Перець, фарширований овочами: рецепт з фото покроково, по-болгарськи

Що ж придумати на обід тим, хто стежить за своєю вагою? Супчики та овочеві салати вже набридли, хочеться з’їсти чогось смачного. Але багато страви володіють високою калорійністю, тому знаходяться під забороною. А як щодо фаршированих перців? Всі звикли, що їх готують з рисом і свининою, які протипоказані тим, хто сидить на дієті. Виявляється, існують відмінні способи приготувати це блюдо з використанням зовсім інших продуктів! Перець, фарширований овочами, це їжа без м’яса та круп, але дуже апетитна і корисна. Пропонуємо найсмачніший рецепт приготування сезонного овоча.

Перец, фаршированный овощами: рецепт с фото пошагово, по-болгарски

Порада: щоб страва виглядало веселіше, візьміть перці різних кольорів.

Інгредієнти

  • перець болгарський солодкий ½ кг
  • соняшникова олія 2 ст. л.
  • цибуля ріпчаста 100 г
  • морква 150 г
  • капуста білоголова 200 г
  • часник 1 зубок
  • томатний сік 250 мл
  • сіль за смаком
  • перець запашний мелений ½ ч. л.
  • кріп ½ пучка

На порцію

Калорії: 119.6 ккал

Білки: 2.9 г

Жири: 6.7 р

Вуглеводи: 11.9 м

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Перец, фаршированный овощами: рецепт с фото пошагово, по-болгарски

    Овочі, перш ніж покласти в перці, потрібно підготувати, тоді вони будуть набагато смачніше. Вимийте і очистіть цибулю, моркву, звільніть качан від млявих і брудних листя. Перші два овочі наріжте подрібніше, а капусту нашаткуйте.

  • Перец, фаршированный овощами: рецепт с фото пошагово, по-болгарски

    Візьміть сковороду або сотейник. Добре розігрійте масло і киньте цибулю. Коли він почне підрум’янюватися, зменшіть температуру. Додайте моркву. Помішуйте овочі частіше, щоб вони рівномірно смажилися.

  • Перец, фаршированный овощами: рецепт с фото пошагово, по-болгарски

    Спробуйте натиснути на шматочок моркви: якщо він став м’який, значить, пора додавати капусту. Перемішайте всі складові, посоліть.

  • Перец, фаршированный овощами: рецепт с фото пошагово, по-болгарски

    Через 10 хвилин додайте 2 столові ложки води. Нехай овочі тушкують під кришкою на слабкому вогні ще 5 хвилин. Потім додайте духмяний перець і дрібно нарізаний кріп, перемішайте.

  • Перец, фаршированный овощами: рецепт с фото пошагово, по-болгарски

    Поки пассеруются овочі, підготуйте перчики. Зріжте рівне верхню частину, витрусіть насіння і промийте в середині.

  • Перец, фаршированный овощами: рецепт с фото пошагово, по-болгарски

    Наповніть кожен перець тушкованими овочами. Викладіть їх у термостійку ємність за розміром зрізом догори.

  • Перец, фаршированный овощами: рецепт с фото пошагово, по-болгарски

    Змішайте густий томатний сік з водою. Посоліть трохи менше, ніж вам подобається, тому що під час приготування концентрація солі підвищиться. Залийте томатом овочі.

  • Перец, фаршированный овощами: рецепт с фото пошагово, по-болгарски

    Духовку заздалегідь розігрійте на 200 градусів. Поставте в неї перці. Через 40 хвилин вони будуть готові.

Порада: якщо під рукою немає соку, можна використовувати звичайну томатну пасту, розведену водою в пропорції 1:3.

Як бачите, перці, фаршировані овочами, готуються дуже швидко. А злегка підсмажені цибулю з морквою і запікання в духовці надають страві дуже апетитний аромат. Та й на смак перець з овочами виходять незрівнянними. Щоб переконатися в цьому, варто просто приготувати таку страву.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: