріти масло в сковороді і пасерувати овочі до золотистого кольору.
  4. Додати гриби і готувати 10 хвилин, періодично помішуючи.
  5. Посолити, поперчити.
  6. На сухій сковороді окремо обсмажити горішки.
  7. До грибів додати горіхи, полити все шеррі і посипати нарубаною зеленню. Перемішати.

Порада: останній етап краще виконувати безпосередньо перед подачею, так петрушка і кінза збережуть свій смак і аромат.

Рецепт смажених печериць в меді і арахісовій олії

Неймовірне поєднання грибів і насиченою солодощі зі східними нотками. Унікальний смак, який надовго затримається в пам’яті, спонукаючи спробувати ще раз.

Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

Енергетична цінність

  • калорійність — 220.3 ккал;
  • білки — 5.4 м;
  • жири — 17.8 г;
  • вуглеводи — 9.7 р.

Інгредієнти

  • печериці — 300 г;
  • арахісове масло — 1 ст. л.;
  • кунжутне масло — 1 ч. л.;
  • мед — 1 ст. л.;
  • соєвий соус — 1 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Помити і висушити гриби. Відрізати ніжки.
  2. На сковорідці розігріти арахісове масло і додати лешье м’ясо. Обсмажувати 1 хвилину на середньому вогні.
  3. Влити мед і соєвий соус. Перемішати.
  4. Зробити полум’я маленьким і тушкувати під кришкою кілька хвилин.
  5. Зняти кришку, готувати, поки сироп не стане густим.
  6. Заважати, щоб гриби опинилися немов на глазурі.
  7. Вимкнути вогонь. Збризнути кунжутним маслом. Перемішати.

Порада: можна подавати в гарячому або холодному вигляді. Для втілення цього рецепта краще використовувати маленькі гриби, щоб при подачі блюдо виглядало привабливіше.

Смаження печериць в духовці

Це неймовірно простий і корисний рецепт з мінімумом продуктів і без особливих складнощів.

Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 2

Енергетична цінність

  • калорійність — 39.9 ккал;
  • білки — 6.5 г;
  • жири — 1.5 м;
  • вуглеводи — 0.2 р.

Інгредієнти

  • шампіньйони — 6 шт;
  • вершкове масло — за бажанням.

Покрокове приготування

  1. Помити і висушити гриби.
  2. Включити грітися духовку до температури 180 градусів.
  3. Розмістити цілі печериці капелюшками вниз на деко.
  4. Покласти зверху по невеликому шматочку вершкового масла.
  5. Готувати 20-25 хвилин, поки гриби не стануть м’якими.

Порада: одночасно можна запікати гарбуз, що буде неймовірно смачно і корисно.

Рецепт смаження печериць на мангалі

Розглянемо найпростіший, традиційний домашній спосіб, який вимагає маринувати продукт перед готуванням. Зате смажене на мангалі гриби придбають аромат багаття.

Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

Час приготування: 150 хвилин

Кількість порцій: 6-8

Енергетична цінність

  • калорійність — 84.3 ккал;
  • білки — 6.1 м;
  • жири — 6.3 м;
  • вуглеводи — 0.9 р.

Інгредієнти

  • печериці — 1 кг;
  • сметана або майонез — 200 мл;
  • спеції — за смаком.

Покрокове приготування

  1. Помити і просушити гриби. Скласти в глибоку ємність із кришкою.
  2. Додати сіль, перець і залити сметаною або майонезом. З останнім головне — не переборщити. Печериці не повинні плавати в маринаді, а лише бути обволокнуты їм.
  3. Залишити в темному прохолодному місці під кришкою на пару годин.
  4. Періодично перемішувати або струшувати, щоб не застигав соус між грибами.
  5. Нанизати на шампури і готувати на мангалі або грилі. Перевертати по мірі готовності продукту.

Порада: під низ краще покласти деко, щоб сік накопичувався в ньому. Такі шашлики часто комбінують з куркою, помідорами, болгарським перцем. Скільки буде готуватися на вогні таке блюдо, залежить від набору продуктів та їх розмірів.

Рецепт смаження печериць на гриль-сковороді

Гриби, приготовлені в особливому маринаді, набувають пікантний смак, який не порівняти ні з чим. Щоб поліпшити якість страви, смажити потрібно швидко, не передерживая печериці на плиті.

Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 4-6

Енергетична цінність

  • калорійність — 105 ккал;
  • білки — 6.2 м;
  • жири — 8.5 м;
  • вуглеводи — 0.6 р.

Інгредієнти

  • великі печериці — 12 шт.;
  • оливкова олія — 50 мл;
  • часник — 2 зубчики;
  • сушений розмарин — 1 щіпка;
  • сіль — за смаком.

Покрокове приготування

  1. Змішати в невеликій ємності масло з подрібненим часником. Додати сіль, розмарин і щіпку перцю чилі, якщо є переваги до гострої їжі.
  2. Відрізати ніжки грибів. Капелюшки опустити в ємність з маринадом. Залишити на 20 хвилин.
  3. Нагріти сковороду-гриль.
  4. Викласти на неї гриби і обсмажувати до золотистого кольору. Подавати на плоскому блюді, окропивши маринадом.

Шампиньоны жареные с луком: как приготовить на сковороде, пошаговый рецепт с майонезом и сыром, сколько жарить

Приготовані з будь-якого рецепту печериці будуть смачними, а оброблені правильним чином, ще і корисними.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: