Гриби необхідно включати в раціон кожної людини. Вони багаті вітамінами, корисними компонентами і білком. Їх також називають “лісовим м’ясом”, тому що за своїм складом вони схожі з багатьма продуктами тваринного походження. Найкращими в плані обробки й готування по праву вважаються лисички. Цей гриб рідко можна знайти гнилим або червивым. Соковита м’якоть щільна і тверда ніжка — відмінні риси цього гриба. Любителі “тихого полювання” цінують його за лісовий аромат і унікальний смак.
Смажені гриби є справжнім делікатесом. Їх можна готувати без варіння або з нею. Рекомендується все-таки використовувати другий варіант. Справжні цінителі знають, як правильно смажити гриби лисички без попередньої обробки, щоб не отруїтися.
Порада: краще перестрахуватися і протягом декількох хвилин лісові дари поварити, а потім відправити на сковороду.
Щоб грибочки вийшли смачними, хрусткими, але непересушенными, необхідно точно знати, скільки смажити лисички на сковороді по часу після варіння. Про подробиці і деталі процесу читайте в нашій статті.
Інгредієнти
- лисички 1 кг
- вода 5 л
- соняшникова олія 2 ст. л.
- ріпчаста цибуля-2 шт.
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за бажанням
На порцію
Калорії: 19.4 ккал
Білки: 1.6 м
Жири: 1 г
Вуглеводи: 2 м
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
-
Тривалість теплової обробки грибів безпосередньо залежить від того, в якому вигляді вони будуть перед смаженням: відварними, замороженими або маринованими. Швидше на сковороді продукт дійде після варіння. Щоб приготувати лісові дари в каструлі, вам знадобиться 5 літрів води. Гриби повинні покипіти на вогні не більше 5-7 хвилин. Після їх необхідно відкинути на друшляк і просушити 15 хв.
-
В цей час очистіть і подрібніть цибулю. Сковороду змажте рослинним маслом. Поставте на середній вогонь. Пасеруйте цибульку до рум’яного кольору.
-
Слідом додайте варені гриби. Великі лисички розділіть на кілька частин, дрібні можна залишити так. Смажити їх необхідно на мінімальному напорі вогню півгодини.
-
За 5 хвилин до завершення готування збільште полум’я до максимуму, щоб грибочки вкрилися апетитною брунатною кіркою. Після лісові дари можна заморожувати і використовувати для приготування гарнірів, супів або начинок для випічки.
Готовність делікатесу можна визначити за кольором. Яскравий насичений відтінок — ознака правильної прожарювання. Щоб надати страві м’якості, можна додати кілька столових ложок сметани.