Скільки варити фарширований перець з м’ясом і рисом в каструлі

Пропонуємо статтю про те, як варити фарширований перець з м’ясом і рисом в каструлі, скільки на це знадобиться часу і чи можна заморозити перці з начинкою в домашніх умовах. Ці та подібні питання задають початківці господині, бажаючі приготувати популярний і надзвичайно смачна страва. Воно вважається самостійною стравою, до якого можна додати, хіба що, салат. Докладні рецепти ви можете знайти на нашому сайті, і дотримуючись їх, ви отримаєте відмінні тушковані перчики з начинкою.

Перець, фарширований яловичиною та рисом

Сколько варить фаршированный перец с мясом и рисом в кастрюле

Найпоширеніший рецепт передбачає, що можна варити страву просто в підсоленій воді, але виходить набагато смачніше, якщо в якості заправки використовувати розведену томатну пасту і смажені овочі.

Це цікаво: у фарш можна класти і сирий рис, але у такому разі наповнювати перці потрібно на 2/3, так як крупа в процесі варіння розбухне.

Інгредієнти

  • рис ½ склянки
  • цибуля ріпчаста 200 г
  • морква 100 г
  • масло вершкове 50 г
  • яловичина 400 г
  • перець болгарський солодкий 1 кг
  • томатна паста 2 ст. л.
  • перець запашний мелений ½ ч. л.
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 206.9 ккал

Білки: 11.5 г

Жири: 10.5 м

Вуглеводи: 16.6 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Сколько варить фаршированный перец с мясом и рисом в кастрюле

    Найдовше готується начинка для фаршу, тому починайте з неї, а точніше, з варіння рису. Промийте крупу не менше п’яти разів, щоб рідина в підсумку стала прозорою. Для варіння налийте в рис воду – приблизно 1 склянка. Крупу краще залишити неповноцінній, адже вона буде продовжувати готуватися під час процесу гасіння. Тому варіть близько 10-15 хвилин, щоб рис залишився трохи твердоватым. Але все залежить від сорту, тому потрібно пробувати.

  • Сколько варить фаршированный перец с мясом и рисом в кастрюле

    Цибулю і моркву наріжте подрібніше і ставте пассероваться в добре розігрітій олії. Щоб овочі не пригоріли, а рівномірно просмажаться, вогонь зробіть менше середнього. Якщо морква і цибуля стали м’якими, значить, готові.

  • Сколько варить фаршированный перец с мясом и рисом в кастрюле

    М’ясо подрібнити за допомогою м’ясорубки, але не дуже дрібно – використовуйте велику сіточку. Змішайте його зі злегка теплими овочами (1/3 відкладіть) і рисом. Посоліть, додайте приправи і добре вимішайте начинку, щоб всі компоненти розподілилися рівномірно.

  • Сколько варить фаршированный перец с мясом и рисом в кастрюле

    Зніміть з перців “шапочку” разом з насінням і промийте. У кожен плід за допомогою чайної ложки покладіть фарш, приблизно 0.5 см, не докладаючи до верху.

  • Сколько варить фаршированный перец с мясом и рисом в кастрюле

    Викладіть в широку каструлю залишилися смажені овочі, а потім перці вузьким кінцем вниз.

  • Сколько варить фаршированный перец с мясом и рисом в кастрюле

    Змішайте томатну пасту з 1,5 склянками води, посоліть за смаком і вилийте: спочатку — в перці, а те, що залишилося, в каструлю. Якщо соусу не вистачає, додайте киплячої води. Накрийте ємність і включіть під нею вогонь. Після того, як вміст каструлі закипить, тривалість 30 хвилин. Якщо ви клали повністю сирий рис, тоді гасити перець, фарширований м’ясом і рисом в каструлі, потрібно 40 хвилин.

Порада: вибирайте сорти з товстими стінками, квадратної форми. Такі плоди не тільки зручно гасити, але й смачно їсти, так як в них міститься багато м’якоті.

Дайте фаршированим перцям настоятися, а потім викладайте в тарілки, поливаючи соусом з овочами. Додайте трохи сметани, і смак стане неперевершеним.

Перець, фарширований м’ясом, без рису

Сколько варить фаршированный перец с мясом и рисом в кастрюле

Незалежно від того, чи готується страва, або купуються напівфабрикати в супермаркеті, зазвичай в якості основи для начинки використовується м’ясо і рис. І багато хто не уявляють собі, чим же ще наповнити перці. Виявляється, можна набити їх м’ясом з овочами, а ще додати трохи вівсяних пластівців.

Порада: фарш стане більш ніжним, якщо ви замочіть “Геркулес” в склянці закипевшего молока. Зробіть це заздалегідь, тому що пластівці повинні охолонути, а потім вже їх можна додавати до інших продуктів.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 297.5 ккал;
  • жири – 21.5 м;
  • білки – 14.7 м;
  • вуглеводи – 11.3 р.

Інгредієнти

  • пластівці вівсяні – 0.5 склянки;
  • цибуля ріпчаста – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • кабачок – 200 г;
  • часник – 2 зубки;
  • яловичина – 700 р;
  • перець солодкий болгарський – 1 кг;
  • перець запашний мелений – 0.5 ч. л.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Подрібніть все м’ясо і кабачки за допомогою м’ясорубки через велику сіточку.
  2. Масло розігрійте в сковороді. Використовуйте посуд з товстим дном, тоді овочі будуть смажитися більш рівномірно. Покладіть в сковороду дрібно нашатковану цибулю. Часто помішуйте його, а через 5 хвилин зменшіть вогонь. Додайте нарізану соломкою моркву і подрібнений часник.
  3. Смажте до готовності, і поставте остигати.
  4. Тим часом займіться овочами, які будете наповнювати фаршем. Акуратно, щоб перці не тріснули, зріжте верхню частину. Промийте під проточною водою, видаліть залишки насіння.
  5. Змішайте пластівці, м’ясний фарш з кабачками і смажені овочі, додайте духмяний або чорний перець (як вам більше подобається), сіль.
  6. Наповніть пустотілі заготовки за допомогою десертної ложки начинкою до верху. Складайте їх у каструлю або гусятницю. Розчиніть сіль в окропі і залийте рідину в ємність так, щоб вона покрила перці. Для повної готовності тушкуйте під кришкою протягом 35-40 хвилин.

Порада: якщо у вас залишилася начинка, використовуйте її для приготування супу з фрикадельками. Для цього скачайте фарш в невеликі кульки і залиште варитися одночасно з картоплею.

Перці в такому виконанні набувають яскраво виражений м’ясний смак. При подачі додайте трохи томатного соусу, і насолоджуйтеся знайомим стравою в незвичайному виконанні.

Як підготувати фарширований перець для заморозки

Сколько варить фаршированный перец с мясом и рисом в кастрюле

Домашній напівфабрикат зручний тим, що нафарширувати овочі потрібно один раз, а потім всю зиму і весну тільки діставати і тушкувати. Це істотно скоротить тривалість перебування на кухні, коли у господині і без того багато справ.

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 14

Енергетична цінність

  • калорійність – 284.4 ккал;
  • жири – 17.8 г;
  • білки – 13.1 м;
  • вуглеводи – 18 р.

Інгредієнти

  • рис – 1 склянка;
  • цибуля ріпчаста – 200 г;
  • морква – 200 г;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • яловичина – 400 г;
  • свинина – 400 г;
  • перець солодкий болгарський – 2 кг;
  • перець запашний мелений – 1 ч. л.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Підготуйте перці. Для такої страви потрібно акуратно зрізати верхню “шапочку” з хвостиком, дістати насіння, які там залишилися, і витягнути м’які перетинки. Промийте овочі, щоб вода змила залишки насіння.
  2. Для того щоб перці не ламалися під час заморожування, вони повинні пройти процес бланшування. Закип’ятіть велику каструлю води і опустіть в неї овочі на 4-5 хвилин. Дістаньте їх і поставте зрізом вниз, щоб вони стекли і охололи. Ви відчуєте, що плоди стали менш пружними і більш м’якими.
  3. Тим часом поставте варитися рис, промивши його перед цим не менше 5 разів. Залийте крупу склянкою води. Зверніть увагу, що крупу потрібно варити до напівготовності, тобто не більше 10 хвилин, тому піде так мало води. Поставте рис також остигати.
  4. Зробіть піджарку з мелконарезанных цибулі і моркви. При бажанні можна додати до них 2-3 видушених зубки часнику. Не відходьте від сковороди, щоб овочі не пригоріли.
  5. За допомогою м’ясорубки зробіть фарш. Викладіть його в глибоку посудину, додати повністю охолоджені смажені овочі, рис, посоліть і всипте приправи. Ретельно вимісіть (як для котлет).
  6. Акуратно, щоб не пошкодити перці, покладіть в них начинку, заповнюючи до верху.
  7. Тепер розділіть напівфабрикати на порції і упакуйте в поліетиленові пакети. І відправляйте на заморозку.

Це цікаво: бланшировку перців можна зробити за допомогою мікрохвильової печі: досить 7-8 хвилин на максимальній потужності.

Якщо у вашій техніці є режим швидкого заморожування, увімкніть його. При шоковому заморожуванні продукти краще зберігають свою структуру і смакові якості.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: