Перець, фарширований курячим фаршем і рисом: рецепт з фото

Фаршировані перці – привабливе і смачне блюдо. Начинкою для страви може виступати все що завгодно: м’ясний фарш з крупою, сирна або овочева суміш. Кому як більше подобається. Один з найбільш поширених рецептів страви описує приготування перців з курячим м’ясом і рисом в духовці. Заслужену популярність страва набула завдяки цілком доступним інгредієнтів, нескладної технології приготування і незрівнянному фінального смаку і аромату.

Перец, фаршированный куриным фаршем и рисом: рецепт с фото

Якщо раніше ви мали які-небудь труднощі в тому, щоб приготувати для своїх близьких перці, фаршировані куркою, то, вивчивши дану статтю, вам все вдасться. Є кілька кулінарних секретів, знання яких обов’язково допоможе.

Порада: найкраще в якості основного інгредієнта брати звичайні довгасті салатні солодкі перці. Незважаючи на те що овочеві сорти зовні привабливіше, у них незручна форма і більш щільна шкірка. Страва на їх основі не виходить таким ніжним.

Інгредієнти

  • перець солодкий 8 шт
  • фарш курячий 450 г
  • рис 150 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • помідор 1 шт.
  • паста томатна 2 ст. л.
  • часник 4 зубчики
  • масло рослинне 3 ст. л.
  • паприка за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 245 ккал

Білки: 12 р

Жири: 12.8 г

Вуглеводи: 21.8 р

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Перец, фаршированный куриным фаршем и рисом: рецепт с фото

    Рис промиваємо під проточною струменем. Зсипаємо його в каструлю, заливаємо туди ж 1,5 склянки холодної води, ставимо на вогонь. Додаємо дрібку солі. Відварюємо крупу в каструлі до напівготовності (приблизно 10-12 хвилин після закипання рідини).

  • Перец, фаршированный куриным фаршем и рисом: рецепт с фото

    Тим часом готуємо перці. Видаляємо у них плодоніжки і серцевину, вичищаємо овочі від насіння.

  • Перец, фаршированный куриным фаршем и рисом: рецепт с фото

    З каструлі зливаємо воду, якщо вона не до кінця вбереться в рис. Остиглу крупу з’єднуємо з курячим фаршем. Добре заважаємо. Трохи досолює.

  • Перец, фаршированный куриным фаршем и рисом: рецепт с фото

    Отриманою масою щільно набиваємо перці. Робимо це акуратно, щоб стінки овочів не потріскалися.

  • Перец, фаршированный куриным фаршем и рисом: рецепт с фото

    Чистимо цибулю, часник і моркву. Перший інгредієнт з перерахованих ріжемо дрібними кубиками, другий – тонкими дисками, третій – натираємо на середній тертці.

  • Перец, фаршированный куриным фаршем и рисом: рецепт с фото

    У сковороду вливаємо олію, додаємо туди цибулю, моркву і часник. Робимо зажарку протягом 5-7 хвилин (добиваємося розм’якшення овочів).

  • Перец, фаршированный куриным фаршем и рисом: рецепт с фото

    Помідори миємо, видаляємо плодоніжки, знімаємо з нього шкірку. Ріжемо середніми кубиками, які висипаємо в сковорідку. Туди ж додаємо томатну пасту. Суміш ретельно перемішуємо і солимо за смаком. Додаємо паприку.

  • Перец, фаршированный куриным фаршем и рисом: рецепт с фото

    Не зменшуючи розжарення конфорки, прогріваємо овочеву засмажку. Через 2-3 хвилини вливаємо 200 мл води, чекаємо до кипіння і знімаємо сковороду з плити.

  • Перец, фаршированный куриным фаршем и рисом: рецепт с фото

    Беремо чавунний казан (або іншу ємність, призначену для приготування в ній їжі в духовій шафі), вливаємо 200 мл чистої води. Розміщуємо всередині перці так, щоб була видна м’ясна начинка. Зверху викладаємо засмажку.

  • Перец, фаршированный куриным фаршем и рисом: рецепт с фото

    Прогріваємо духовку до 180 градусів, поміщаємо в неї перці з курячим фаршем і рисом. Готуємо страву протягом 40-45 хвилин.

Порада: для того щоб шкурка легше відставала від помідора, овоч рекомендується бланшувати. Для цього на ньому необхідно зробити хрестоподібний надріз, а потім помістити в окріп на 45-50 секунд. Далі томат витягаємо і кладемо в миску з холодною фільтрованою водою на півхвилини. Після такої процедури шкірка дуже легко зніметься з помідора.

Перец, фаршированный куриным фаршем и рисом: рецепт с фото

Альтернативним варіантом приготування перців є їх проварювання на плиті в каструлі. Тушкувати овочі з фаршем потрібно протягом 40-50 хвилин під кришкою. Слідкуйте за процесом готування. Для того, щоб блюдо вийшло ароматним і без запаху серпанок (не пристало до дна), віддавайте перевагу посуді з антипригарним покриттям.

Як бачите, немає нічого складного в тому, щоб побалувати себе і своїх рідних таким смачним і корисним стравою на обід, як перець, фарширований курячим фаршем. Готуйте із задоволенням, і страва у вас вийде — просто пальчики оближеш!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: