Перець, фарширований грибами, овочами, рисом – рецепт з фото

Фаршировані перці – справжня прикраса столу. Це, мабуть, одне з кращих сезонних страв кінця літа й початку осені. Адже нафарширувати перець можна не тільки м’ясом, тим більше що саме в цей період року ми збираємо урожай. Спробуйте приготувати страву, яке нітрохи не гірше, ніж звичний варіант. Перець, фарширований грибами і овочами, підійде тим, хто відмовився від м’яса за переконаннями або тим, хто намагається вживати низькокалорійну їжу. Але він сподобається абсолютно всім. Спробуйте приготувати це незвичайне блюдо, наш рецепт з фото спростить вам завдання.

Перец, фаршированный грибами, овощами, рисом - рецепт с фото

Перець, фарширований печерицями та рисом

Інгредієнти

  • болгарський перець 4 шт.
  • рис 1 стакан
  • ріпчаста цибуля-3 шт.
  • морква 3 шт.
  • печериці 250 г
  • масло рослинне 1 ст. л.
  • вершкове масло 20 г
  • орегано 1 ч. л.
  • базилік 1 ч. л.
  • перець чорний мелений 1/2 ч. л.
  • перець духмяний горошком 4 шт.
  • 2 ч. л. сіль

На порцію

Калорії: 89.87 ккал

Білки: 2.62 р

Жири: 2.08 р

Вуглеводи: 15.33 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Перец, фаршированный грибами, овощами, рисом - рецепт с фото

    Акуратно зріжте плодоніжки разом з верхівкою перцю, щоб у вас вийшли «шляпки». Їх треба зберегти. Видаліть через отвір насіння і перегородки. Почистіть інші овочі.

  • Перец, фаршированный грибами, овощами, рисом - рецепт с фото

    Промийте рис. Поставте варитися на повільному вогні. Доведіть до напівготовності.

  • Перец, фаршированный грибами, овощами, рисом - рецепт с фото

    Дрібно нарубаєте цибулю і моркву. Обсмажте на рослинному маслі половину овочів, а гриби помийте, наріжте і обсмажте на вершковому маслі. Додайте сіль (можна взяти половину).

  • Перец, фаршированный грибами, овощами, рисом - рецепт с фото

    У великій ємності зміщайте рис, гриби і овочі. Поперчіть, всипте сухі трави. Добре перемішайте.

  • Перец, фаршированный грибами, овощами, рисом - рецепт с фото

    Щільно утрамбуйте в перець отриманий фарш, накрийте зрізаними «капелюшками».

  • Перец, фаршированный грибами, овощами, рисом - рецепт с фото

    Викладіть залишилися цибулю і моркву у велику каструлю, туди ж виставте перці. Киньте в ємність запашні горошини. Залийте на третину водою. Тушкуйте на слабкому вогні 1 годину.

Це цікаво: таке блюдо присутній у багатьох кухнях світу. Природно, його склад скрізь різний. З грибів і рису роблять начинку жителі Тайваню, а цибулю, моркву і білі коріння додають болгари.

Перець, фарширований печерицями з овочами

Перец, фаршированный грибами, овощами, рисом - рецепт с фото

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність – 57.27 ккал;
  • білки – 2.07 г;
  • жири – 0.70 м;
  • вуглеводи – 10.91 р.

Інгредієнти

  • болгарський перець – 4 шт.;
  • печериці – 200 г;
  • цукіні – 1 шт.;
  • баклажан – 1 шт.;
  • середній помідор – 5 шт;
  • рослинна олія – 2 ст. л.
  • сіль – 2 ч. л.;
  • перець чорний мелений – ½ ч. л.

Покрокове приготування

  1. У перцю видаліть насіння і перегородки.
  2. Вимийте інші овочі та гриби, почистіть їх. З цукіні знімати шкірку необов’язково. Дрібно наріжте все.
  3. На розігріту сковороду з маслом киньте цибулю, а через 1-2 хвилини печериці. Смажте на сильному вогні. Ще через 3-4 хв додайте цукіні. Через 5 хвилин викладіть баклажани. Посоліть і поперчіть. Смажте 10 хвилин.
  4. Нафаршируйте перці овочевим асорті, долийте трохи олії і відправте на 5 хв на сковороду.
  5. Вимийте помідори, видаліть плодоніжки, крупно наріжте. Викладіть їх до перцю. Готуйте ще 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

Порада: цукіні можна замінити звичайним кабачком. Тільки з нього слід видалити шкірку.

Перець з рисом і грибами – дуже легке, але при цьому поживне блюдо. Воно добре підійде як для сніданку, так і для обіду або вечері. Варіант з овочами особливо порадує тих, хто стежить за своєю фігурою. Ці прості рецепти допоможуть без зусиль зробити фаршировані перці навіть новачкам. Приготування не займе багато часу, а результат принесе масу задоволення.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: