Перець, фарширований м’ясом і рисом: рецепт з фото, як приготувати покроково в каструлі з фаршем або яловичиною

Різноманітність рецептів, за якими можна приготувати фаршировані перці, приємно дивує. Є варіанти пісних дієтичних страв з начинкою з овочів, грибів і сиру. Також можна знайти безліч фото і відео, детально описують процес приготування страви, де в якості наповнення перців використовується класичне поєднання м’яса та крупи. Варто відзначити, що яловичина, індичка або курка добре поєднуються як з рисом, так і з гречкою або пшоном.

Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной
Для фарширування краще всього вибрати яловичину або курячу грудку, але остання у поєднанні з рисовою крупою дає кілька суховатую начинку. Можна взяти і свинину, але тоді страва вийде більш жирним. Якщо ви хочете отримати соковите дієтичне страву, беріть телятину.

Порада: вибирайте великі та м’ясисті перці. У готовому стані вони при першому ж надрізі пускають ароматний сік.

Інгредієнти

  • Перець болгарський 11 шт.
  • Яловичина 500 г
  • Рис 180 г
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Помідори 300 г
  • Олія рослинна 4 ст. л.
  • Базилік 20 г
  • Петрушка 30 г
  • Хмелі-сунелі за смаком
  • Сіль за смаком

На порцію

Калорії: 190 ккал

Білки: 9.25 м

Жири: 8.25 р

Вуглеводи: 20.75 р

Кроки 1 годину. 5 хв. Відео-рецепт

  • Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной

    Рис промиваємо і заливаємо крутим окропом. Залишаємо настоюватися протягом 30 хвилин.

  • Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной

    Чистимо перець. Зрізаємо хвостики, видаляємо насіння. Один з плодів дрібно шаткуємо кубиками.

  • Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной

    Очищаємо інші овочі. Подрібнюємо їх зручним способом. Моркву можна просто натерти на середній тертці, а цибулю нарізати невеликими кубиками. Петрушку і базилік обполіскуємо під струменем проточної і потім дрібно шаткуємо.

  • Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной

    Тепер потрібно підготувати яловичину: м’ясо помити і видалити плівочки, якщо вони є. М’якоть необхідно нарізати кубиками розміром приблизно 1 на 1 див.

  • Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной

    На сковороду вливаємо олію. Обсмажуємо цибулю до прозорості (2-3 хвилини). Додаємо моркву і рубаний перець. Трохи присаливаем і перемішуємо. Тримаємо на вогні ще 5 хвилин.

  • Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной

    З рису зливаємо воду. Закладаємо його у велику миску разом з яловичиною, петрушкою і базиліком. Приєднуємо до суміші половину засмажки з лука, перцю і моркви. Приправляємо спеціями і сіллю, перемішуємо.

  • Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной

    Тим часом у томатів відриваємо плодоніжки, нарізаємо кубиками і тушкуємо на сковороді на невеликому вогні 15-20 хвилин, постійно помішуючи, щоб помідори не пригоріли.

  • Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной

    У велику каструлю, на дно викладаємо залишилася засмажку. Зверху додаємо і тушковані томати, коли вони приготуються. Перемішуємо.

  • Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной

    Наповнюємо порожнину перців заготовленої начинкою з м’яса і рису. Виставляємо їх в каструлю і заливаємо водою (щоб до верху овочів рівень рідини не доходив на пару сантиметрів).

  • Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной

    Блюдо потрібно гасити на середньому вогні під кришкою протягом години. При подачі можна полити перці тим соусом, в якому вони проваривались, додати ложку сметани або майонезу.

Порада: начиняти перці потрібно гранично акуратно, щоб не пошкодилися стінки овоча. Якщо у м’якоті з’являться тріщини або отломятся невеликі шматочки, то приготувати страву буде важче – вміст при варінні може випасти, з-за чого порушиться і естетичний вигляд готової страви.

Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной

Рецепт фаршированого перцю з фаршем і рисом

Цей варіант сміливо можна назвати самим популярним. Фарш береться будь – свинячий, курячий або яловичий. Пам’ятайте, що калорійність готового страви безпосередньо залежить від цього вибору.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорійність – 197.5 ккал;
  • білки – 9.5 м;
  • жири – 8.25 м;
  • вуглеводи – 22.5 р.

Інгредієнти

  • яловичий фарш – 400 г;
  • перець солодкий – 8 шт.;
  • рис – 150 г;
  • морква – 200 г;
  • цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • паста томатна – 3 ст. л.;
  • сметана – 100 г;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Рис добре промиваємо. Всипаємо його в невелику каструлю, вливаємо 1,5 склянки води. Варити крупу потрібно 10-12 хвилин з моменту закипання рідини (до напівготовності).
  2. Чистимо овочі для засмажки, подрібнюємо їх. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, моркву натираємо на тертці або рубаємо тонкою соломкою. Половину всієї маси викладаємо на сковороду, политу олією. Смажимо 5-7 хвилин до рум’яного кольору і знімаємо з плити.
  3. Якщо вся вода в рис не вбралася, зливаємо її. Крупу з’єднуємо з фаршем і обсмаженими цибулею і морквою. Солимо. Ретельно перемішуємо.
  4. Миємо й чистимо перці. Зрізаємо у кожного овоча верхівку, видаляємо серцевину і все насіння. Щільно набиваємо плоди начинкою.
  5. У каструлю на дно заливаємо суміш томатної пасти, сметани. Зверху додаємо другу половину морквяно-цибулевої маси. Добре перемішуємо.
  6. Викладаємо фаршировані овочі так, щоб начинка була видна зверху. Заливаємо водою до рівня, трохи перевищує середину висоти перців.
  7. Тушкувати страву потрібно під кришкою протягом 40-50 хвилин, а потім подавати до столу.

Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной

Порада: начинені сирі перці можна готувати не відразу, а помістити напівфабрикат в морозилку на зберігання. Враховуйте, що морожені фаршировані овочі гасити потрібно на 10-15 хвилин довше, ніж свіжі.

Точно так само, як і в каструлі, приготувати страву можна в будь мультиварці. Неважливо, кухонний прилад якої фірми у вас є в наявності, – Редмонд, Панасонік, Поларіс, Мулинекс або який-небудь інший. В цілому інструкція по готуванні істотно не відрізняється. У режимі «Каша» можна спочатку відварити крупу до напівготовності, потім, використовуючи функцію «Смаження», підрум’янити в чаші цибулю і моркву. Самі ж перці в підливці готувати потрібно 40-50 хвилин (прилад знає, скільки часу необхідно), попередньо натиснувши на кнопку «Гасіння».

Рецепт фаршированого перцю половинками

Запечені в духовці “човники”, вкриті хрусткою сирною скоринкою, дивують своєю оригінальністю і привабливим зовнішнім виглядом. Нескладні у приготуванні, вони, тим не менш, виходять дуже поживними та смачними. В якості начинки краще всього використовувати свино-яловичий фарш. Він виходить не дуже жирним і досить соковитим. Якщо ви не їсте свинину чи намагаєтеся дотримуватися дієти, можна вибрати й інші види м’яса – курку або індичку. Для того щоб страва виглядало яскраво, варто віддати перевагу перцям різного кольору.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорійність – 225 ккал;
  • білки – 10.75 г;
  • жири – 9.75 м;
  • вуглеводи – 24.5 р.

Інгредієнти

  • перець солодкий – 8 шт.;
  • фарш свинячий – 200 г;
  • фарш яловичий – 200 г;
  • рис – 200 г;
  • сир – 150 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • масло вершкове – 2 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець мелений – за смаком.

Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной

Покрокове приготування

  1. Перець миємо, видаляємо плодоніжки, серцевину і насіння. Кожен овоч розрізаємо навпіл.
  2. Цибулю ріжемо невеликими кубиками, моркву натираємо на тертці.
  3. На сковороді вытапливаем вершкове масло, додаємо туди цибулю. Обсмажуємо до прозорості, а потім викладаємо моркву. Тримаємо суміш на вогні ще 2-3 хвилини, помішуючи.
  4. Промиваємо рис. Засипаємо його в невелику каструлю, заливаємо водою. За обсягом рідина повинна в 2 рази перевищувати кількість крупи. Варимо на невеликому вогні 10 хвилин з моменту закипання.
  5. Тим часом з’єднуємо обидва види фаршу. Додаємо зажарку з цибулі і моркви. А потім і рис (якщо не вся вода вбереться в крупу, то її необхідно попередньо злити). Солимо і перчимо за смаком. Добре перемішуємо всю масу.
  6. Наповнюємо начинкою перці. Викладаємо їх за принципом човників на деко або в неглибоку казан. Зверху тремо сир, розподіляючи його максимально рівномірно.
  7. Прогріваємо Духовку до 180 градусів Цельсія. Запікати перці до готовності потрібно 40 хвилин.

Порада: для того, щоб блюдо вийшло більш соковитим, між шарами фаршу і сиру на кожен перець можна покласти по колечку помідора товщиною 0,5 див. Томати при цьому вибирайте не дуже великі, щоб вони не виступали за межі начинки.

Перец, фаршированный мясом и рисом: рецепт с фото, как приготовить пошагово в кастрюле с фаршем или говядиной
Правильно підібравши інгредієнти і розрахувавши пропорції практично до грама, а також при дотриманні всіх рекомендацій, на виході ви отримаєте ситне, соковите і ароматне блюдо, насолодитися насиченим смаком якого зможуть всі ваші рідні. І, будьте впевнені, вони скажуть вам «спасибі» за таку цікаву страву на обід.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: