Смажені білі гриби з картоплею: як посмажити на сковороді, рецепти приготування з цибулею

Чудовий аромат і вишуканий смак білих грибочків перетворює їх в ідеальний інгредієнт для приготування закусок, пирогів, салатів, супів, других страв, а також самостійних страв. Цей універсальний делікатес сушать, тушкують, смажать, маринують, запікають в духовці.

Жареные белые грибы с картошкой: как пожарить на сковороде, рецепты приготовления с луком

Інгредієнти

  • білі гриби 500 г
  • картопля 800 г
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • часник сушений 1 ч. л.
  • сушений ріпчаста цибуля 1 ч. л.
  • сушена черемша 1 ч. л.
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 133.8 ккал

Білки: 2.7 м

Жири: 7.6 м

Вуглеводи: 14.3 р

Кроки 55 хв. Відео-рецепт

  • Жареные белые грибы с картошкой: как пожарить на сковороде, рецепты приготовления с луком

    Для початку добре очистіть гриби від сміття та підсушіть. Подрібніть їх невеликими шматочками.

  • Жареные белые грибы с картошкой: как пожарить на сковороде, рецепты приготовления с луком

    Поставте сковорідку на вогонь, налийте в неї масло. Коли воно досить розігріється, викладіть туди боровики і підсмажте.

  • Жареные белые грибы с картошкой: как пожарить на сковороде, рецепты приготовления с луком

    Очистіть і промийте картоплю. Наріжте середніми шматочками.

  • Жареные белые грибы с картошкой: как пожарить на сковороде, рецепты приготовления с луком

    Цибулю і часник дрібненько нашаткуйте. Додайте всі до білим грибам і продовжуйте смажити разом до апетитного золотого кольору. Потім перекладіть масу в окремий посуд.

  • Жареные белые грибы с картошкой: как пожарить на сковороде, рецепты приготовления с луком

    На сковороді повинно залишитися масло. Прийшла черга кинути в нього скибочки картоплі. Смажте на вогні середньої сили, не накриваючи кришкою, до красивого рум’яного відтінку. Періодично помішуйте, щоб шматочки не пригоріли.

  • Жареные белые грибы с картошкой: как пожарить на сковороде, рецепты приготовления с луком

    В обсмажену картоплю відправте боровичка з цибулею. Тепер вже можна зменшити вогонь і накрити посуд. Готовність страви визначте, встромивши вістрі ножа в шматочок картоплі.

  • Жареные белые грибы с картошкой: как пожарить на сковороде, рецепты приготовления с луком

    За п’ять хвилин до кінця приготування посоліть і додайте прянощі до страви.

Смажені білі гриби на рослинній олії з картоплею

Секрет апетитного вигляду цього нескладного страви в тому, що всі компоненти смажаться окремо один від одного, а в кінці змішуються. У підсумку виходить не тушкована, а саме хрустка смажена картопля.

Читайте також:  Як приготувати смажені опеньки з цибулею та сметаною на сковороді

Жареные белые грибы с картошкой: как пожарить на сковороде, рецепты приготовления с луком

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 131.1 ккал;
  • жири – 7.4 м;
  • білки – 3.06 г;
  • вуглеводи – 13.7 р.

Інгредієнти

  • білі гриби – 1 кг;
  • картопля – 1 кг;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • свіжа зелень – 1 пучок;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • чорний перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Очистіть від шкірки і наріжте брусками картоплю середнього розміру, цибулю наріжте півкільцями.
  2. Щоб картопля не почорнів, складіть його в посуд з холодною водою, відставте – він поки що не потрібен.
  3. Білі гриби вимийте і підготуйте. Подрібніть плоди, враховуючи, що при смаженні вони сильно зменшаться.
  4. Потім поставте сковороду на плиту, увімкніть вогонь і налийте масло. Киньте боровики обсмажуватися до легкого зарум’янювання, потім трохи підсолити і приправте за бажанням.
  5. Тепер займіться картоплею. Злийте воду і обсушіть коренеплоди від вологи.
  6. Помістіть другу сковороду або казан на плиту з вогнем, налийте олію і обсмажте картоплю до придбання ним скоринки.
  7. У підсмажену картоплю киньте цибулю і все перемішайте. Смажте страву протягом трьох хвилин.
  8. Потім додайте до картоплі смажені білі гриби, перемішайте і протушкувати на вогні ще чотири хвилини.

Блюдо присипте улюбленої зеленню, можна натерти зверху сир, потримати тарілку зі стравою хвилинку в мікрохвильовці. Приємного апетиту!

Смажені білі мариновані гриби з картоплею і сметаною

Жареные белые грибы с картошкой: как пожарить на сковороде, рецепты приготовления с луком

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 142.6 ккал;
  • жири – 9.3 м;
  • білки – 2.7 м;
  • вуглеводи – 12.5 р.

Інгредієнти

  • гриби – 500 г;
  • картопля – 7 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • 20% сметана – 400 мл;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • свіжа зелень кропу – 1 пучок;
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Зніміть з бульб шкірку і наріжте їх шматочками середньої величини.
  2. Боровики відцідіть від розсолу, підсушіть від рідини і крупно нарубаєте.
  3. Почистіть цибулю, наріжте як можна дрібніше. Кріп вимийте і покришіть.
  4. Поставте на вогонь сковороду або сотейник, розігрійте масло і обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  5. До цибулі викладіть грибочки, пасеруйте три хвилини на вогні середньої інтенсивності.
  6. До обсмаженою овочам висипте картоплю, все ретельно перемішайте. Зменшіть вогонь і тушкуйте страву протягом 20 хвилин.
  7. Настав час покласти сметану, присолити все і поперчити. Інгредієнти перемішайте і варіть під кришкою п’ять хвилин.
  8. Страва розкладіть по тарілках і не забудьте присипати кропом.

Порада: сметана може згорнутися від високої температури. Щоб цього уникнути, спочатку підлийте три ложки окропу, а потім додавайте безпосередньо до страви молочний продукт.

Як посмажити сушені білі гриби з картоплею

Жареные белые грибы с картошкой: как пожарить на сковороде, рецепты приготовления с луком

Час приготування: 40 хвилин

Читайте також:  Як смажити опеньки - покрокові рецепти приготування на сковороді

Кількість порцій: 7

Енергетична цінність

  • калорійність – 150 ккал;
  • жири – 7.7 м;
  • білки – 4.8 м;
  • вуглеводи – 15.7 р.

Інгредієнти

  • картопля – 800 г;
  • сушені білі гриби – 200 г;
  • масло рослинне – 4 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • сметана – 250 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний – за смаком;
  • кріп – 5 гілочок.

Покрокове приготування

  1. Замочіть сухі боровики в холодній воді приблизно на одну годину. Потім відкиньте їх на друшляк, промийте і поріжте на невеликі шматочки.
  2. Очистіть цибулю, наріжте так, як вам зручно, і пасеруйте на вогні середньої сили до рум’яності.
  3. Потім до овочу викладіть білі гриби, трохи посоліть і продовжуйте обсмажувати все разом протягом 15 хв.
  4. Додайте сметану, перемішайте продукти і варіть ще сім хвилин.
  5. Тепер нарубайте очищену картоплю дрібними брусочками і помістіть в глибоку сковорідку або казан з попередньо нагрітим маслом. Обсмажте шматочки до золотистої скоринки.
  6. Посоліть і поперчіть картоплю, додайте до нього грибну піджарку і перемішайте. Тушкуйте все разом протягом п’яти хвилин під кришкою.
  7. Пора розкласти ароматне блюдо по тарілках і присипати подрібненою зеленню за смаком.

Це цікаво: у сушених білих грибів калорійність набагато вище, ніж у свіжих. У 100 грамах сухих боровиків близько 282 ккал, в свою чергу, 100 г сирого продукту містять приблизно 30 ккал.

Як посмажити на сковороді заморожені білі гриби з картоплею

Жареные белые грибы с картошкой: как пожарить на сковороде, рецепты приготовления с луком

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 123.4 ккал;
  • жири – 7.1 г;
  • білки – 2.2 м;
  • вуглеводи – 13.6 р.

Інгредієнти

  • картопля – 5 шт.;
  • заморожені гриби – 200 г;
  • цибуля – 3 шт.;
  • рослинне масло – 3 ст. л.;
  • сіль, перець, спеції – за смаком.
Читайте також:  Гусак з яблуками в духовці: 7очень смачних рецептів запікання

Покрокове приготування

  1. Для початку, звичайно, розморозьте боровики, промийте їх і трохи підсушіть. Великі екземпляри наріжте на шматки. Очищені цибулини слід нашаткувати у формі півкілець.
  2. Поставте сковорідку на конфорку і налийте трохи олії. Викладіть гриби з цибулею і обсмажте на середньому вогні до рум’яного кольору. Це займе 15 хвилин.
  3. Очищену картоплю наріжте брусками і промийте під проточною водою.
  4. Далі, варто взяти другу сковороду. Засипте в неї картоплю і підсмажте на середньому вогні до рум’яності протягом 15 хвилин.
  5. Потім з’єднайте картоплю і гриби з цибулею, перемішайте. На даному етапі необхідно посолити і приправити страву за смаком. Зробіть вогонь тихіше і смажте ще п’ять хвилин.
  6. Ситний обід готовий, не забудьте присипати порції свіжою зеленню.

Порада: купуючи заморожені боровики в магазині, зверніть увагу на їх зовнішній вигляд. Якщо гриби продаються слипшимся грудкою з великою кількістю льоду, то, швидше за все, порушені умови зберігання, і вони вже були розморожені. Від такого продукту варто відмовитися.

Смажена картопля, покрита хрусткою рум’яною скоринкою, в поєднанні з смачними і ніжними білими грибами – це відмінний варіант для сімейної вечері. Ароматною стравою також можна ситно нагодувати наскочили гостей, які точно попросять добавки. Користуйтеся нашими перевіреними рецептами, щоб радувати близьких. Приємного апетиту!

DvaGusya