Перець фарширований сочевицею: вегетаріанський рецепт і з рисом

Спробуйте змінити звичне всім овочеве блюдо і приготувати вегетаріанський перець фарширований сочевицею. У ньому поєднуються кілька добре підібраних інгредієнтів: круп і прянощів, що робить його неймовірно смачним і ситним навіть без додавання м’яса. Таке частування стане незамінним і для пісного меню, і для щоденного раціону.

Перец фаршированный чечевицей: вегетарианский рецепт и с рисом

Рецепт фаршированого перцю з сочевицею і рисом

Регулювати смакову палітру цієї страви ви можете, підбираючи перці різного відтінку. Деякі з них мають більш насичену за смаком м’якоть, інші ж, навпаки, більш солодку. Ці фактори необхідно враховувати при приготуванні.

Інгредієнти

  • перець солодкий (середнього розміру) 6 шт.
  • булгур 2 ст. л.
  • сочевиця 3 ст. л.
  • помідори (великі) 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • кумін 1 ч. л.
  • паста томатна 7 ст. л.
  • м’ята сушена 1 ч. л.
  • олія оливкова 3 ст. л.
  • перець чорний (мелений) 1 ч. л.
  • лист 2 шт. лаврового дерева
  • перець чорний 3 горошку
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 179.1 ккал

Білки: 9.2 м

Жири: 0.7 м

Вуглеводи: 32.5 р

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Перец фаршированный чечевицей: вегетарианский рецепт и с рисом

    Перш ніж приступати до підготовки перцю до подальшої фарширування, залийте гарячою водою всі крупи і дайте настоятися 10 хвилин, не більше. Інакше в ході подальшої готування крупа надто розвариться. По закінченні часу злийте рідину.

  • Перец фаршированный чечевицей: вегетарианский рецепт и с рисом

    Перці гарненько промийте і виріжте нутрощі із насінням.

  • Перец фаршированный чечевицей: вегетарианский рецепт и с рисом

    Обдайте окропом помідор – це дозволить без зусиль зняти шкірку. Наріжте кубиками невеликого розміру. Так само поступите з головкою цибулі.

  • Перец фаршированный чечевицей: вегетарианский рецепт и с рисом

    Налийте на сковорідку оливкову олію (якщо такого немає, можете використовувати звичайне рослинне, але візьміть рафінована, без запаху), нагрійте і обсмажте на ньому цибулю. Після того, як він стане прозорим, додайте помідори і ложку пасти.

  • Перец фаршированный чечевицей: вегетарианский рецепт и с рисом

    Коли овочі трохи потомляться, додайте крупи, спеції і перемішайте. Вимкніть конфорку – ваша начинка готова.

  • Перец фаршированный чечевицей: вегетарианский рецепт и с рисом

    Заповніть фаршем перчики не занадто щільно, щоб стінки не лопнули, і перекладіть в каструльку.

  • Перец фаршированный чечевицей: вегетарианский рецепт и с рисом

    В окремій мисці змішайте воду і залишки томатної пасти. Отриману заливки влийте в каструлю до перцям, додайте лист лавра. Тушкуйте на середньому вогні приблизно ½ години.

Порада: якщо серед набору спецій у вас не знайшлося куміна, замініть його зернами кмину, які попередньо перемеліть. Смак додадуть також 1 ч. л. лимонного соку і ½ ч. л. цукрового піску.

Перец фаршированный чечевицей: вегетарианский рецепт и с рисом

Подавайте такі перчики з запалі з жару, присмачивши соусом зі сметани. Від такої страви ваші домашні прийдуть в невимовний захват! Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Перец фаршированный чечевицей: вегетарианский рецепт и с рисом

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: