Перець, фарширований в мультиварці: рецепт з фаршем і рисом, покрокове приготування в редмонд, панасонік і поларіс

Фаршировані перці — дуже смачне блюдо, яке не набридає у будні і при цьому його не соромно подати до святкового столу. У страви, мабуть, є лише один мінус — приготування вимагає турбот і часу. Але нинішніх господарок це не лякає, адже мультиварка чудово впорається завданням і позбавить від необхідності стояти над каструлею і стежити за тим, як готуються перці. Скористайтеся цими простими покроковими рецептами, і у вас не виникне ніяких труднощів.

Перец, фаршированный в мультиварке: рецепт с фаршем и рисом, пошаговое приготовление в редмонд, панасоник и поларис

Порада: нескладно розрахувати, скільки інгредієнтів знадобиться. Кількість перцю буде залежати від його розміру. Цибулю і моркву беріть в однакових пропорціях, а м’ясо і рис у співвідношенні 7:2.

Фарширований перець з фаршем і рисом в мультиварці

У даному рецепті наведено кількість інгредієнтів з розрахунку на чашу об’ємом 4.5 л. Можна використовувати сметану різної жирності, але пам’ятайте, що від цього залежить калорійність страви.

Інгредієнти

  • Перець солодкий 10 шт.
  • Фарш з яловичини 700 г
  • Рис 200 г
  • Морква 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 4 шт.
  • Сметана 10% 150 г
  • Борошно 1 ст. л.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Петрушка пучка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

На порцію

Калорії: 335.58 ккал

Білки: 16.78 р

Жири: 17.7 г

Вуглеводи: 31.01 р

Кроки 35 хв. Відео-рецепт

  • Перец, фаршированный в мультиварке: рецепт с фаршем и рисом, пошаговое приготовление в редмонд, панасоник и поларис

    Вимийте перці. Видаліть плодоніжки і насіння.

  • Перец, фаршированный в мультиварке: рецепт с фаршем и рисом, пошаговое приготовление в редмонд, панасоник и поларис

    Очистіть цибулю. Дрібно нарубаєте. Увімкніть мультиварку, виберіть режим «Смаження». На дно налийте олії. Готуйте цибулька 2-4 хвилини, поки він не стане золотистим.

  • Перец, фаршированный в мультиварке: рецепт с фаршем и рисом, пошаговое приготовление в редмонд, панасоник и поларис

    Морква також почистіть і натріть. Додайте до цибулі і прожарте.

  • Перец, фаршированный в мультиварке: рецепт с фаршем и рисом, пошаговое приготовление в редмонд, панасоник и поларис

    Промийте рис (варити його не треба). З’єднайте з фаршем. Додайте трохи засмажки і ретельно змішайте. Посоліть і поперчіть.

  • Перец, фаршированный в мультиварке: рецепт с фаршем и рисом, пошаговое приготовление в редмонд, панасоник и поларис

    Начиніть перці. На дно чаші мультиварки викладіть смажені цибулю і моркву. Виставте фаршировані плоди.

  • Перец, фаршированный в мультиварке: рецепт с фаршем и рисом, пошаговое приготовление в редмонд, панасоник и поларис

    В окремому посуді змішайте сметану і борошно. Розбавте водою до потрібної кількості та консистенції, змішати до однорідності. Добре посоліть. Залийте перці.

  • Перец, фаршированный в мультиварке: рецепт с фаршем и рисом, пошаговое приготовление в редмонд, панасоник и поларис

    Виставте режим «Гасіння» на 2 години.

Порада: якщо ви готуєте з напівфабрикатів, закладених в морозилку на зиму, то все ще простіше і швидше: сирі вироби розморожують і тушкують в соусі 1-1.5 години.

Перец, фаршированный в мультиварке: рецепт с фаршем и рисом, пошаговое приготовление в редмонд, панасоник и поларис

Рецепт фаршированого перцю в томатному соку в мультиварці

Для заливки не використовуйте старий прогірклий або занадто кислий сік. Свіжовичавлений продукт, навпаки, поліпшить смакові якості.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 223.58 ккал;
  • білки – 14.98 г;
  • жири – 6.22 г;
  • вуглеводи – 26.96 р.

Інгредієнти

  • перець солодкий – 10 шт.;
  • фарш з курки – 600 г;
  • рис – 150 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • кріп – 1 пучок;
  • олія соняшникова – 1 ст. л.;
  • перець чорний мелений – ½ ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • томатний сік – 1 л.

Покрокове приготування

  1. Промийте рис і поставте його варитися в підсоленій воді до напівготовності. Це займе 5-7 хвилин після закипання. Злийте і залиште охолоджуватися.
  2. Помийте і почистіть перці. Подрібніть цибулю, моркву і кріп. Роздушіть або дрібно нарубаєте часник.
  3. Складіть в одну велику ємність фарш, рис і зелень. Посипте чорним перцем і сіллю. Гарненько змішайте всі. Начиніть плоди.
  4. Увімкніть мультиварку на режим «Смаження». На дно вилийте рослинне масло і пасеруйте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин.
  5. Зверху на зажарку виставте перці. Томатний сік посоліть і залийте в чашу мультиварки. Киньте лавровий лист. Готуйте в режимі «Гасіння» 1 год.

Порада: щоб зекономити час на приготування гарніру, крупно наріжте картоплю і викладіть на перці. Вона не тільки добре протушкується, але і просочиться ароматом підливи. Перед подачею додайте ложку сметани або майонезу.

Перец, фаршированный в мультиварке: рецепт с фаршем и рисом, пошаговое приготовление в редмонд, панасоник и поларис

Перець, фарширований овочами

Це блюдо вважається вегетаріанським і дієтичним, також воно придатне для вживання в пост. Використовуйте будь-які інгредієнти: білокачанну або пекінську капусту, баклажани, кабачки, гарбуз, бобові або гриби.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

Енергетична цінність

  • калорійність – 160.44 ккал;
  • білки – 5.45 м;
  • жири – 5.38 г;
  • вуглеводи – 22.73 р.

Інгредієнти

  • перець солодкий – 2 шт.;
  • баклажан – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • базилік – 2 гілочки;
  • олія – для смаження;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Вимийте овочі і базилік. Очистіть цибулю, часник і моркву. Видаліть плодоніжки і насіння у перцю. Зробіть надріз хрестом на верхівці томату, обдайте його окропом, а потім занурте в холодну воду. Зніміть шкірку.
  2. Нашаткуйте цибулю дрібними кубиками. Моркву натріть. Баклажан і помідор наріжте таким же способом, але вже побільше. Роздушіть часник.
  3. Увімкніть мультиварку. Виставте режим «Гасіння», і готуйте баклажани з половиною цибулі не менше 10-15 хвилин. Очистити чашу, пересипавши овочі в іншу ємність.
  4. Виставте режим «Смаження». Готуйте цибулю з морквою до золотистого кольору. Посоліть і поперчіть. Киньте часник.
  5. До засмажки додайте помідори і базилік. Готуйте в режимі «Гасіння» 8-10 хвилин, щоб вийшла підлива. За цей час начиніть перці баклажанами.
  6. Покладіть овочі вертикально в чашу мультиварки. Тушкуйте 15 хвилин.

Порада: морква тріть не на великій, а на дрібній тертці. Так вона пустить більше соку і подарує блюду свій аромат.

Перец, фаршированный в мультиварке: рецепт с фаршем и рисом, пошаговое приготовление в редмонд, панасоник и поларис

Особливість приготування за типом і бренду мультиварки

Кожна модель володіє певним набором функцій. Для себе господині вибирають те, що зручніше. Наприклад, мультиварка-скороварка Редмонд має спеціальний режим для перцю. Відсутність тих чи інших функцій може додати роботи, але в більшості випадків вдається знайти їм альтернативу.

Дуже зручно готувати пасерування або овочі для начинки з допомогою режиму «Смаження». Він присутній в мультиварках Філіпс, Панасонік, Редмонд, Поларіс, а техніка марки Скарлет і Мулинекс такої функції не має. В цьому випадку слід вибрати будь-який режим, при якому готову страву не повинно містити велику кількість рідини. Це може бути «Випічка», «Швидке приготування» або режими для каш і м’яса. Зверніть увагу, що такі опції зазвичай припускають використання високих температур. Краще виставте менший час і за потреби повторіть процедуру.

Перец, фаршированный в мультиварке: рецепт с фаршем и рисом, пошаговое приготовление в редмонд, панасоник и поларис
Функція «Гасіння» також присутня не на всіх моделях. Немає його, наприклад, у техніки марок Деу, Тошиба та ін. Можна обійтися без нього, готуючи фаршировані перці в режимах «Суп» або «Варка» протягом 50-60 хвилин. Але після цього залишається велика кількість рідини. Позбутися від неї можна, виставивши режим «Смаження» або «Випічка» на 10-15 хвилин.

Якщо у вас прийнято начиняти і заморожувати перці на зиму, найзручніше їх готувати в мультиварці Тефаль з допомогою режиму «Паста». Він дозволяє закип’ятити томатну підливу, а після можна буде загасити заготовки. За замовчуванням заданий час 8 і 30 хвилин для кожного етапу і температура 100 градусів, але їх можна змінити.

Фаршировані в домашніх умовах перці вже давно підкорили багатьох. Мультиварка і рецепти з фото і відео допоможуть вам зробити це блюдо швидко, смачно і без помилок.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: