Спробуйте змінити звичне всім овочеве блюдо і приготувати вегетаріанський перець фарширований сочевицею. У ньому поєднуються кілька добре підібраних інгредієнтів: круп і прянощів, що робить його неймовірно смачним і ситним навіть без додавання м’яса. Таке частування стане незамінним і для пісного меню, і для щоденного раціону.
Рецепт фаршированого перцю з сочевицею і рисом
Регулювати смакову палітру цієї страви ви можете, підбираючи перці різного відтінку. Деякі з них мають більш насичену за смаком м’якоть, інші ж, навпаки, більш солодку. Ці фактори необхідно враховувати при приготуванні.
Інгредієнти
- перець солодкий (середнього розміру) 6 шт.
- булгур 2 ст. л.
- сочевиця 3 ст. л.
- помідори (великі) 1 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- кумін 1 ч. л.
- паста томатна 7 ст. л.
- м’ята сушена 1 ч. л.
- олія оливкова 3 ст. л.
- перець чорний (мелений) 1 ч. л.
- лист 2 шт. лаврового дерева
- перець чорний 3 горошку
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 179.1 ккал
Білки: 9.2 м
Жири: 0.7 м
Вуглеводи: 32.5 р
Кроки 45 хв. Відео-рецепт
Перш ніж приступати до підготовки перцю до подальшої фарширування, залийте гарячою водою всі крупи і дайте настоятися 10 хвилин, не більше. Інакше в ході подальшої готування крупа надто розвариться. По закінченні часу злийте рідину.
Перці гарненько промийте і виріжте нутрощі із насінням.
Обдайте окропом помідор – це дозволить без зусиль зняти шкірку. Наріжте кубиками невеликого розміру. Так само поступите з головкою цибулі.
Налийте на сковорідку оливкову олію (якщо такого немає, можете використовувати звичайне рослинне, але візьміть рафінована, без запаху), нагрійте і обсмажте на ньому цибулю. Після того, як він стане прозорим, додайте помідори і ложку пасти.
Коли овочі трохи потомляться, додайте крупи, спеції і перемішайте. Вимкніть конфорку – ваша начинка готова.
Заповніть фаршем перчики не занадто щільно, щоб стінки не лопнули, і перекладіть в каструльку.
В окремій мисці змішайте воду і залишки томатної пасти. Отриману заливки влийте в каструлю до перцям, додайте лист лавра. Тушкуйте на середньому вогні приблизно ½ години.
Порада: якщо серед набору спецій у вас не знайшлося куміна, замініть його зернами кмину, які попередньо перемеліть. Смак додадуть також 1 ч. л. лимонного соку і ½ ч. л. цукрового піску.
Подавайте такі перчики з запалі з жару, присмачивши соусом зі сметани. Від такої страви ваші домашні прийдуть в невимовний захват! Приємного апетиту!
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.