Чудовий аромат і вишуканий смак білих грибочків перетворює їх в ідеальний інгредієнт для приготування закусок, пирогів, салатів, супів, других страв, а також самостійних страв. Цей універсальний делікатес сушать, тушкують, смажать, маринують, запікають в духовці.
Інгредієнти
- білі гриби 500 г
- картопля 800 г
- ріпчаста цибуля 1 шт.
- часник сушений 1 ч. л.
- сушений ріпчаста цибуля 1 ч. л.
- сушена черемша 1 ч. л.
- рослинна олія 2 ст. л.
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 133.8 ккал
Білки: 2.7 м
Жири: 7.6 м
Вуглеводи: 14.3 р
Кроки 55 хв. Відео-рецепт
-
Для початку добре очистіть гриби від сміття та підсушіть. Подрібніть їх невеликими шматочками.
-
Поставте сковорідку на вогонь, налийте в неї масло. Коли воно досить розігріється, викладіть туди боровики і підсмажте.
-
Очистіть і промийте картоплю. Наріжте середніми шматочками.
-
Цибулю і часник дрібненько нашаткуйте. Додайте всі до білим грибам і продовжуйте смажити разом до апетитного золотого кольору. Потім перекладіть масу в окремий посуд.
-
На сковороді повинно залишитися масло. Прийшла черга кинути в нього скибочки картоплі. Смажте на вогні середньої сили, не накриваючи кришкою, до красивого рум’яного відтінку. Періодично помішуйте, щоб шматочки не пригоріли.
-
В обсмажену картоплю відправте боровичка з цибулею. Тепер вже можна зменшити вогонь і накрити посуд. Готовність страви визначте, встромивши вістрі ножа в шматочок картоплі.
-
За п’ять хвилин до кінця приготування посоліть і додайте прянощі до страви.
- Смажені білі гриби на рослинній олії з картоплею
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Смажені білі мариновані гриби з картоплею і сметаною
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Як посмажити сушені білі гриби з картоплею
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Як посмажити на сковороді заморожені білі гриби з картоплею
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Смажені білі гриби на рослинній олії з картоплею
Секрет апетитного вигляду цього нескладного страви в тому, що всі компоненти смажаться окремо один від одного, а в кінці змішуються. У підсумку виходить не тушкована, а саме хрустка смажена картопля.
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 5
Енергетична цінність
- калорійність – 131.1 ккал;
- жири – 7.4 м;
- білки – 3.06 г;
- вуглеводи – 13.7 р.
Інгредієнти
- білі гриби – 1 кг;
- картопля – 1 кг;
- ріпчаста цибуля – 2 шт.;
- свіжа зелень – 1 пучок;
- масло рослинне – 3 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- чорний перець – за смаком.
Покрокове приготування
- Очистіть від шкірки і наріжте брусками картоплю середнього розміру, цибулю наріжте півкільцями.
- Щоб картопля не почорнів, складіть його в посуд з холодною водою, відставте – він поки що не потрібен.
- Білі гриби вимийте і підготуйте. Подрібніть плоди, враховуючи, що при смаженні вони сильно зменшаться.
- Потім поставте сковороду на плиту, увімкніть вогонь і налийте масло. Киньте боровики обсмажуватися до легкого зарум’янювання, потім трохи підсолити і приправте за бажанням.
- Тепер займіться картоплею. Злийте воду і обсушіть коренеплоди від вологи.
- Помістіть другу сковороду або казан на плиту з вогнем, налийте олію і обсмажте картоплю до придбання ним скоринки.
- У підсмажену картоплю киньте цибулю і все перемішайте. Смажте страву протягом трьох хвилин.
- Потім додайте до картоплі смажені білі гриби, перемішайте і протушкувати на вогні ще чотири хвилини.
Блюдо присипте улюбленої зеленню, можна натерти зверху сир, потримати тарілку зі стравою хвилинку в мікрохвильовці. Приємного апетиту!
Смажені білі мариновані гриби з картоплею і сметаною
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 5
Енергетична цінність
- калорійність – 142.6 ккал;
- жири – 9.3 м;
- білки – 2.7 м;
- вуглеводи – 12.5 р.
Інгредієнти
- гриби – 500 г;
- картопля – 7 шт.;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- 20% сметана – 400 мл;
- масло рослинне – 3 ст. л.;
- свіжа зелень кропу – 1 пучок;
- сіль і мелений чорний перець – за смаком.
Покрокове приготування
- Зніміть з бульб шкірку і наріжте їх шматочками середньої величини.
- Боровики відцідіть від розсолу, підсушіть від рідини і крупно нарубаєте.
- Почистіть цибулю, наріжте як можна дрібніше. Кріп вимийте і покришіть.
- Поставте на вогонь сковороду або сотейник, розігрійте масло і обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- До цибулі викладіть грибочки, пасеруйте три хвилини на вогні середньої інтенсивності.
- До обсмаженою овочам висипте картоплю, все ретельно перемішайте. Зменшіть вогонь і тушкуйте страву протягом 20 хвилин.
- Настав час покласти сметану, присолити все і поперчити. Інгредієнти перемішайте і варіть під кришкою п’ять хвилин.
- Страва розкладіть по тарілках і не забудьте присипати кропом.
Порада: сметана може згорнутися від високої температури. Щоб цього уникнути, спочатку підлийте три ложки окропу, а потім додавайте безпосередньо до страви молочний продукт.
Як посмажити сушені білі гриби з картоплею
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 7
Енергетична цінність
- калорійність – 150 ккал;
- жири – 7.7 м;
- білки – 4.8 м;
- вуглеводи – 15.7 р.
Інгредієнти
- картопля – 800 г;
- сушені білі гриби – 200 г;
- масло рослинне – 4 ст. л.;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- сметана – 250 г;
- сіль – за смаком;
- перець чорний – за смаком;
- кріп – 5 гілочок.
Покрокове приготування
- Замочіть сухі боровики в холодній воді приблизно на одну годину. Потім відкиньте їх на друшляк, промийте і поріжте на невеликі шматочки.
- Очистіть цибулю, наріжте так, як вам зручно, і пасеруйте на вогні середньої сили до рум’яності.
- Потім до овочу викладіть білі гриби, трохи посоліть і продовжуйте обсмажувати все разом протягом 15 хв.
- Додайте сметану, перемішайте продукти і варіть ще сім хвилин.
- Тепер нарубайте очищену картоплю дрібними брусочками і помістіть в глибоку сковорідку або казан з попередньо нагрітим маслом. Обсмажте шматочки до золотистої скоринки.
- Посоліть і поперчіть картоплю, додайте до нього грибну піджарку і перемішайте. Тушкуйте все разом протягом п’яти хвилин під кришкою.
- Пора розкласти ароматне блюдо по тарілках і присипати подрібненою зеленню за смаком.
Це цікаво: у сушених білих грибів калорійність набагато вище, ніж у свіжих. У 100 грамах сухих боровиків близько 282 ккал, в свою чергу, 100 г сирого продукту містять приблизно 30 ккал.
Як посмажити на сковороді заморожені білі гриби з картоплею
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 5
Енергетична цінність
- калорійність – 123.4 ккал;
- жири – 7.1 г;
- білки – 2.2 м;
- вуглеводи – 13.6 р.
Інгредієнти
- картопля – 5 шт.;
- заморожені гриби – 200 г;
- цибуля – 3 шт.;
- рослинне масло – 3 ст. л.;
- сіль, перець, спеції – за смаком.
Покрокове приготування
- Для початку, звичайно, розморозьте боровики, промийте їх і трохи підсушіть. Великі екземпляри наріжте на шматки. Очищені цибулини слід нашаткувати у формі півкілець.
- Поставте сковорідку на конфорку і налийте трохи олії. Викладіть гриби з цибулею і обсмажте на середньому вогні до рум’яного кольору. Це займе 15 хвилин.
- Очищену картоплю наріжте брусками і промийте під проточною водою.
- Далі, варто взяти другу сковороду. Засипте в неї картоплю і підсмажте на середньому вогні до рум’яності протягом 15 хвилин.
- Потім з’єднайте картоплю і гриби з цибулею, перемішайте. На даному етапі необхідно посолити і приправити страву за смаком. Зробіть вогонь тихіше і смажте ще п’ять хвилин.
- Ситний обід готовий, не забудьте присипати порції свіжою зеленню.
Порада: купуючи заморожені боровики в магазині, зверніть увагу на їх зовнішній вигляд. Якщо гриби продаються слипшимся грудкою з великою кількістю льоду, то, швидше за все, порушені умови зберігання, і вони вже були розморожені. Від такого продукту варто відмовитися.
Смажена картопля, покрита хрусткою рум’яною скоринкою, в поєднанні з смачними і ніжними білими грибами – це відмінний варіант для сімейної вечері. Ароматною стравою також можна ситно нагодувати наскочили гостей, які точно попросять добавки. Користуйтеся нашими перевіреними рецептами, щоб радувати близьких. Приємного апетиту!